Най-малко 20 убити в Донецк от отломки от украинска ракета

Парчета от прехванатата ракета паднали до банков клон
Обновена: 14 мар 2022 13:04 | 14 мар 2022 13:03, Елка Василева
196
Най-малко 20 убити в Донецк от отломки от украинска ракета
Снимка: архив, БГНЕС

Проруските сепаратисти в Донецк, в източната част на Украйна, обявиха днес, че при украински удар са загинали най-малко 20 души, а най-малко 9 души са били ранени в центъра на този голям индустриален град, предаде Франс прес.

Още по темата
В акаунта си в Тwitter териториалната отбрана на град Донецк публикува снимки, на които се виждат няколко окървавени тела, лежащи на улица в града насред отломки.

Според проруските сепаратисти техните сили за противовъздушна отбрана са прехванали украинска ракета и после отломки от нея са поразили цивилни хора.

Отломките от прехванатата ракета, която е била балистична, са паднали около клон на банка, където е имало десетки хора, предимно пенсионери, пояснява кореспондент на ТАСС. По думите на ръководителя на така наречената Донецка народна република Денис Пушилин ракетата е била "Точка У" с касетъчен заряд и сред загинали 20 души от падането на ракетните отломки, имало и деца.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52 Боби: или пък е изстреляна от Руснаците, които искат да се отърват от кмета. Смяташ ли че руски военен не би искаш да приключи войната ако сметне че като премахне мутрите от кметството, войната ще свърши? Повечето руски военни не искат тази война.
41
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45 Анонимен: да така е. Никой не знае дали сега е летяла от изток на запад, от запад на изток. Напълно реално е да е изстреляна от Русия, но горивото да е свършило и да е паднала там попогрешка.
40
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да няма падащи ракети, не трябва да има военни в Донецк. Това означава че всички руски военни трябва да напуснат Донецк и Луганск. Чисто и просто - хората са умрели зареди Путин и агентите на ФСБ които подтикват да има руски военни в Донецк и Луганск
39
9
 
23
 
! Отговори
ЦРУ преди 2 години
Когато Украйна бомбардира Донецк и Луганск, всички са доволни. Няма нарушаване на международното право. Същото е когато САЩ хвърляше бомби над Афганистан, Сирия, Либия, Ирак. Това е евроатлантическа демокрация. Когато обаче бомбите идват от Путин или Асад, имаме голям проблем, джентълмени. Това не е демократично, не е толерантно. Бъдете умни, за да не дойдем и да не инсталираме демокрация по американски модел и вас!
38
5
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Руският полезен ..... Боби трябва дя бъде издирен, бит и любен да му е за урок :))))))))))))
37
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Zомбитата, които реват, че в Украйна управлявали нацисти: Да прочетат дефиницията и характеристиките на фашизма и да се опитат да открият нещо в управлението на Путин, което да не отговаря на тази дефиниция. Щото аз не можах.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38 Пак ли? Точно прЕхванали е! Не се хващай за граматиката! Това е военен термин. Казва се изтребител-прЕхващач!!! Аман от правещи се на интересни илитерати!
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По данни на кмета 16 загинали и 23 ранени, от тях 1 дете. Ракетата е руска, ама се оправдават, че вече не им били на въоръжение от 2011, което не пречи да са ги пратили на днр за "утилизация"- то в Донецк и руска да е и украинска да е все тая - ***, че разбери кой я е гръмнал - украинска територия бъкана с руски сепаратисти- има въоръжение и от двете страни.
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин да пуска над Киев,Лвов и Ивано Франковск вакумните бомби да видим какво ще остане от католишката галичинска нацистка сг***н.Вакомната бомба има разрушителна сила като атомната с тази разлика,че няма радиация
33
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рашъните пак си самовзривяват населението. или са некадърници или го правят умишлено за да топнат украинците. касапи!
32
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците нямат балистични ракети, а това ще се присъедини кам "изгарянията", "разпъванията на кръст", "биологичните оръжия" и останалите фейкове на Империята на Злото.
31
5
 
12
 
! Отговори
Русия преди 2 години
ПентаТрола веднага цъфнаа да защитават фъшкистскити укри.Одити да страдати пуд нувината дет ВКС пръсна 300 наркуманци край Лвов.
30
6
 
20
 
! Отговори
аз преди 2 години
ЗАРАДИ КЪЩА В МАЯМИ И МИЛИОНИ ОТ САЩ В БАНКАВАТА МУ СМЕТКА ЗЕЛЕНСКИ ИЗТРЕП АСАБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД. ИД.И.О.Т ЗАВЪРШЕН.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПрЕхванали ли са? А малко по-грамотни журналисти дали можете да прихванете?
28
21
 
11
 
! Отговори
Руски войнил преди 2 години
Лъгаха ни, че сме най-великата армия в света, а някакви украински селяни ни разказаха играта за 3 седмици. Толкова сме зле, че викаме чеченци и сирийци да помагат и да дерибействат над православното население, ама и те измират като мухи. За 3 седмици не можахме да превземем дори и Суми, който е на границата. Сега ще звъним на китайците...
27
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха. Украинците НЯМАТ балистични ракети.
26
9
 
16
 
! Отговори
Хи хи хи преди 2 години
Скоро ЗЕЛНИКА ще го предадат на тепсия , неговите фаш....исти , за да оттърват кожата !
25
13
 
33
 
! Отговори
Украйнски ВОЙНИК преди 2 години
Предай се Зеленски и спаси Украйнския народ ! Не искам да умирам заради теб !
24
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кефят ме руските гении, сменили кмета на града и рекли всички украинци да свикват с новата реалност и да си пренастроят телевизорите на руски програми. Как може да са толкова прости и нагли нямам думи.
23
6
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Това което описваш е стандартна американска политика от времето на ВСВ.Като почнеш от "Пърл Харбър",за да могат да се включат във войната и да използват реално атомните си бомби и стигнем до двете кули,за да атакуваме "основателно" Афганистан и Ирак(все така ми е интересно,как едни хорица,живеещи в планини бомбардираха страна със 800 ,млрд $ военен бюджет,без да разберат)...хамериканска му работа....