Ген. Събев: Русия няма сили да води конфликт извън Украйна

Било изключено да въвлече НАТО в него .
Обновена: 11 мар 2022 21:27 | 11 мар 2022 20:16, Екип на Bulgaria On Air
122

Може ли България да претендира за домакинство за преговори между Русия и Украйна?

"Всяка държава от НАТО би могла да бъде домакин на едни такива преговори. Това обаче до голяма степен зависи от тежестта на държава, защото много по-големи претенции биха имали Франция, Германия, Великобритания и други държави от НАТО", заяви първият български представител в НАТО ген. Съби Събев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него България не изпраща никакъв позитивен сигнал към НАТО, за да предявяваме претенции за такива преговори.

"България отказа да задейства плана за подсилване на източните съюзни държави на НАТО. България реши с една собствена и неразбираема от другите държави инициатива да изгражда собствен батальон, който в бъдещето ще има оперативна готовност да бъде използван", посочи ген. Събев.

По думите му България сякаш изпълнява изискванията на Русия в източноевропейските държави да няма съюзни сили на НАТО, военни съоръжения, както и претенциите ѝ по отношение на противоракетните съоръжения в Румъния и Полша.

И добави, че Балтийските държави, Полша, Румъния са приели съюзна батальонна бойна група, която е готова за използване.

Първият български представител в НАТО коментира и това дали имаме необходимост чужди самолети да пазят небето ни.

"Разбира се, че имаме нужда. Трябва да се подсили източният фланг. Ние в случая се явяваме слабо звено", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали трябва да изпратим оръжия на Украйна, ген. Събев каза: "Украйна е наш партньор в НАТО от дълги години. След като това е държава, която е жертва на агресия, нормално е партньорите ѝ от НАТО да я подпомогнат с каквото ѝ липсва, за да се защитава успешно".

Събеседникът е категоричен - няма никаква намеса във войната, ако България изпрати въоръжения и боеприпаси, стига да не изпрати личен състав.

Ген. Събев уточни, че няма риск за националната сигурност на България.

"Русия няма сили да води един по-широк конфликт извън Украйна. Тя дори с Украйна има проблем. Съотношението между силите на Русия и НАТО е категорично в полза на Алианса. Изключено е Москва да разширява конфликта и да търси начин да въвлече НАТО в него", завърши гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дженерал или по-скоро ***, Украйна не е в НАТО, пич.
53
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Българин/ ИМА И ПО-ЗЛЕ ОТ МОРДОР!! РЕЖИМА В СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ПО-ЖЕСТОК!
52
1
 
10
 
! Отговори
мераклия преди 2 години
А бе някой може ли да каже къде се провеждат курсове за генерали,и колко време траят?!И колко струват?Благодаря предварително!
51
3
 
2
 
! Отговори
ви преди 2 години
хо хо хо Само един истински Българин фейсбук разбирач,би казала че Китай си е стиснала ръката с Русия ,хо хо хо а САЩ са балъци вложили трилиони трилиони и сумати години да махнат дръпнатите от оризовите полета за да ги направят една велика държава и то точно в гърба на Русия ,има два варианта -или всички агенти от ЦРУ и политици в САЩ от последните 25год трябва да бъдат разстреляни за държавна измяна ,или са много много умни -ще поживеем ще видим
50
4
 
8
 
! Отговори
Русия потъва преди 2 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
49
8
 
2
 
! Отговори
Филм за Горили преди 2 години
гледах преди години по Нешънъл Джиографик филм за Стадо ли се казва, Пл3ме ли е по-точната дума, Г0рили - значи жената на Топ Г0рилата Главатар зад гърба му правеше кекс с малкият му брат и дори беше родила от него,но Главатара си мислеше,че това са негови деца - причината, да си осигури отново живот на кралица, като Малкия брат стане Водача. Главатара щом малко поостаря и разболя и отслабна и брат му веднага използва и го уби за да стане Първи.Вашингтон е точно като стара,слаба,болна Г0рила!
48
10
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
русия е най-скапаната държава на света!
47
11
 
10
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 2 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просията не смее да направи един десант в Одеса - на 30 км от Крим, русовилите ме плашат, че щяла да дойде у нас - на 300 км...
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tolkova vreme sa iztarpeli rusnacite nato da razshiriava agresivno i da okupira zabranenite za rahshirenie teritorii. Kakvo im prechi na rusnacite da potarpiat oste tolkova vreme?! Taman zelenskii i klichko da trupat trudov staj i opit za pensionirane.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51/ СЛАГАМЕ ТИ МИНУСИ, ЗАЩОТО РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО С НАСЕЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! АКО РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИЗГУБИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПЕЧЕЛИ НАСЕЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
43
4
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Напомням, че боеприпасите в складовете макар и много бсвно, но деградират. И една война е идеалният момент да се изразходват и заменят с нови. Това е И наша война - на Европа срещу Тюрмата на народите. Ако изпуснем тази възможност, после ще ни бъде много, много по-трудно.
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то никой не вярваше, че Путин е толкова луд, че ще подпали война в Европа, още по-малко път братоубийствена, ама на! Той е непридвидим. Отдавна е загубил връзка с реалността. Нищо чудно като вижда, че краят му е близо, да повлече всички ни в пропастта. Дали ще е нов ковид, дали ядрено оръжие......
41
12
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЩ СА ЕДНО ПОСМЕШИЩЕ!!! ЕС ИМА АКТИВИ 20 ТРИЛИОНА ЕВРО РЕАЛНИ БЕЗ ДЪРЖАВИТЕ СИ ЧЛЕНКИ И МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ ВСЕКИ НА СВЕТА С ЛЕКОТА!!! ЛИЧНО ПОТВЪРДЕНО ОТ НАПОЛЕОН КОЙТО Е КАЗАЛ , ЧЕ ПАРИТЕ РЕШАВАТ ПРИ ВОЙНА! АКО ЕС РЕШИ МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В УКРАЙНА С ЛЕКОТА ЗА СЕДМИЦА НО СА СТРАХЛИВИ
40
12
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
България трябва колкото се може по-скоро да се включи с доставки на боеприпаси за Украйна - самия факт, че Просията ни е сложила в списък с врагове, ни задължава да го направим. И това, че русофилите ни плашат - също ни задължава да работим за отслабване на империята на злото.
39
8
 
7
 
! Отговори
У Вашингтон преди 2 години
Байдън е дементирал, но Останалите не знам какво си мислят, щото Северна Корея е срещу тях, Китай е срещу тях, Русия вече е 101% срещу тях, Иран е срещу тях, Сирия е срещу тях, всички държава в Близкият Изток като Афганистан и т.н. дето Съсипаха по Нараждена на Евреите са срещу тях - не дай боже всички едновременно да се съюзат и тръгнат срещу САЩ и от тях няма да остане - нищо... човек трябва да мисли като си създава врагове...
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо слагате минуси на 41. Кое не е вярно.
37
8
 
6
 
! Отговори
Новото Нормално преди 2 години
Гледайте сега, Путин и ЖиЗинПин вече си Поделиха Света - Европа за Русия, Азия за Китай, САЩ може и да го Оставят да си Царува като Незначителна Изолирана Сила в Америка, а може и него да си го поделят, как дойде...
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би вярва на митове и легенди от миналото че на китайско финландската граница всичко било спокойно. Може ама не вярвам.
35
3
 
6
 
! Отговори
Лъжльо преди 2 години
Съби Саблята лъже,защото кат се върна от ГЩ академията на Русия помня как със замах развиваше и планираше операции на фронтове на Западноевропейския ТВД... по карта. Събчо просто се хвалеше какви велики военни науки е изучил в Русия.