Китай сочи САЩ като "реална заплаха за света"

Посолството им в Русия сподели списък с американски бомбардировки
Обновена: 27 фев 2022 14:10 | 27 фев 2022 14:05, Александър Попов
219
Китай сочи САЩ като "реална заплаха за света"
Снимка: БГНЕС

Китайски дипломати публикуваха списък с военни действия на САЩ през последните десетилетия, като твърдят, че Вашингтон е „реалната заплаха“ за света. Това се случва, след като ЕС, САЩ, Обединеното кралство, НАТО и шефът на ООН обвиняват Москва в "непредизвикана" атака срещу Украйна.

Китайското посолство в Русия повтори информацията, първоначално споделена от говорителя на китайското външно министерство Лиджиан Жао по-рано тази седмица, показващо „Демократичния световен тур" на САЩ. Изброявайки много от инцидентите, при които САЩ са бомбардирали или нахлуват в други страни след края на Втората световна война, картинката показва, че тези нации представляват „приблизително една трета от хората на земята“.

„Никога не забравяйте кой е истинската заплаха за света“, написа под снимката Жао.

Посолството посочи, че 81% от войните между 1945 и 2001 г. са започнати от САЩ, обвинявайки Вашингтон, че „налива бензин“ върху конфликта в Украйна.


Ключов въпрос тук е каква роля изиграха САЩ, виновникът за сегашното напрежение около Украйна. Ако някой продължава да налива масло в огъня, докато обвинява другите, че не са направили всичко по силите си, за да загасят този огън, такова поведение е очевидно безотговорно.

В събота Джао показа изображение, изброяващо „бомбени атаки, саботаж, опит за смяна на режими“ от Вашингтон. Дипломатът придружи публикацията с хаштаг #NeverForget.

 


Китай беше една от трите нации, които се въздържаха от гласуването на резолюция на ООН, осъждаща „агресията“ на Русия срещу Украйна, след като тя беше наложена с вето от Русия. Резолюцията изисква незабавно изтегляне на войските, участващи в „специалната военна операция“ на Кремъл в Украйна.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ отдавна са компрометирани, ще си тръгнат по един или друг начин, по-добре ужасен край,отколкото ужас без край.
115
2
 
20
 
! Отговори
Най тъжното е преди 2 години
..че виждайки и изпитвайки на свой гръб " руската демокрация" нормалните хора си въобразяват, че идва истинска демокрация от запад, което тепърва ще започнете да го вкусвате колко е горчиво. Жалко за нас!
114
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер=Сталин=Милошевич=Путин!Все диктатори!
113
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стожера на Демокрацията са САЩ и ЕС!Това е!
112
2
 
45
 
! Отговори
ник преди 2 години
Някой помни ли кой бомбардира детската болница в Белград и колко бебенца загинаха ?
111
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отваряйте небето ! Не на агресивната политика срещу руснаците! Оставка! България не може да позволи война.
110
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Профани!Да живее демокрацията и цивилизацията!
109
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се имат за полицай на света , а тяхна територияпрестъпността избуява, рутят се паметници, ограбват се бизнеси, стрелят се.
108
1
 
61
 
! Отговори
тя преди 2 години
Най- голяма опасност за Света е САЩ и те изцяло носят вината за войната в Украйна , но това се крие ца да излезе Рудия виновна !
107
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде свалете си очилата и вижте до какво ни докара демокрацията на САЩ. До кога ще криете истината руската армия срещи кого се сражава в момента! Не е с украинската армия а с паравоенни неонацистки организаций като АЗОВ!
106
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са гарант за мира в света!Иначе демокрацията е в опасност и диктаторите щяха да произвеждат войни!
105
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно прав, американците създават конфликти по цял свят умишлено, това им носи приходи. В София Америка и Великобритания са изсипвали бомби, в Сърбия също, но на думи са миролюбиво. Изнесоха се от Афганистан и им трябваше нов конфликт. Във филмите винаги усмиват руснаците и величаят тях си, но кулите близнаци показаха колко са гола вода и са нахут балон.
104
36
 
3
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Да но САЩ създават демокрация а Русия диктатура и терор. А и САЩ не нападат без подкрепата на другите демократични държави.
103
0
 
0
 
! Отговори
до 96 преди 2 години
До Анонименкъде да я гледаме??
102
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво за това, че представихте такава полит-не-коректна гледна точка! ... още преди началото на горещата фаза на кризата, тука картината, която ни се представяше беше, как да се изразя ... меко казано едностранчива. И да - колкото и да ни е трудно, докато не си признаем, КОЙ има най-голям интерес от война в Европа (колкото по-голяма, толкова по-добре) , няма да се доближим и на йота към решение на кризата и проблемите си.
101
6
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 2 години
Ние Сме Русия , Ние Сме Европа, Нито за Байдън Ни Пукка , Нито за Сащ, Да Се Е*б*т в Г*з*а - Педдерушшки Недо* е*б*ни, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
100
5
 
33
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Браво на Китай! Само така! Подкрепям Русия ! И тя не започва войната тя я завършва !!!!!!
99
3
 
16
 
! Отговори
Неотрален преди 2 години
До addТи за ПРОКСИ режим чувал ли си? Забраняват достъпа до балъците с жълти очила! Всеки знае как заобикаля забрани. Та хубаво е да се погледне и другата гледна точка преди да се скача ей така на сухо щото видиш ли трябва да сме солидарни! Я виж какво правят в момента неонацистите от АЗОВ!
98
2
 
30
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
КАЗАХ ЛИ ВИ, ЧЕ КИТАЙ ЩЕ ЗАСТАНЕ ТВЪРДО ЗАД РУСИЯ, ЗАЩОТО ИНАЧЕ СЛЕДВАЩИТЕ ЩЕ СА ТЕ.
97
2
 
33
 
! Отговори
ажх преди 2 години
да не би руснаците да са разбомбили Виетнам, Ирак, Сирия, Югославия,....Американците могат, а другите не могат, че защо!?