Зеленски: Като ни унищожава, Путин унищожава себе си

Предложението му за референдум може да обрече преговорите
22 мар 2022 09:20, Александър Попов
273
Зеленски: Като ни унищожава, Путин унищожава себе си
Снимка: GettyImages

Президентът на Украйна Владимир Зеленски поднови късно снощи предложението си за преки мирни преговори с руския държавен глава Владимир Путин, като заяви, че статутът на спорните територии може да бъде обсъден и евентуално да се проведе референдум.

Той не скри, че статутът на спорните територии - окупирания от Русия Крим и подкрепяните от Русия области в Донбас, може да бъде обсъден.

"Готов съм да повдигна тези въпроси на първата среща с президента на Русия. Няма да има призиви или исторически речи. Ще обсъдя с него всички въпроси с големи подробности", заяви Зеленски.

Русия обяви Крим за част от Русия и призна независимостта на самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република в Източна Украйна.

Още по темата
След разпадането на Съветския съюз и трите области са част от Украйна и са в центъра на продължаваща вече десетилетие криза, която на 24 февруари прерасна в инвазия и пълномащабна война.

"Ако имам тази възможност и Русия има желание, бихме обсъдили всички въпроси", каза той пред украински журналисти в интервю, публикувано от "Суспилне".

"Дали ще решим всички тях? Не. Но има шанс, че отчасти бихме могли - поне да спрем войната", добави той.

Въпреки че Зеленски даде знак, че е готов да разговаря за статута на трите области, той многократно е настоявал, че и трите са част от Украйна и че страната му няма да се предаде.

Украинският президент предупреди също, че всяко мирно споразумение, включващо "исторически" промени, ще бъде подложено на национален референдум.

Соня Микак, експерт по Украйна в Австралийския национален университет, заяви, че обещанието за общонародно допитване вероятно обрича на неуспех всяко предложение на Киев за отстъпване на територия.

Огромното мнозинство - около 80% от украинците, заявяват, че не искат да се откажат от тези територии", каза Микак, цитирайки две скорошни проучвания на общественото мнение.

"Мисля, че това ще бъде отхвърлено от населението, наистина. Много голям брой украинци казват "не трябва да спираме да се бием. Украинците виждат, че са подложени на екзистенциална заплаха. Не става въпрос само за загубата на територия, а за това, че ще трябва да живеят като руснаци, ще има силна русификация, ще има автократичен контрол", добави тя.

Месец на разговори между украински и руски официални лица досега не са успели да спрат или дори да забавят войната, която принуди 3,5 милиона украинци да напуснат страната.

"Невъзможно е да не се стигне до решение. Като ни унищожава, той определено унищожава себе си", каза Зеленски за Путин.

"Не искам да влезем в историята като герои и като нация, която не съществува... А ако унищожи себе си, няма да му остане никакъв героизъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
5
 
17
 
! Отговори
мишо преди 2 години
Зеления главоч го дърпат на конци неговите американски приятели. Я не се е явил на сцената за призив я са му набили канчето. А за народа украински не му пука. Като не го свалиха неговите хора навреме така се получи.
196
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Объркал си се, ти, кратун. Да ти поясня, като на второкласник. Англосаксонците искат да владеят света. Английският език искат да въведат навсякъде, като майчин, за да господстват. Както знаеш територията на Русия, не е англосаксонска, и това и гложди. Както, знаеш или незнаеш, и на българите се препоръчва, да преминат на латинска азбука, демек и впрочем, да си забравят глаголстването, като например продажните поляци, които са славяни на хартия, а в скоро време Обединена Европа ще ги претопи.
195
2
 
3
 
! Отговори
до 220 преди 2 години
Объркал си се. Точно в момента англосаксонският свят припада по славяните-украинци.
194
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата работа е че, англосаксонският свят се е нарепчил на славянският, такъв. Ама, и ние сме от едната страна на теглилките. Като, българин, със сигурност знам че, не съм англосаксонец, това ви го казвам със сигурност 100%.
193
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
клоун свърши......
192
1
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Аз трябва да бъда в политиката, но не ми личи , че съм за в политиката. Много ви моля запознайте се с мен, за да разберете какъв човек съм всъщност !
191
6
 
17
 
! Отговори
GOGO преди 2 години
Докъде докара светтът един *** ЕВРЕИН А И НАРКОМАН,ГОСПОДИ ПРИБЕРИ СИ УРОДТА.ДА НЕ СЕ МЕСЯТ ДРУГИ ФАКТОРИ.
190
11
 
14
 
! Отговори
самоков преди 2 години
А правите ли някаква разлика между фашистка Европа на Хитлер и сегашната натовска Европа пак на американския народ. Едно време братята американци се съжалиха над Хитлер и си го прибраха в Чили след войната. Дали сега така ще постъпят и с Зеления. И внимавайте с нашите канадци защото и нас ни нахендриха на същия кол.
189
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно досега не съм видял информация,колко воени от украинската армия са им загубите,а за руснаците непрекъснато пишат,що тъй,не трябва ли информацията да е реципрочна
188
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски: Като ни унищожава, Путин унищожава себе сиХа!Ами жертвайте се тогава,за да "унищожите" Путин и западНАЛАта демонокраДция ще ви направи паметник!Хайде бе - юруш на самоунищожението,във ВИМЕТО на "великата" западнала демонокрадция!!!
187
1
 
8
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
ВЯРНО Е ТОВА СЪЖДЕНИЕ.
186
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия в украйна се бие със сащ. Украинците не разбират ли? Те могат да спрат войната за един ден ако искат, но не искат. Трябва да загинат повече за да почне да им става ясно - всяко съпротивление е напразно. Зеленски е просто един американски прислужник, който жертва народа си след като първо дълго го заблуждава. В българия заблуждението е същото - сащ искат да ликвидират европейския съюз, затова организират така наречените операции с фалшив флаг - диверсификация и бойкот на руски петрол и газ.
185
2
 
1
 
! Отговори
1, преди 2 години
До Россиа ке пукне,на теб,само братята роми от Столипиново,ще ти стигнат.
184
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33Абе ние от години наред гледаме видеа в Тубата, как жестоко са убивани славяни, украинци, а най-много руснаци и други хора в Украйна от укро-нацистите и кръвожадните им , алчни олигарси, кадрите са потресаващи, изключителна жестокост, това е нечовешко, а управяващите Украйна не са дори натурални украинци, Зеленски също не е! Сега блокираха и новините, наложиха цензура за това какви престъпления са вършили нацистите в Украйна!
183
15
 
0
 
! Отговори
Няма страшно преди 2 години
Земята няма да спре въртежа си. Дори без Зеленски и Путин. Боко да е жив, България ще пребъде!
182
9
 
23
 
! Отговори
оги преди 2 години
Кога ще осъзнае че той самия е виновен за всичко.С Русия шега не бива, за какво ти е НАТО за какво ти е ЕС. ОБИКАЛЯ СВЕТА И СЕ ОПЛАКВА КАТО НАПИКАНО ДЕТЕ, ИСКА ДА ЗАПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА.
181
9
 
0
 
! Отговори
Jordan Jordanov преди 2 години
warnings about digital holographic terror trought ID cards,passports and banknotes...Warnings about terror with White Hydra mass murderes and killers..анализ на обемно обсебения ПУТИН подава че е обсебен с дигитално хологрмани нагло престъпни оръжия вкл нано скенери и микро импланти в тялото.. Експерти да докладват какви спец наркотици се откриват в ПУТИН и в какви ДОЗИ. ОБСЕБЕНИ от масови убиици наркомани готвят ликвидация на човечеството..
180
6
 
28
 
! Отговори
Не му е лесно... преди 2 години
Американските господари не му разрешават да сключи примирие. Много жертви - украински и руски войници, цивилно население, но победата на САЩ, Канада и Англия да е пълна!
179
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв апломб! Каква патетика! Какво театро третокласно у това зелено човече! Е, поне му плащат натовци да си играе накриеница.
178
7
 
40
 
! Отговори
aiddy преди 2 години
Той е третокласен комик, получил този високоплатен ангажимент като клоун.