Най-малко 20 убити в Донецк от отломки от украинска ракета

Парчета от прехванатата ракета паднали до банков клон
Обновена: 14 мар 2022 13:04 | 14 мар 2022 13:03, Елка Василева
196
Най-малко 20 убити в Донецк от отломки от украинска ракета
Снимка: архив, БГНЕС

Проруските сепаратисти в Донецк, в източната част на Украйна, обявиха днес, че при украински удар са загинали най-малко 20 души, а най-малко 9 души са били ранени в центъра на този голям индустриален град, предаде Франс прес.

Още по темата
В акаунта си в Тwitter териториалната отбрана на град Донецк публикува снимки, на които се виждат няколко окървавени тела, лежащи на улица в града насред отломки.

Според проруските сепаратисти техните сили за противовъздушна отбрана са прехванали украинска ракета и после отломки от нея са поразили цивилни хора.

Отломките от прехванатата ракета, която е била балистична, са паднали около клон на банка, където е имало десетки хора, предимно пенсионери, пояснява кореспондент на ТАСС. По думите на ръководителя на така наречената Донецка народна република Денис Пушилин ракетата е била "Точка У" с касетъчен заряд и сред загинали 20 души от падането на ракетните отломки, имало и деца.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
14
 
! Отговори
нациките са за.... преди 2 години
работата е дебела! Цяла терористична операция! Опитрали са се да съберат повече хора под предлог че ще има информация за роднините им на фронта по паралелните телефонни канали. Ракетата е свалена и не е долетяла но е била КАСЕТЪЧНА и има доста пострадали по тая прична! Как да не ги изгребат навеки тия нацисти!
101
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Донецк са се целили където са само жени и деца.Всички останали са мобилизирани. Ракетата е тип "Точка-У".Предният ден писаха в Труха да се събират в Харков и малко след това като се събра народа почнаха да ги стрелят като не е имало руснаци там.Опитват се да убият мирни граждани свои,за да получат помощ.И трета световна война.Това са дяволски изчадия,които искат победа и не ги интересува цената.
100
2
 
19
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Укро-фашисты.
99
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 147 Малко за политика: адеде. Русия подклажда огъня осем години. Вижда че живота на Донбасци става по-зле и по-зле и търси друг виновен. Отговорът е че войната стана нейзбежна тъй като Путин я направи нейзбежна. Войната не е нужда на Донецк, войната е нужда на Путин. Действията на Путин донесоха и тези смъртни случаи
98
6
 
1
 
! Отговори
Case closed преди 2 години
До 141 Боби: в момента имаме информация че нещо е избухнало в центъра на Донбас. Това че е ракета която е свалена от ПВО не е потвърдено - не виждам руски ПВО да са показали траекторията на ракетата и кога са стреляли срещу нея. Това че е свалена ракета е догадка или обяснение, не в потвърдено. Ако е ракета, но няма данни нито за траекторията нито за това коя е изпратил. Значи не знаем много и правим догадки. Но най-ярката докладка е кой има интерес от ракета в центъра на Донецк. Не са укр
97
3
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 142: Когато войната е станала неизбежна не е виновен този, който е започнал (може да бъдат и едните и другите), а този който е направил войната неизбежна. А войната я направиха неизбежна украинските управляващи. Осем години граждансака война - това не можеше да продължава повече.
96
1
 
2
 
! Отговори
msm преди 2 години
До Анонимен май четем различни статии. Ракетата е свалена и е паднала в центъра на града. Интересно, кой я е приземил там!? Тази война е безумна и е срам за славянските народи!
95
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Telegram в канала Труха беше обявено предния ден да се съберат хора в Донецк на площада в 12 :00 да протестират срещу руското насилие.В TikTok една русичка също призоваваше да се съберат повече деца и жени на протест днес в 12:00. И ги удариха с ракета на украинците.Такава руснаците нямат.Смятайте колко са зли украинците.Думи нямам.
94
2
 
13
 
! Отговори
A преди 2 години
До Анонимен 142"Те са отговорни за всички жертви от 24 февруари насам."А за 17-те хиляди избити преди 24 февруари кой носи отговорност?
93
2
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 139: Да, ти си ходил и знаеш че точно на три километра от кратерът на снимката (който не изглежда да е само от отломки) има казарми. За какво ги пишеш тия съчинения?
92
3
 
16
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Слънчарски: Каквото и да стане, украинците никога не са виновни, така ли? За осем години гражданска война в Украйна нашата журналистика не намери нито веднъж кураж да покаже какво става от другата страна на т.н. линия на разделение. А ракетата е щяла да падне там, където са паднали нейните отломки (т.е. е в центъра на Донецк), тя затова е балистична.
91
7
 
2
 
! Отговори
От case closed преди 2 години
До 131 Слънчарски: дай да видим ракета ли е, бомба в кола ли е, бомба от мафиот ли е. Може да е ракети от страна на Русия, която да е изгубила контрол. Не знаем дали изобщо е имало ракета .
90
11
 
0
 
! Отговори
От case closed преди 2 години
До 129 Боби: дупката може да стане от бомба. Може и да не е провокация а от страна на Русия - Може да е бомба поставена от мафиот срещу банката. И след като е гръмнала, полицаите които са дошли да са искали да покрият атентата.
89
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 2 години
До Анонимен 128Значи си още по-***, от колкото изглеждаше досега. Нали при този сценарии веднага ще се докаже кога и как е изстреляна ракетата. Само някой без мозък като тебе би пробвал да съчини толкова нефелен фалшификат, че да го хванат на секундата !
88
0
 
4
 
! Отговори
Az преди 2 години
До СлънчарскиЛетяла е към самия център на Донецк.
87
23
 
7
 
! Отговори
Слънчарски преди 2 години
Жалко за нищо неподозиращите невинни хора, но "прехваната ракета" означава, че тя е била насочена към друг обект, вероятно военен, и взривена в движение. Смисъл, че ако на тези сепаратисти толкова ги беше грижа за цивилните, щяха или да я оставят да си стигне целта, където едва ли щяха да загинат толкова военни, или да я взривят над по-безопасно място. Но проста са използвали случая пак да ползват "украйнските фашисти избиват пак деца!".
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може някаква си Афера на някоя си Томова да публикува снимка с телата на пострадали от ракетата изстреляна по Донбас, а Днес.бг да публикува изкопчийски резултати. Защо освен фейкнята днес лишява читателите си от реалната ни гадна новина. Дано само в надписа на останките на ракетата някой не прочете "МЪДЕ от Казанлък". Киро трябва веднага да декларира че ние такива ракети не сме произвеждали, произвежда и няма да произвежда.
85
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
уж украинска, руска постановка!
84
3
 
2
 
! Отговори
офффффтопик преди 2 години
Уви се оказа, че не са отломки, а касетъчна бойна глава :( , които мисля, че са забранени, особено по градски райони.
83
0
 
4
 
! Отговори
Прехващач преди 2 години
Да "прехванеш" ракета означава да я взривиш във въздуха. Да "прехванеш" самолет означава нещо друго - да му кажеш по радиостанцията "взел съм те на мушка". Много яки англицизми.