Русия повишава митото върху износа на слънчогледово олио

От април ще е $313 в сравнение с $260 през март
14 мар 2022 23:45, Анисия Иванова
72
Русия повишава митото върху износа на слънчогледово олио
Снимка: БГНЕС

От 1 април 2022 г. митото върху износа на слънчогледово масло от Русия ще се увеличи на 313 долара в сравнение с 260,1 долара през март 2022 г., става ясно от публикувани материали на Министерството на земеделието.

Митото се изчислява на базата на индикативна цена от 1447,2 долара за тон.

Още по темата

Съгласно решението на правителството, от 1 септември 2021 г. до 31 август 2022 г. на слънчогледовото олио ще бъде наложено плаващо експортно мито в размер на 70%. Тя се начислява върху разликата между базовата цена (1000 долара на тон) и индикативната цена (средноаритметична стойност на пазарните цени за месеца), намалена с коригиращия фактор (50 долара на тон), пише БГНЕС.

Понастоящем се прилага експортно мито за слънчоглед, изнасян от Русия извън ЕЕС. Според руското правителство това ще спомогне за регулиране на обема на износа и за преориентиране на участниците на пазара към износ на селскостопански стоки с висока добавена стойност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
8
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Да живее - натоОлио -10 лв кво му плащаш
65
2
 
8
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
И какво ти е виновен ЕС и НАТО?Имаш земя да те храни,но те мързи да я обработваш!Искаш да въртиш амбулантна търговиика и да си в дараверата!Русия не е СССР да дава,а ти да продаваш!Като искаш да ядеш,ще се хванеш за мотиката и ще работиш!
64
5
 
10
 
! Отговори
Народен съд преди 2 години
Бензиностанцията за ракети изнася газ, ядрено гориво за АЕЦ, стомана, зърнени култури без които икономиката на страната ще рухне. Киро вкара страната в последна национална катастрофа.Не ви искаме евро съюза който подкрепя бандеровци и джихадисти, нито НАТО което един дрон от миналия век не успя да свали и прелетя над три държави преди сам да падне.
63
7
 
21
 
! Отговори
Продължаваме подмяна преди 2 години
Кире, какво стана бе... Къде ти е устойчивото развитие на икономиката не само у нас но и в Европа!? Евро-атлантическата политика е пълен провал. Оказва се че "бензиностанцията за ракети" изнася земеделски продукти от първа необходимост и без тях е застрашена национата ни сигурност.
62
19
 
3
 
! Отговори
Hoho преди 2 години
Само бедняците ползват олио. Обикновено и русофилчетата са такива.
61
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова трябва да се употребява зехтин. Руското олио води до тежки здравословни проблеми, то е един вид химическо оръжие ,разрушаващо вътрешните органи на индивида сглупил да си купи промоциално руско олио в Кауфланд.
60
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 10 години консумирам главно зехтин.Една бутилка олио я ползвам 1 година.Не пържа.Олио не ми трябва.Да го направят ако искат 20лв.
59
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Калашниците за колко ги изнасят :)))
58
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Руско олио не съм видял у Кауфланд :)))
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз късо съединение дет се е нарекал, верно го е треснал тока.
56
1
 
3
 
! Отговори
58 преди 2 години
Викаш, започнал си да закупуваш рубли. Жалко, че нямам-бих ти ги подарил.
55
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава да се окаже че в България олиото е внос и всъщност нищо не произвеждаме а нашите фирми само преливат и пакетират от бидони в бутилки. Както всъщност е със почти всички продукти на нашия пазар. Суровините са внос а само опаковката е българска.
54
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека всичко да вдигне, да видим тогава какво ще правят джендърите от Запада. Ще налагат санкции. Дреме му на Путин, ще му пръднете на Кремъла. Той има всичко, зависими са те и ние от Русия, но сме ербап.
53
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цяло всичко от сащ и ес е пропаганда и липсва истинност. Доверявам се вд на руските източници със забележката че путин каза че няма да нападне , но нападна-като го обяснявам с елемента на изненадата. Сащ имат шпиони. Крайно недостатъчно да си запазят стандарта
52
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53Саудитска Арабия има проблеми с тази администрация на САЩ.Янките искат, да видят наказани истинските виновници за смърта на журналиста Хашоги, С. Арабия д спре нападенията над хусите в Йемен. Арабите не са склони на Иран да паднат санкцийте в/у Иран.Но бъди сигурен, че скоро време ще се съгласят да увеличат производството си на ПЕТРОЛ. Ако не го направят САЩ ще направи така, че С. А. да клекне. Не може араби които зависят за своето съществуване от САЩ да играят анти САЩ.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 Я посочи примери за поголовна конфискация на руски активи.За сега са конфискували 2-3 яхти и две вили-дворци на журналиста пропаганди ст на Кремъл Солавьов, за който Италия си затваряше очите! Ако Солавьов беше италианец отдавна да са му конфискували имотите.Защото не може един журналист да има имоти за десетки милиони евра в Италия и Русия,не съмнено биха го свързали с италианската мафия.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против но казаха че никой не им вдига в саудитска арабия а в дубай са се настанили руски олигарси
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51Резервите ги отварят за да повлият на цените на петрола.САЩ имат огромни резерви и могат да си го позволят.САЩ не ги мисли те също като Русия са сред водещите износители на петрол.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резервите защо ги отварят ? Тези 3 процента са инфлация
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземете пример от комунистическия Запад за бърза конфискация на всичко на българските олигарси. Национализация по западнокомунистически. Запада е комунистически, всички западни фирми получиха заповед да се махат от Русия. Русия много се надяваше Запада да не е комунистически и пазарът и печалбите на частните и държавни фирми да са по-важни от политиката.