Украйна иска оръжие от Запада, да се предотврати по-голяма война

Кулеба призова за още санкции срещу Русия
14 мар 2022 13:38, Елка Василева
413
Украйна иска оръжие от Запада, да се предотврати по-голяма война
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Запада да достави оръжия на Украйна и да наложи още санкции срещу Русия, за да предотврати въвличането на други държави в един по-голям конфликт, предаде Ройтерс.

Украйна многократно призоваваше съюзниците си да помогнат повече за съпротивата й срещу руската инвазия, която започна на 24 февруари.

Още по темата
Някои западни правителства се страхуват, че подобни действия биха вкарали други страни, включително и членки на НАТО, във войната.

„За тези в чужбина, които се страхуват, че ще бъдат „въвлечени в Трета световна война. Украйна се бие успешно. Трябва да ни помогнете да се бием. Снабдете ни с всички възможни оръжия“, написа Кулеба в Twitter.

„Наложете още санкции срещу Русия и я изолирайте напълно. Помогнете на Украйна да принуди Путин да се провали и ще предотвратите по-голяма война“, заявява още Кулеба.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
2
 
33
 
! Отговори
USA IS THE ь преди 2 години
Само да напомня на тези които казват, че Руснаците напредвали бавно .дс от usa 10 години тъпкаха на едно място във Виетнам и избягаха като бити пеераси. След това 5 години в Сирия и Ирак и отам избягаха като бити пеераси. В Афганистан изоставиха въоръжение и бронирана техника и бързаха да се качат на самолетите и от като бити пеераси. Русия смачка фашистите от Укройна за 20 дни въпрос на време е да развеят бялото знаме. И при това армията им се считаше за една от най добрата в Европа.
286
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 320: няма достоверни данни кой е стрелял. По всичко изгшежда следващата провокация от страна на Путин.
285
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Рушизъмът премине Днеппър, ще мине Дунава. Нека сега спреме фашистите на Путини за да имаме мир.
284
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
311 днес отново е извършено масово убийство в центъра на Донецк. Украинските войски са изстреляли забранено оръжие за масово унищожение по мирни хора. В района няма никакви военни обсгановки или оръжия. Стреляно е по автобус с обикновени хорица, пътуващи към домовете си. Всички са мъртви. Защо това не се говори? Кървава баня! Но никой и дума не обелва!
283
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1986 украински ку хи глави си правеха експеримент доколко ще издържи реактора при прегряване...и буум
282
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма диктатор, който да е спечелил война срещу целия цивилизован свят... Няма и да има...
281
2
 
25
 
! Отговори
младен преди 2 години
Що па им е оръжие? Нали се справяха отлично. Отблъскваха врага и му нанасяха страшни поражения. Та пак питам като се справят толкова добре за какво реват?
280
10
 
4
 
! Отговори
И ловец съм преди 2 години
Аз си дарявам ловната карабина на народа на Украйна да се освободи от окупаторите.
279
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската ПВО е свалила свой самолет Су-25 над Киев. Така навремето свалиха и малайзийския пътнически Боинг. Тотални некадърници.
278
1
 
26
 
! Отговори
Mitko преди 2 години
Днес в центъра на Донецк, близо до Дома на правителството, силите за противовъздушна отбрана прехванаха украинска ракета "Точка У" с касетъчни боеприпаси. По предварителни данни са загинали 23 души. Около 20 от пострадалите са откарани в болници, много в тежко състояние.Нацистите все още не искат да оставят Донецк на мира. Ударът е нанесен умишлено.
277
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждаш ли как изчезна УКРАЙНА.УКРАИНЦИТЕ ЩЕЛИ ДА СЕ БИЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА СИ?!!ПУКА ИМ ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА КОЯТО НЕ Е ТЯХНА, А НА ШЕПА ОЯДЕНИ ОЛИГАРСИ КАТО НАШИТЕ.ПОДОБНО НА УКРИТЕ У НАС ОТДАВАНА Е ИЗЧЕЗНАЛО ЧУВСТВОТО ЗА НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ, ЗА ДЪРЖАВА КОЯТО СТОИ ЗАД НАС И НИ ПАЗИ.Нещо се счупи в тази разбирания за МОРАЛ , ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ ЕДНА ОБЩНОСТКой би скочил и дал живота си ДНЕС за БЪЛГАРИЯ бе пипе?!!Само тези от лудниците.ТАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА НЕ Е НАШАТА БЪЛГАРИЯ.Това го пропуснахте и то ще ви изиграе грозна шега.
276
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо, русофилът, е същество с изкривено съзнание. Има война, има държава нашественик и друга държава, която се защитава от нашественика. Влиза ти някой в къщата и започва да руши и да убива и да иска да командва семейството ти. Какво правиш? Защитаваш се, докато не го изгониш, дори да е въоръжен. Прости неща, но когато си зомбиран с руска пропаганда, няма спасение.
275
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехее, гледам, че путинистките *** са се активизирали като за последно. И има логика - така като гледам, май наистина им е за последно... Путин вече е почнал да арестува генерали и висши офицери на ФСБ. Краят на фашисткия режим в Русия е съвсем близо.
274
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 308 "Всичко свършва там от където започна.Фашисткия" ... режим в Кремъл през 1933та постепенно ескалирал в общите паради с еесовците и съвместното нападение над Полша заедно с нацистка Германия ... сега фашиста в Кремъл ще сложи кръстосан Z над бъдещето на Русия.
273
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който е забравил масовите убийства на Майдана и в Одеса през 2014 г., хилядите убити в Донбас за осем години, нацистките бандеровски формирования като Азов и пр., които станаха част от украинската армия, спирането на водата за Крим за осем години, това, че Зеленски наричаше жителите на Донбас организми, всеки такъв ***, който си е поставил украинското знаме на профилната снимка, да не забравяйте, че подкрепяте бандеровци и фашисти, подкрепяте геноцид, правейки се на хуманисти.
272
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна да обясни защо днес в 12 часа са изстреляли забранена касетъчни бомба Оръжие-У, сред мирно население в Донецк, където няма никакви военни? Касетъчното оръжие е забранено защото е за масово унищожение? Какво са очаквали хвърляйки тая бомба сред мирни хора, които вече са се върнали на работа и всичко работи? 28 човека мирно население са убити със забранено касетъчни Оръжие за асове унищожение. Защо мълчат журналистите?
271
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказва се , че Украйна нямала регистрирани границии - държавата Украйна на практика не съществува Генералният секретар на ООН заяви, че Украйна не е кандидатствала за регистрация на граници от 1991 г., така че държавата Украйна не съществува И ние не знаем нищо за това!!! :07.04.2014 Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун направи изумително изявление, чието разпространение е забранено в украинските медии и в интернет. На заседанието на Съвета за сигурност на ООН беше повдигнат конфликтът между двете държави. От него беше направен следният извод:Украйна не е регистрирала границите си от 25.12.
270
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските войски превзеха втория по големина град в Запорожка област тази нощ. Първо е бил стоварен морски десант, а след извършването на марш колоната е влязла в Мелитопол, посрещната от хора, някои от които развявали червени знамена
269
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко свършва там от където започна.Фашисткия преврат от 2014 г. логично доведе до унищожението на Украйна.Щяха да колят москалите и да превземат Московията а сега се крият като плъхове из мазетата.Просто Укри сър!
268
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2013 година рускоговорящите в Украйна бяха принуждавани да живеят в страх. Насилието е неописуемо. Хиляди жертви на непрекъснати обстрели и провокации. Децата от малки знаят вида на снаряда, учат ги как да се пазят. Лицемерие е да се забравя това, а днес всички да плачат за горките украинци, които се криели в метрото.