Лондон, Берлин и Стокхолм с още оръжейна помощ за Украйна

Отпускат се и още средства за хуманитарна и икономическа помощ
24 мар 2022 10:47, Елка Василева
76
Лондон, Берлин и Стокхолм с още оръжейна помощ за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания ще достави на Украйна още към 6000 отбранителни ракети и ще отпуснe допълнително 30 милиона лири в помощ за излъчванията на Би Би Си в региона и за осигуряване на средства за заплати на украинските войници и пилоти, предаде Ройтерс, като се позова на "Даунинг стрийт 10".

Премиерът Борис Джонсън ще обяви този нов пакет от помощи днес на срещите на върха на НАТО и Г-7, с което ще демонстрира желание за по-нататъшно укрепване на отбранителния потенциал на Украйна.

"След един месец в тази криза международната общност е изправена пред избор. Можем да запазим жив пламъка на свободата в Украйна или да рискуваме той да да бъде загасен в Европа и света", се казва в съобщението на "Даунинг стрийт 10".

Още по темата
Великобритания каза, че заедно с новия пакет помощи тя ще е доставила общо на Украйна към 10 000 ракети и над 400 милиона лири за хуманитарна и икономическа помощ.

Швеция и Германия от своя страна обявиха доставки за Украйна съответно на 5000 и 2000 нови противотанкови оръжия. Украинските сили вече получиха 1000 противотанкови оръжия и 500 преносимо-ракетни комплекси от типа "Стрингър" от резервите на германската армия, припомня Франс прес.

Що се касае до шведската помощ, тя ще е в размер на 205 милиона крони (21,7 милиона долара), предаде ДПА. Швеция вече изпрати 5000 противотанкови оръжия на Украйна заедно с друго военно оборудване. Подобни оръжия са лесни за боравене и не изискват специална подготовка от шведска страна, поясни шведският министър на отбраната Петер Хулквист.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
10
 
! Отговори
хмм... преди 2 години
До Анонимен - много ясно, търговията с оръжие си върви...
29
2
 
7
 
! Отговори
али преди 2 години
Путин ако работеше за правителството на САЩ, нямаше да успее толкова да им помогне ...:
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнесмени, тия оръжия не са безплатни.
27
14
 
2
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Не разбирам защо НАТО ги бави тия. Масирана ядрена атака от всички страни и за един месец ще се разбере кой кого и да се свършва тази лудост.
26
10
 
11
 
! Отговори
али преди 2 години
Русия стъпи на Американска мина, сега се чуди как да си вдигне крака без да гъмне мината. САЩ успяха да обединят света срещу Ирак, Сирия и т.н. за Русия не се получаваше !! до този момент !!! Сега целия сват е срещу Русия .... НАТО се мобилизират, ЕС отделят повече пари за отбрана.... точно така както искаха от САЩ :(((
25
7
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 2 години
На Украйна лично съм помогнал и то доста- финансово. Под финансово не разбирай 50-100лв., а доста повече.
24
6
 
27
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Ето так миролюбивия запад насърчава горката Украйна да разреши конфликта - с пушки, патрони и ракети. На кого все още не му е ясно какво се случва?
23
1
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
"средства за заплати на украинските войници и пилоти"Това не е ли прекалено? Да плащат на наемници, войници заплати? Англичаните съгласни ли са от техните данъци да се плаща директно заплата на чужди войници? Или вече нищо няма значение...
22
1
 
5
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Руснаците Атомни бомби в Европа, няма да пратят, но могат да набодат Европейските столици с дузина Кинджали!
21
1
 
8
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Раздвижиха си икономиките и пласирането на оръжия.Путин като по поръчка им спретна тая война,че иначе много запаси,а няма къде да се пласират.Всяка стока се произвежда за да се пласира,няма войни,няма пазар,а са вложени милиарди,тези пари трябва да се избият отнякъде.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лондон, Берлин и Стокхолм с още оръжейна помощ за УкрайнаНо в същото време призовават за мир!
19
9
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Те руснаците веднъж опитаха и Финландия ги ошамари здраво.
18
6
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Не ме интересува текезесарката къде е била геолог. Цял живот аху-ихи и после олеле 370лв. пенсия.
17
0
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Отпускат се милиони, но нито цент от тях не достига до обикновеният украинец. Примерно САЩ отпуска 200 млн, но за оръжие, което идва от американски компании. С една дума си местят парите от единият джоб в друг. С една дума парите отново завъртат икономиката на САЩ, ВПК-то без което те не могат.
16
5
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Майка ми е геолог и сме родени в София, дори нямам село. Но, ако така ще живееш по-щастливо спокойно можеш да си направиш този филм. И не, не ме е срам.
15
4
 
7
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Шведите погазват неутралитета който са пазили винаги! Те с финландците водят агресивна роторика и политика спрямо РФ, макат да не са член на нато! След Украйна, да не дойде ред на тях, че и на Норвегия, от която е генаралния секретар, 20 милионно скандинавие, да се репчи на Русия? То за седмица ще е прегазено!
14
0
 
3
 
! Отговори
западно лицемерие преди 2 години
Тубата: "Video-prank with UK Secretary of State for Defence Ben Wallace " - преди да са го заличили. Изводите - сами!
13
6
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Е затова е и с 370лв. пенсия. Погледни си мисленето. Няма да дам, защото съм беден. Е затова си и беден, бедняко. Не си паднал по-далече от дървото.
12
4
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Ти имаш възможност да помоглеш на украйна лично. Върви и се записвай в Лвово като един от чуждестранните наемници (тези, които ги убиват нощем с ракети Калибър преди да стигнат до фронта).
11
5
 
4
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Все повече ми се струва, че Русия тази война няма да я спечели