Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са

Властите съветват местните да подготвят коктейли Молотов
Обновена: 25 фев 2022 10:59 | 25 фев 2022 10:55, Нели Христова
410
Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са
Снимка: Getty

Руските военни вече са в Киев, потвърдиха украински власти в Twitter.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че "врагът" е в квартал Оболон, на около 9 километра северно от парламента на Киев в центъра на града.

Властите насърчиха местните да приготвят коктейли Молотов, за да се борят, като същевременно съветват другите да потърсят подслон.

"Мирни жители - внимавайте. Не излизайте от дома си!"

 

Кореспондентите на BBC в Киев по-рано съобщиха, че са чули стрелба, въпреки че добавят, че е невъзможно да се разбере какво означава на този етап. Казват, че вече могат да чуят и по-силни експлозии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
15
 
38
 
! Отговори
От Донецк преди 2 години
Когато украинските войски заедно с фашистките бандеровски отряди над 10 години избиваха хиляди руснаци от Донецк и Луганск, бомбандираха училища и детски градини,когато ги оставиха от години на режим на тока и без вода-тогава САЩ и ЕС си мълчаха. Двулични*****. Дори Путин много ги изтърпя
185
5
 
23
 
! Отговори
До 205 преди 2 години
Хахаха. Току що Зеленски излезна с обръщение, че е съгласен да се подпише споразумение Украйна да стане неутрална държава като Швейцария. Не знам в твоята реалност точно какво се случва
184
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да поробят един народ
183
3
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Добре де, как за 30 часа вразжески сили им навлизат в столицата? Какво става? Тези приключиха ли? Каквато и армия да имаш, пак трябва да имаш сериозни планове и отбранителни линии за столицата ти. Не може за денонщие да влизат в нея. Нещо не е както трябва. Или наистина бойниа дух на украинците е 0. То как иначе да е, като им е ясно, че нато няма да се намеси, а вече и те няма да искат членство, което устройва Русия. Да видим до довечера дали няма да почнат преговори.
182
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски няма нужда да го съдят. Достатъчно е да го пуснат без охрана на собствения му народ, на който му дойде до гуша от продажни политици, като нашите.
181
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО трябва да се изнесе от България веднага!
180
27
 
8
 
! Отговори
Ендшпил преди 2 години
До Анонимен 208 Тази ситуация ни отвори очите за това доколко голям престъпник е Кървавото джудже. ТОВА е това, което Запада го подмами да покаже. Превземането на Украйна е пирова "победа". Ако въобще се стигне до "победа" де. Режима на Путин е пътник, и за какво, за една територия, която допреди анексията на Крим беше на един приятелски народ. Русия вече няма приятели съседи. Дори в Беларус трябва да "гарантират" приятеслтвото на Лукашенко с армията срещу собствения му народ!
179
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят мрази руските комунисти като Путин. Особено много ги мразят държавите от източния блок и бившия СССР. Затова искаме да са в НАТО, защото знаем какъв агресор са комунистите и как окупират мирни държави и въвеждат свое управление което ни съсипва за по-малко от 45 години.
178
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"товариш Песков вече МОЛИ украинците за преговори ! Ето гo блицкрига на путин - два дена по-късно молят украинците за преговори."______________ Тоя па! Хапчета има ли за пиене, или толкоз ти е акъла?...
177
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай взеха ли Тайван вече?
176
23
 
38
 
! Отговори
Молим преди 2 години
Молим НАТО да се измита бързо от България , че не желая да дразним Руската мечка.От Украйна до България са 200км ,да не минат скоро руски танкове до Русе-то пък може да е за добро.писна ми от европейски и краварски гейо*ве
175
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 2 дни -ДВА ДНИ- ги премачкаха руснаците. Вече украинците не се и надяват на помощ от своите "партньори" и покровители, на евро-атлантическа солидарност и прочие бля-бля...Използваха ги и ги зарязаха на произвола. От кумова срама, размятат по медиите някакви лозунги и хартиени санкции. Дано тази ужасяваща ситуация да ни отвори НА НАС очите какво РЕАЛНО представлява евро-атлантическата солидарност, с която нашите политици се лиготят, правейки наколенки и изпълнявайки поръчките от "партньорите".
174
2
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
5 хиляди чеченски бойци воюваха с Русия няколко години. 200 хиляди украински военни не можаха да удържат и една седмица.
173
12
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
до199 А даноХоди живей у Донецк и не се връщай никога повече!!! Гледай Ну Пагади, търси си части за жигулата и се чуди как да изкараш края на месеца!
172
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
товариш Песков вече МОЛИ украинците за преговори ! Ето гo блицкрига на путин - два дена по-късно молят украинците за преговори. Великата, непобедима руска мечка.
171
2
 
10
 
! Отговори
До Димитър преди 2 години
И всичко това заради шепа богаташи с малки палки, които заради собственото си его въртят на пръста си едни напълно безмозъчни индивиди в зелени костюми за радост на такива фанатици като теб.
170
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Димитър Прави впечатление, как избива садизма на русфилите, явно "окрилени" от терористичните действия на Кървавото джудже. Това е само началото, садистчета, и когато дойде края ще ви напомним за вашите приказки. Украйна е само част от пъзела.
169
0
 
11
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Яяяя, в заглавието името на коктейла си излиза ама в коментарите е редактирано.
168
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Един ден по-късно - Украйна е с окупирана столица!" - Това е защото украинските генрали са предатели. Затова сега народа сам ще избива руснаците. Започва партизанска война и ако рашките не се изтеглят бързо, ще дадат много жертви.
167
12
 
29
 
! Отговори
А дано преди 2 години
Дай боже Русия и нас да освободи от евроге*ската и натовска хунта.