Лондон, Берлин и Стокхолм с още оръжейна помощ за Украйна

Отпускат се и още средства за хуманитарна и икономическа помощ
24 мар 2022 10:47, Елка Василева
76
Лондон, Берлин и Стокхолм с още оръжейна помощ за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания ще достави на Украйна още към 6000 отбранителни ракети и ще отпуснe допълнително 30 милиона лири в помощ за излъчванията на Би Би Си в региона и за осигуряване на средства за заплати на украинските войници и пилоти, предаде Ройтерс, като се позова на "Даунинг стрийт 10".

Премиерът Борис Джонсън ще обяви този нов пакет от помощи днес на срещите на върха на НАТО и Г-7, с което ще демонстрира желание за по-нататъшно укрепване на отбранителния потенциал на Украйна.

"След един месец в тази криза международната общност е изправена пред избор. Можем да запазим жив пламъка на свободата в Украйна или да рискуваме той да да бъде загасен в Европа и света", се казва в съобщението на "Даунинг стрийт 10".

Още по темата
Великобритания каза, че заедно с новия пакет помощи тя ще е доставила общо на Украйна към 10 000 ракети и над 400 милиона лири за хуманитарна и икономическа помощ.

Швеция и Германия от своя страна обявиха доставки за Украйна съответно на 5000 и 2000 нови противотанкови оръжия. Украинските сили вече получиха 1000 противотанкови оръжия и 500 преносимо-ракетни комплекси от типа "Стрингър" от резервите на германската армия, припомня Франс прес.

Що се касае до шведската помощ, тя ще е в размер на 205 милиона крони (21,7 милиона долара), предаде ДПА. Швеция вече изпрати 5000 противотанкови оръжия на Украйна заедно с друго военно оборудване. Подобни оръжия са лесни за боравене и не изискват специална подготовка от шведска страна, поясни шведският министър на отбраната Петер Хулквист.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Тъпчете ги още.Много хубаво
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И едните и другите не са стока. А ние се бутаме да сме арбитри.
8
13
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Знаеш ли колко ме интересува текезесарската ти майка, която си е веела байрака цял живот на минимална и взима жалка пенсия? И моите родители са пенсионери от 15 -20 години, ама са с над 1000лв. пенсии. Който каквото е работил. И не, не са били ***, като пpocтата ти майка-текезесарка и затова имат нормални пенсии. Война има, умират деца, той седнал с бабиер да ни занимава как взимал 370лв... Не те ли е срам, бе?
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война до последния украинец!
6
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Развитите държави имат топки! А Гай Баньос продължава снишаването с наведената си главица. Затова е и пръв роб и бачка за жълти стотинки.
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богати държави. Имат-дават. На мен майка ми е с 370 лв. пенсия. И за да не ми пишете, че не е внасяла осигуровки, да кажа, че просто се пенсионира отдавна и от това време са такива пенсиите.
4
10
 
3
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Е ся жужи официално я втаса... :)
3
10
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
АБЕ ПУТИН ЩЕ ВИ ТЪРПИ ТЪРПИ И ЩЕ ВИ ПРАТИ ПО ЕДНА АТОМНА ЧЕ ЩЕ ИМ ИЗТЕЧЕ СРОКА НА ГОДНОСТ
2
9
 
24
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 2 години
Ало ми.сирки.те стига с фашиска Украйна, защо не напишете нещо за днешната дата преди 23 години, нато нападна и разруши Югославия ?!
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек и ние трябва да дадем? Що се занимавате цяла статия да пишете за тази очеизвадна пропаганда. *** на *** да защитаваш ти Украйна!