Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори

Москва очаквала санкциите на Запада, предприела мерки срещу тях
Обновена: 26 фев 2022 16:24 | 26 фев 2022 16:20, Веселина Йорданова
329
Русия подновила настъплението в Украйна, нямало преговори
Снимка: БГНЕС

Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като вчера президентът Владимир Путин е спрял офанзивата в очакване на преговори с Киев, които така и не са се състояли, заяви Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Както Путин, така и украинският му колега Володимир Зеленски говориха за възможни преговори вчера, но Украйна заяви, че сблъсъците с нахлуващите руски войски са продължили и снощи, и днес.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че след заповедта на Путин руските войски са влизали в сблъсъци само с "групи националисти" и не са се сражавали с редовните украински сили.

"Вчера през деня, очаквайки преговори, руският президент нареди спиране на настъплението на силите" на Москва. "Тъй като украинската страна отказа преговори, настъплението на руските сили бе подновено днес", заяви Песков, цитиран от Франс прес.

Днес правителството в Киев заяви, че руските сили атакуват редица украински градове, а в столицата са задържани руски диверсанти.

Тази сутрин руското министерство на отбраната заяви, че руснаците са превзели украинския град Мелитопол.

Песков заяви също така на брифинга си, че Русия е очаквала санкциите, наложени от Запада в отговор на инвазията, и е предприела мерки за свеждане до минимум на въздействието им върху икономиката. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настъпленияо на Руската Армкя се забавя от действията ан Националната гвардия, която взривява мостове и други съоръжения. Въпреки това на север са превзети напълно Гомел, Суми, летището до Киев. Русия активно вкарва нови сили и резерви по северното направление за щурма на Киев.
12
30
 
24
 
! Отговори
Професор Пръц преди 2 години
Цивилизованият свят прави сега същата грешка,която направи преди с Хитлер...Гледаха отстрани как окупира Судетите,Чехия,Полша...Самозабравилият се сатрап Путин е същият.Нищо чудно след година,две да нападне Финландия...
11
23
 
27
 
! Отговори
Въпрос за путинофили преди 2 години
Дрогаре, има една тема, по която от години мълчите с подозрително усърдие. Според руската пропаганда и натрапеното през социалистическата окупация руско население в Латвия, Естония и Литва беше лишавано от равни права с коренното население и всякак тормозено. Ще обясните ли най-после защо тези "измъчени" хора не се върнаха в историческата си родина Русия, за да се спасят от репресии и да допринесат за славния путински възход? Инатят се и живеят в гадния ЕС. Прекалено ли ви затруднявам с въпроса?
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
накратко за международното положениеДостатъчно Ви търпяхме простотиите.Сега ще видите кон боб яде ли?
9
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия мисли да използва в обсадата на Киев огнемет "Буратино" .. Чао Киев
8
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изхода е ясен но Зелката е решил да завлече със себе си колкото се може повече хора в гроба. Жалко за невинните и от двете страни.
7
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха джуджето ще гризне дървото.За него не се виждат слънчеви дни,всичко над него е покрито с гъсти черни облаци!
6
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски се показа във селфи видео от центъра на Киев. Доста пикселизиран около главата и тялото му и перчема му не помръдваше въпреки че се движеше. Магията на киното!
5
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е превзета почти цяла Южна Украйна -Херсон, ,Мелитопол, още се водят боеве за Мариупол и Николаев. Групировката на УВС пред Донецк е скована от действията на армиите на ДНР и ЛНР и скоро ще бъде обкръжена от запад. Харков е обкръжен от три страни, поради многочислената Национална Гвардия на Украйна в града е взето решение да се отложи атаката му.Руската армия тази нощ форсира и столицата Киев през нощта с променлив успех.
4
12
 
11
 
! Отговори
Хахо преди 2 години
Не осъзнаваш че че вият сирени Денонощно май путин ще сцепи америка тънко бъди сигурен байдън няма да доживее да сключи мир
3
30
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се спира цяла армия за един ден защото чакал преговори?Да си признае че се проваля с настъплението а не да говори врели некипели.Какви преговори чакал?
2
17
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски потъва и иска да повлече със себе си колкото може повече хора. И между другото, раздадеш ли на цивилните оръжие в ръка.. вече не са цивилни.
1
35
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха. Били "спрели", защото очаквали преговори. Хахаха. Путиновата пропаганда не спира да ръси лъжа след лъжа.