16 жертви: Ден на траур в Харков след руския удар по хипермаркет

Най-напрегната остава ситуацията в района на Купянск и Покровск
27 май 2024 09:48, Елка Василева
57
16 жертви: Ден на траур в Харков след руския удар по хипермаркет
Снимка: архив, БГНЕС

В украинския град Харков днес е ден на траур за загиналите при руския удар по строителен хипермаркет в събота. По последни данни жертвите са 16, сред тях и момиче на 12 години, 43-ма са ранени. До момента са идентифицирани 11 от телата, най-малко 7 души все още се водят в неизвестност.

Руските обстрели по Харковска област продължават. Двама души са загинали, а 9 са ранени при атаки в района на Вовчанск. Три са жертвите в Донецка област, предаде БНР.

Още по темата
По данни на украинската армия най-напрегната остава ситуацията в района на Купянск в Харковска и Покровск в Донецка област.

Президентът Володимир Зеленски определи положението край Покровск като "най-горещото". По думите му сложно продължава да бъде и в района на Вовчанск и Липци в Харковска област. Според него е важно осъждането на руския терор да доведе до определени последствия.

"За да може най-накрая да имаме достатъчно системи за противовъздушна отбрана за защита на Украйна и нашите градове. И така че у партньорите ни да се появи нужната решимост за превантивна защита от руските терористи - да ги унищожават, преди те да започнат да унищожават живота", каза Зеленски.

За нуждата от още системи за противовъздушна защита говори и украинският министър на отбраната Рустем Умеров, който каза, че от началото на годината руснаците са изстреляли почти 10 хиляди авиобомби по украинската територия.

Днес Володмир Зеленски е на посещение в Испания. Той ще се срещне с премиера Педро Санчес и крал Фелипе VI. В сряда Санчес каза, че Киев и Мадрид са готови да подпишат двустранно споразумение за сътрудничество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Свободно време.
Седмична нумерологична прогноза до 2 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Путин преди 2 седмици
Е Антихристът
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бил е склад за боеприпаси в хипермаркета
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цели 16 часа не можаха да изгасят огъня . Доматите ли пипера или лука горят така ? Платената кукла ми пише за 12 годишно дете ?? А в Газа бе мисирко продажна !
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо пожарникарите, които работят върху останките от мирния търговски център Епицентър в Харков, се нуждаят от бронежилетки? Все пак има ли възможност да не са гръмнали всички климатици и пирони?
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В ПОЗДЕМИЯТА НА ХИПЕРМАРКЕТА КАКВА ВОЕННА ТЕХНИКА Е ИМАЛО. ЕДНА ПЕНСИЯ С ВОЕННО ОБРАЗОВАНИЕ МИ КАЗА ЧЕ НА ВОЙНА БИЛО МАСОВА ПРАКТИКА ВОЙСКАТА ДА СЕ ПРИКРИВА ЗАД ЦИВИЛНИ СГРАДИ И В ТЯХ. КОЕТО ГИ ПРАВЕЛО ВЕДНАГА ЗАКОННА ЦЕЛ НА ПРОТИВНИКА.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В тоя хипермаркет, строителните материали доста гърмяха.
47
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Rt Само да не ни засегне нас тук в България иначе няма какво да правим. САЩ изправиха буквално РФ и Китай както се казва до стената. И едните и другите няма на къде да отстъпват. Надявам се в САЩ да са останали няколко адекватни хорица които да предотвратят Атомна война. Защото или Атомна война или САЩ ще трябва да се откаже от властта си.
46
0
 
2
 
! Отговори
Rt преди 3 седмици
Боби,къде ще те крием след края на това безумие
45
1
 
12
 
! Отговори
А през това време... преди 3 седмици
ционистите - нацисти утрепаха над 30 във очевадно палатков лагер бежанци на палестинците. ТУКА - тишина.....
44
3
 
21
 
! Отговори
сиромах преди 3 седмици
А в Белгород трябва всеки ден да са в траур!Украинците не спряха да бомбардират мирното население,ето затова започна войната и накрая заради ината техният и желанието на алчният запад воглаве с американците да завоюват и крадат в чуждите страни ще стигне светът до бой с тояги ,ама след много години!Защо не атакувахте САЩ,Англия,Франция при тяхна агресия,а атакувате само Русия и Китай?
43
3
 
15
 
! Отговори
първия от многото преди 3 седмици
да не се разпускат! още много складове на западна техника ще се изпарят.
42
2
 
17
 
! Отговори
Интересен момент преди 3 седмици
От кадрите се виждаше че пожарникарите бяха с бронежилетки. ТОВА нормалната им форма на пожарникарите ли е във Украйна или складовете са били с не строителни материали ?
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И как е имало толкова цивилни жертви при условие че улиците и магазините в Украйна са празни след последната мобилизация. Всичко от мъжки пол се е изпокрило. Ще кажете сега че само жени е деца е имало там. нали? Ако е имало убити мъже значи е имало военен обект в или до магазина.
40
2
 
15
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До АнонимеН 1. И Глухите и Слепите ВЕЧЕ знаят че БАЙ Дън е практически НЕАДЕКВАТЕН. Всеки избирател в Америка с малко акъл в главата няма да гласува за него!(Нали се сещате че избирателите на САЩ все пак искат да знаят кой ги управлява) 2. Моралния статус на ВСУ е много много под земята както се казва. Офицери на първа линия не стъпват, Логистичен АД. 3. Руснаците с "ДЖОКЕРА" си наречен ФАБ 250/500/1500/3000 с УМПК изключва от военното уравнение Украинските Бункери/ДОТ... ВСУ вече няма защита
39
0
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 3 седмици
До авторката: защо не напишеш нещо и за бомбеният тероризъм над Белгородска област? Явно за там не плащат.
38
8
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
До БОБИ ТУРБОТО! ГЛЮПАВА ПУТИНСТКО 1 МИЛИОН ПЪТИ ТИ СЕ НАПИСА, ЧЕ УКРАЙНА НЯМА ДА НАПРАВИ КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ ДОКАТО НЕ СЕ ОБЯВИ БАЙДЪН , ЧЕ Е СПЕЧЕЛИЛ ИЗБОРИТЕ И ИМА 2-РИ МАНДАТ! ТИ УКРАЙНА НЕ Я МИСЛИ ЗА ГЛУПАВА! СПЕЧЕЛИ ЛИ ДЖО БАЙЪДН 2-РИ МАНДАТ ТЕРОРУСКАТА ЗАМИНАВА В ИСТОРИЯТА И ТИ СЪЩО :D НЯМА НИКАКВИ КОЛЕБАНИЯ ПО ТОЗИ ВЪПРОС ПОБЕДАТА НА УКРАЙНА 100% ГАРАНТИРАНА ПРИ ПОБЕДА НА ДЖО БАЙДЪН 2-РИ МАНДАТ!
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички много разбирате, само да не се окаже след година-две, че Лидъла до вас е склад за боеприпаси. Тогава ще има сълзи, сополи и пълни ***.
36
1
 
11
 
! Отговори
До АналеН преди 3 седмици
Колко пъти ти се обяснява .че Байдън и сега е президент!Какво му пречи да изпълни очакванията ти още през този мандат?
35
4
 
16
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До АнонимеН Фалит? Кажи ми умнико кога в историята една страна която практически постоянно има ПОЛОЖИТЕЛНО ТЪРГОВСКО САЛДО е фалирала? РФ е една от изключително малко страни в света които практически имат пренебрежимо малък дълг също така.
34
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руският бандитизъм ще си плати, много скъпо при това.