Китай сочи САЩ като "реална заплаха за света"

Посолството им в Русия сподели списък с американски бомбардировки
Обновена: 27 фев 2022 14:10 | 27 фев 2022 14:05, Александър Попов
219
Китай сочи САЩ като "реална заплаха за света"
Снимка: БГНЕС

Китайски дипломати публикуваха списък с военни действия на САЩ през последните десетилетия, като твърдят, че Вашингтон е „реалната заплаха“ за света. Това се случва, след като ЕС, САЩ, Обединеното кралство, НАТО и шефът на ООН обвиняват Москва в "непредизвикана" атака срещу Украйна.

Китайското посолство в Русия повтори информацията, първоначално споделена от говорителя на китайското външно министерство Лиджиан Жао по-рано тази седмица, показващо „Демократичния световен тур" на САЩ. Изброявайки много от инцидентите, при които САЩ са бомбардирали или нахлуват в други страни след края на Втората световна война, картинката показва, че тези нации представляват „приблизително една трета от хората на земята“.

„Никога не забравяйте кой е истинската заплаха за света“, написа под снимката Жао.

Посолството посочи, че 81% от войните между 1945 и 2001 г. са започнати от САЩ, обвинявайки Вашингтон, че „налива бензин“ върху конфликта в Украйна.


Ключов въпрос тук е каква роля изиграха САЩ, виновникът за сегашното напрежение около Украйна. Ако някой продължава да налива масло в огъня, докато обвинява другите, че не са направили всичко по силите си, за да загасят този огън, такова поведение е очевидно безотговорно.

В събота Джао показа изображение, изброяващо „бомбени атаки, саботаж, опит за смяна на режими“ от Вашингтон. Дипломатът придружи публикацията с хаштаг #NeverForget.

 


Китай беше една от трите нации, които се въздържаха от гласуването на резолюция на ООН, осъждаща „агресията“ на Русия срещу Украйна, след като тя беше наложена с вето от Русия. Резолюцията изисква незабавно изтегляне на войските, участващи в „специалната военна операция“ на Кремъл в Украйна.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
30
 
! Отговори
FMC преди 2 години
154, защо някой трявба да емигрира някъде? Продажниците и алчните малки хорица, емгрират да, дават си задниkа, мият чинии...и всичко това за сметка на огромни вътрешни дългове на тия страни, особено на САЩ. И тия вътрешни дългове се захранват от страни като нашата и печатане на долари. Пак питам, защо някой трябва да емигрира някъде? Тук вземам примерно 1500 лева и си живея сносно, карам нова кола, не луксозна...отивам на запад, живея по-луксозно и какво от това? Там ще искам още от лакомия...
155
1
 
52
 
! Отговори
чочо преди 2 години
Иранския Президент Ахмадинаджат им каза на САЩ истината , че сами са си свалили кулите близнаци! Тогава и Путин трабваше да им го каже, но към онзи момент все още Лавров наричаше САЩ - нашите парньори !
154
1
 
44
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Истината е тежка и не много угодна за повечето извратени, алчни рептили по света. Правете любов, а не война!
153
2
 
52
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
250 години от създаването си тероризират света този списък трябва да бъде вмежд наказателен съд атомни бомби над япония и не са изгонени 75 годиниокупация на германия 600 опита да убият ф кастро после убиха кенеди защото сепомири с хрушчов вируси ваксини воини 2 убииства в иран не мирясаха не оставихасвета да живее в мир и сега сложиха нар-ко=мана в украина и ето го резултата
152
2
 
30
 
! Отговори
Тъпи преди 2 години
Хирошима 1945 ?
151
0
 
47
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
До Анонимен===Да живее свободният и нормален свят без джендърастките извратеняци,гейските сбърканяци,чифутските *** и краварския слугинаж! Без кръвожадните западни хищници,запалили десетки войни и избили милиони невинни хора!Без фалшивите им демагогски "ценности",без фашисткия деспотизъм,без двойните стандарти!!!Мир на Планетата,свобода за народите!!! Войнолюбците и ястребите на бунището на историята!!! Дано това да е началото на края им!!! Бог с нами и християнските ценности!!!
150
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО БРАВО БРАВО !!!!!! ТОЧНО ТАКЕ Е !!!!!! фащ СА НАИ ГОЛЕМИТЕ ГАДИНИ В СВЕТА !!!ТОВА Е страната на ЗЛОТО !!!!! МРЪСНИ ГАДОВЕ !!!!
149
0
 
32
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Сега като видяха че Путин изобщо не ги 1ебава1 за 1слива1, казано на чист български, остава 1тъпите1 натовци да идат да дразнят китайците, та да идат да си 1завземат1 Тайланд! После нека целият 'демократичен' свят да 1реве1 кое е правилно и кое не!
148
2
 
24
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
ми кой да е Того ли ?Само на наште тран-атлантици не им е ясно още !
147
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Китай казаха им на джендърите от от ЕС кой е империята на злото САЩ !
146
2
 
36
 
! Отговори
до 157 от славянин преди 2 години
''Е как да ги мисля китайците , като сами далече, а и продуктите не им ползвам''Ха-ха-ха, не им полваш продуктите!? Че то днес почти всичко е произведено в Китай, бе!
145
20
 
6
 
! Отговори
до 150 от славянин преди 2 години
''Китай не му пука за руснаците , а го интересува Сибир , газта изкопаемите. Така и така са се настанили вече 30 години , че няма как да излезнат . Просто си свикнаха милиони частни фирми за свинско птици дрехи електроника' Пука му, Румба, но не от любов разбира се, а от интерес, защото Русия е единствения му съюзник срещу колективния запад и Япония, та ще не ще Русия му е нужна като съюзник, та пробвай да си удължиш малко менталния хоризонт!
144
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До156. Е как да ги мисля китайците , като сами далече, а и продуктите не им ползвам
143
1
 
35
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Сега козяшките ***, да почват плюенето по Китай, хахаха
142
43
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще разберете коя държава САЩ или Русия е по-хуманна, като видите как се отнася със собственият си народ. Защо никой не емигрира в Русия. Там е глад и скърцане със зъби
141
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сега да извадят и списъка с това колко от изброените страни са имали/имат диктаторски режими"Сиреч са имали управници невасални на Сащ. Друго си е да си мегадемократ като Саудитска Арабия, ама с нея някак си проблем няма? Ей това лицемерие издава фалшивото ви праведно скимтене.
140
31
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Китай ще бъде господар на руските полета и тайги скоро. Китай не е приятел на никой. Драконите искат да владеят Света,но и те ще счупят главата.
139
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 147. Нямам представа , но 100% износа ще спре.
138
14
 
1
 
! Отговори
Румен преди 2 години
До 147. славянин. Китай не му пука за руснаците , а го интересува Сибир , газта изкопаемите. Така и така са се настанили вече 30 години , че няма как да излезнат . Просто си свикнаха милиони частни фирми за свинско птици дрехи електроника
137
0
 
19
 
! Отговори
до 145 от славянин преди 2 години
''такава война е само в твойта глава. Китай никога няма да влезе във война със САщ. Просто няма за какво.''Румба, в момента върви радикално преразпределение на силите в света и Китай и сащ имат предостатъчно причини да се сбият! Ако нямаше за какво да се бият тогава г.ведарите нямаше да създават тихоокеански съюзи за сдържане на Китай!