Ген. Събев: Русия няма сили да води конфликт извън Украйна

Било изключено да въвлече НАТО в него .
Обновена: 11 мар 2022 21:27 | 11 мар 2022 20:16, Екип на Bulgaria On Air
122

Може ли България да претендира за домакинство за преговори между Русия и Украйна?

"Всяка държава от НАТО би могла да бъде домакин на едни такива преговори. Това обаче до голяма степен зависи от тежестта на държава, защото много по-големи претенции биха имали Франция, Германия, Великобритания и други държави от НАТО", заяви първият български представител в НАТО ген. Съби Събев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него България не изпраща никакъв позитивен сигнал към НАТО, за да предявяваме претенции за такива преговори.

"България отказа да задейства плана за подсилване на източните съюзни държави на НАТО. България реши с една собствена и неразбираема от другите държави инициатива да изгражда собствен батальон, който в бъдещето ще има оперативна готовност да бъде използван", посочи ген. Събев.

По думите му България сякаш изпълнява изискванията на Русия в източноевропейските държави да няма съюзни сили на НАТО, военни съоръжения, както и претенциите ѝ по отношение на противоракетните съоръжения в Румъния и Полша.

И добави, че Балтийските държави, Полша, Румъния са приели съюзна батальонна бойна група, която е готова за използване.

Първият български представител в НАТО коментира и това дали имаме необходимост чужди самолети да пазят небето ни.

"Разбира се, че имаме нужда. Трябва да се подсили източният фланг. Ние в случая се явяваме слабо звено", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали трябва да изпратим оръжия на Украйна, ген. Събев каза: "Украйна е наш партньор в НАТО от дълги години. След като това е държава, която е жертва на агресия, нормално е партньорите ѝ от НАТО да я подпомогнат с каквото ѝ липсва, за да се защитава успешно".

Събеседникът е категоричен - няма никаква намеса във войната, ако България изпрати въоръжения и боеприпаси, стига да не изпрати личен състав.

Ген. Събев уточни, че няма риск за националната сигурност на България.

"Русия няма сили да води един по-широк конфликт извън Украйна. Тя дори с Украйна има проблем. Съотношението между силите на Русия и НАТО е категорично в полза на Алианса. Изключено е Москва да разширява конфликта и да търси начин да въвлече НАТО в него", завърши гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
19
 
! Отговори
До плюещите Русия преди 2 години
Големи експерти станахте всички по "Потъването на Русия" ! Така си мислиха и Наполеон и Хитлер. Ако очаквате руснаците да се предадат или че ще умрат от глад, жажда и липсата на горива...е меко казано несериозно. Има и истински новини, не само манипулирани. Грамотни сте. Прочетете анализи на експерти по темата със санкциите. Като ви премине първоначалната еуфория ще изтрезнеете много бързо. И ще осъзнаете истинската ситуация. А тя е че Юесей потъва, за Европа не ми се говори. Вижте само цените !
73
13
 
10
 
! Отговори
Русия потъва преди 2 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До въпроси много проси.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безконтролното пускане на чужденци/бежанци в тила на една страна е по опасно от война. Опитват се да контролират собствения си народ така. Въвели цензура. По *** заповед на урсула. Жалки комунистчета, предатели...
70
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хммм русия нее афганистан сирия ирак или либия генерала мнооого добре го знае само шоумена говорителя на байдън зеления не го разбра но се надявам много скоро даго хванат и го осъдят за престъпление срещу собствения си народ за интересите на чужда държава и войната да спре колкото медийна пропаганда да се води в полза на зеленчо вече хората са развити и виждат много ясно нещата
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 83 Голям праз, ти си гледай собствения за-дник.
68
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците останаха почти без ракети с прецизно насочване. След нахлуването с последите модификации Т72, сега вкараха разконсервирани Т80 от преди разпада. Путин покани 20000 Сирийци към Вагнер. След поредната касапница идващата седмица, няма да има вече танкисти, бурятите и калмиките са на привършване. Чеченците израстнаха много високи и не могат да влязат в руските танкове. Може да изкарат Т55 с намален екипаж.
67
6
 
3
 
! Отговори
до 78 преди 2 години
след като Мосад ликвидираха Кенеди, това беше обратната точка, а Рейгън не се усети, че е просто Удобен *** и че не побеждава Комунизмът, а изпълнява плана на Евреите са Изнасане на Комунизмът на Запад - за това Меркел, Бароза, днес Борел беше в новините - всичките са Членове на Комунистически Партии - така Европа беше завладяна от Комунистите, по същата схема и САЩ - Сталинка шеф на Световна банка, Бокова на ЮНЕСКО, т.е. дори и бг комунистите бяха и са в схемата!
66
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя онлайн ли е станал генерал?
65
8
 
7
 
! Отговори
Въпроси? преди 2 години
""Русия няма сили да води един по-широк конфликт извън Украйна. Тя дори с Украйна има проблем. Съотношението между силите на Русия и НАТО е категорично в полза на Алианса. Изключено е Москва да разширява конфликта и да търси начин да въвлече НАТО в него", завърши гостът"
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сирия?!
63
15
 
14
 
! Отговори
За Мен преди 2 години
САЩ проста Загубиха Моралното Право да са Лидери на Света, те нямат нищо общо с това което САЩ беше и се превърнаха в една Корумпирана, БезПринципна и най-вече НеСправедлива Империя - разбира се, ЮдеюСемитите много им помогнаха, все пак и в момента 70% от Кабинета на Байдън са ЮдеюСемити - от там дойде този Морален Упадък!
62
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kato znaem koi sa bg deputati v eu, lesno razbirame nujdata ot exita na eu.
61
9
 
14
 
! Отговори
Ех рушняците ? преди 2 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
60
8
 
11
 
! Отговори
Довольно, хватит... преди 2 години
Перманентните шеги и подигравки с Русия и Путин вече омръзнаха на всички...
59
4
 
9
 
! Отговори
Civicudyrydyc преди 2 години
Оф аман от експерти които знаят Русия за Кво има и няма сили! Като почнат някакви незначителни елементарници да дават акъл за Щатите, Русия и други велики сили направо ми се п ри си ра!
58
12
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Трябва да сме пълни ***, за да стоим и да гледаме как Просията разсипва и унищожава НАШИЯТ сват. Трябва да се има предвид, че Европа е воювала столетия, за да отвоюва буферната зона Украйна. За да сме отделени от патологично хищната Северна империя. Дедите ни са воювали и са я победили и разпаднали. Имаме дълг да запазим това, което те са постигнали.
57
7
 
14
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
НА ТОЯ МИСИР КОИ МУ КАЗА ЧЕ Е ГЕНЕРАЛ
56
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и в Украйна нямат сили. Скоро ще си проличи
55
2
 
10
 
! Отговори
анонимен64264 преди 2 години
като ви чета коментарите и имам чувсто, че правят расъждения 10-12годишни,жалко