Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са

Властите съветват местните да подготвят коктейли Молотов
Обновена: 25 фев 2022 10:59 | 25 фев 2022 10:55, Нели Христова
410
Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са
Снимка: Getty

Руските военни вече са в Киев, потвърдиха украински власти в Twitter.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че "врагът" е в квартал Оболон, на около 9 километра северно от парламента на Киев в центъра на града.

Властите насърчиха местните да приготвят коктейли Молотов, за да се борят, като същевременно съветват другите да потърсят подслон.

"Мирни жители - внимавайте. Не излизайте от дома си!"

 

Кореспондентите на BBC в Киев по-рано съобщиха, че са чули стрелба, въпреки че добавят, че е невъзможно да се разбере какво означава на този етап. Казват, че вече могат да чуят и по-силни експлозии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
6
 
! Отговори
До хахахаха преди 2 години
Какво се чудиш на Спиро - той не е наясно с мостовете над Дунав и с милиярдите българи в България, искаш от него по-сложни работи да знае.
165
9
 
34
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Като чуя, как някой яаН обяснява, как било 21-ви век, как било 2022 година, и това не било нормално, и изпадам в несвяст, че живея заобиколен от необразовани двойкаджии по История. Никой, НИКОГА, не ви е гарантирал СВЕТЛО бъдеще! За да пишеш история трябва да знаеш история! За да не бъдеш изяден, трбява да си СИЛЕН. Живеем в хишническа вселена, и такива лиглъовци дето са плъзнали по коментарите, да се оплакват от диктатора Путин, може просто да си затварят устите!
164
0
 
27
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
"Властите насърчиха местните да приготвят коктейли ***" ?! Тия власти в кой век живеят? Какво ще му направиш на такнка като му лиснеш две шепи горяща нафта?
163
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Истината е национален предател! Пак ни вкара във война на грешната страна! Не го искаме в Канада искаме го там където отива Зеленски!
162
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Властите насърчиха местните да приготвят коктейли ***, за да се борят"--- Е а си и откачалките!
161
7
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Американците бомбардираха Сърбия 40 дни. Ирак го превзеха за 30 дни. Руснаците ще вземат украйна за 3 дни. Нашият най-нов "голям" брат за нищо не става. Съчувствам на украинците, но такива са реалностите.
160
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските сили да ни освободят от фашистката продажна хунта от цялото бг.правителство, слуги на дълбоката са-танинска държава
159
0
 
1
 
! Отговори
пет преди 2 години
До Анонимен Това ли е "цивилизация" ?
158
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Испанците да се качват на 4-те изтребители и да си заминават. Не ми се искат руски танкове тук. Не искам сили на НАТО в България!
157
4
 
33
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Боже ,слушате ли наш Кирчо-Русия нямала нищо и била "бензиностанция с ракети"-хахахаха.Това е най-богатата на природни ресурси страна- да си чувал за редки и цветни метали, водни ресурси, злато ,диаманти ит.н.Този изби рибата-явно е пропуснал часовете по география. Искал наказания лично за Путин-ужас ,ще падна от смях.Абе буна*к с Русия са Китай, Индия,цяла Централна Азия , арабските държави+някои африкански държави+Куба Венецуела-най- големия съюз след световните войни
156
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 162 "След броени часове в Киев ще се вика Аллаху акбар и слава на Путин.Главорезите на Кадиров са на първа линия." Световния терорист Русия използва ислямски радикални терористи като редовни части в армията си. ТОВА е лицето на Кървавото джудже.
155
10
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Киев се вдига. Огрона част от Киевското население минава на страната на Русия . Зеленски до 48 часа ще бъде убит .
154
4
 
30
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
Целта на Окупатора е ясна!Путин иска да влезне в парламента и да отмени карантината за COVID19 и премахне зелевия сертификат!Щот е кално вместо камиони като в Канада влиза с танкове.
153
2
 
0
 
! Отговори
НЗ преди 2 години
До Джак СпароуНАТО е северноатлантически пакт - каква ти Африка уееее професоре.
152
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да се случи в Киев. Вероятно *** е пратил диверсанти от бандитите живеещи в Донецк и Луганск. Затова има гърмежи.
151
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин има смелост да нападне само държави в които се знае че има много русофили, както е в Украйна, Беларус, България. Знае че няма да срещне отпор и ще му предадат държавата почти без жертви. В България обаче ще удари на камък, защото ние предвидливо сме част от НАТО и дори и сега натовски самолети ни охраняват границите.
150
16
 
8
 
! Отговори
До Джак Спароу преди 2 години
Всеки има право да решава в какви международни организации ще членува. Никой не може да се меси в решенията на суверени нации! Който иска да членува в НАТО може да подаде декларация, ако НАТО я приеме ще стане член. Същото важи за всички други организации! И не може да дойде Русия, Китай, САЩ, Великобритания или който и да е да ти дава наклон на дедовия къде да ходиш! Ако го приемат като заплаха да си подсилят ТЯХНАТА СИ АРМИЯ! Не може просто щото те е страх да ходиш да обявяваш война на всички
149
3
 
14
 
! Отговори
АнтиСедераст преди 2 години
Нека ги замерват от терасите с дамски превръзки
148
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако украйнските агенти и провокатори, начело със Зеленски бъдат излъчени по националната им телевизия , как им отдават почести от Руска страна, Киро Истината дали ще хване директен полет за Канада или ще продължи да лае още малко?!
147
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е силна и ще се бием до последно! Един ден по-късно - Украйна е с окупирана столица! Хахаххахахахах Голяма СИЛА!