Зеленски: Окупаторите получават твърд отпор във всеки наш град

"Имат много подла тактика, но правим всичко по силите си, за да ги спрем"
Обновена: 26 фев 2022 15:19 | 26 фев 2022 15:15, Веселина Йорданова
422
Зеленски: Окупаторите получават твърд отпор във всеки наш град
Снимка: БГНЕС, архив

Украинският президент Володимир Зеленски увери във видеообръщение, че във всеки град руските сили получават твърд отпор, предаде агенция Укринформ.

Още по темата
"Във всеки наш град окупаторите получават твърд отпор. Уман, Одеса, Херсон, Николаев, Донбас, Харков, Суми, Чернигов, Киев - навсякъде, където врагът убива нашите граждани. Въоръжените сили правят всичко по силите си, за да спрат и унищожат окупаторите", заяви украинският президент.

Той отбеляза също, че Лвов и други градове в Западна Украйна са подложени на атаки от въздуха, но се съпротивляват твърдо.

Киев и ключовите градове около столицата се контролират именно от нашата армия. Окупаторите искаха да блокират центъра на нашата държава, да инсталират тук свои марионетки, както в Донбас. Осуетихме замисъла им, те не получиха никакво преимущество пред нас", отбеляза Зеленски.

Той разказа, че по улиците, в небето над Киев, Василков, Вишгород, дори на околните поля се разигра истинско сражение за столицата. По думите му врагът е използвал срещу украинците всичко - ракети, изтребители, дронове, артилерия, бронирана техника, диверсанти и десантчици.

"Окупаторите стрелят по жилищни квартали, включително с реактивна артилерия, опитват се да разрушат енергийни обекти. Те имат много подла тактика", добави Зеленски.

Укринформ съобщава, цитирайки властите, че Русия е изгубила над 3500 свои войници от началото на инвазията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, марионетка на Коломойски, който изгори хора в Одеса и двама българи умряха там, който разтури българската община и забрани да се говорят други езици, освен измисления от австрийците "украински език" и българите и други народи нямаха право да използват езиците си в Украйна и да говорят на тях, фашисти!
270
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кубанская столица Не е цяла България, а политиците, които се страхуват.
269
18
 
4
 
! Отговори
Респект преди 2 години
Това са истински мъже! Не като Кремълското Джудже, което се прави на Кашпировски, и с тънките си свински очички реди разни заклинания..."Предайте се , ако искате жените ви и децата ви да са живи"! Сатана в чист вид!
268
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кубанская столица Това го чух и в Тубата, това означава още убити хора и деца от украинците, затова цяла Украйна трябва да бъде предадена на Русия, те са си братя, за да престанат размириците и убийствата, а по-късно, когато мине известно време, може да преговарят за влизане на Русия в ЕС.
267
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес паднаха 3 големи града.... Урките си измислиха, че са си върнали град, който руската армия още не е превземала. Ура!
266
0
 
11
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
Окупатори получават отпор във всеки нашия град... Украинские измети размещават въоружение (пушки, БТР_ "във всеки нашия град" прямо срещу многоэтажни къщи вътре жилищни комплекси. За да жени и деца тях защищават и служат като живой щит. И цяла България защищава този измети, Нямам думи
265
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, Украйна се превръща в рана и проблем за цяла Европа, остави украинци и руснаци на мира, те ще се разберат сами какво искат, Украйна трябва да влезе към Русия, за да спрат конфликтите и стреса за Европа и за да не умират повече повече славяни, върху които се извършва геноцид!
264
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Зеленски, а в Тубата казаха , че си получил милиард и двеста, голяма 'борба' пада нали? Ама ти получаваш пари, а украинци и руснаци страдат! Кой ти даде парите? Олигарха Коломойски, който има и частна армия или други подстрекатели?
263
0
 
8
 
! Отговори
Странна логика преди 2 години
До izh - И това го казва някой ,който се отказа от род и родина , продаде историята , културата и суверенитета си , и за който цялата демокрация се измерва в това да има банани ?!
262
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До izh - Това Ви е проблема на повечето неграмотни папагали , че приравнявате всичко до ниво кафеварка и телевизор , но щом ще го гледаме така , да те попитам : Като си мечтаеш да си като Швейцария , кога последно си гледал Швейцарски телевизор , прал в Шв. пералня , карал кола или си си купил Швейцарска дреха ???? И още нещо ако позволиш - Ти Българска кафе машина ли имаш като си седнал да се мериш с Русия или всичко опира само до бананите ?!
261
1
 
4
 
! Отговори
тя баба ти преди 2 години
До izhвсе телевизор е гледала и на кола се е возила...и пералня е ползвала ! има и друго мислене освен консуматорското !щастието не се измерва материално ! щото на запад виждаме какви ценности има
260
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сараски колон като лъже вярва ли си? Украинския народ не може да го гледа,и като свърши всичко разгневен ще иска съд и доживотен затвор за него,заради ужаса,който преживява сега. Не сме забравили кой искаше от запада ядрено оръжие,за да го метне към Москва. Такива престъпници както този трябва да се наказват много здраво.
259
0
 
19
 
! Отговори
Човеконенавистиници преди 2 години
Тоя евреин излъга народа си, че ще спре кръвопролитието в Донбас. Нищо подобно, единствената промяна бе, че го направи много по-жестоко и нечовешко. След това се насочи към изтреблението на всичко руско (мисля, че и фашистите не са забранявали на хората да говорят руски), построи американски военни бази и биолаборатории, заплаши да направи ядрени бомби и да унищожи всичко руско. Всичко това, за да противопостави два близки народа да се самоизбият за англо-саксонците.
258
2
 
15
 
! Отговори
ГЛЕДАЙТЕ преди 2 години
Пълен шаш: Погребаните от Зеленски герой граничари от Змийския остров, възкръснаха при руснаците в Севастопол ВИДЕО
257
8
 
4
 
! Отговори
izh преди 2 години
Третия ден мина, а войната още продължава. Всеки ден 10 млрд долара в съпоставими единици. Русия е богата, нали , но не безкрайно богата иначе щяха да са създали компютри, висша битова електроника, коли за населението и магистрали да ги кара . Пропуснах - магазините им щяха да са пълни с руски стоки - все качествени и конкурентни
256
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така става Зеленски , когато такива политици като теб дето са израснали с филия с мас ,скачат и се зъбят на тези които си мажат филията с черен хайвер и са толкова наясно с политиката че знаят какво и как ще сте се случи в света във всяка една секунда , дори и докато спят ! Путин ИЗОБЩО НЕ е лъжица която ти с кривата си устичка можеш да лапнеш , и затова хитрите ти "приятелчета " те сложиха за стръв на дупката пред бърлогата на ЗВЯРА !
255
0
 
20
 
! Отговори
анонимен64264 преди 2 години
*** заради теб и изкуфелия байдън се води тази война ,но никой не иска да си признае ,твойте уж приятели само ръчкат и гледат от страни страданието на обикновените хора,а вие журналистите спрете да давате нещат само от едната страна,знаеме ,че се кланяте на определени хора,но давайте обективно нещата
254
2
 
15
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тази клоун първи ще го осъди украински народ.Защо отказа преговорите,***.С позьорски,артистични номера пред камерата,не върви.Ще се скриеш заедно със семейството си,и ще изоставиш народа.Така ми изглежда.Не мога да си обясня,как славянски народ избра етнически евреин и клоун,за президент.Ти си в слаба позиция,и си длъжен с всичко да се съгласяваш,което ще спаси човешки животи и народа.Още вчера разигра спектакъла,че руски диверсионни групи те търсят, за да те убият.Мелодраматични изпълнени
253
0
 
0
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
Е татар. Виж Поп Минчо Кънчев какво пише във Видрица за татарите, които след поредната Руско-Турска война се отправят към Истанбул.
252
2
 
20
 
! Отговори
SS преди 2 години
в част от градовете, в които имало "твърд отпор", армията на РФ е влязла без НИКАКВА съпротива, и е била посрещната с червени знамена от гражданите. Има го на видео. Трябва да го изпратят на Zеленски