Полша: Путин е по-опасен от Хитлер, Русия поиска извинение

Русия готвела мерки, ако няма официално извинение
Обновена: 14 май 2022 07:49 | 13 май 2022 23:00, Александър Попов
140
Полша: Путин е по-опасен от Хитлер, Русия поиска извинение
Снимка: БГНЕС

Кремъл днес отвърна на призивите на полския премиер Матеуш Моравецки за "изкореняване на чудовищната идеология" на Русия, предаде Ройтерс.

"Това е квинтесенцията на онази омраза към руснаците, която за жалост, като метастаза, е заразила цялото полско ръководство и в много отношения - полското общество", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Във вторник, в своя статия в британския вестник "Телеграф", Моравецки написа, че руският президент Владимир Путин е по-опасен от Адолф Хитлер и Йосиф Сталин заради по-усъвършенстваните оръжия, с които разполага.

"Това шокиращо изявление, за жалост, е истерично и неприемливо", каза Песков.

Отношенията между Полша и Русия, които вече бяха обтегнати, се влошиха още повече, откакто Русия изпрати военни в съседната на Полша Украйна на 24 февруари, припомня Ройтерс. Повече от половината от избягалите от Украйна 6 милиона души прекосиха в Полша. Варшава последователно се застъпва за по-сурови западни санкции срещу Москва и изгони 45 руски дипломати, което предизвика ответен отговор от Москва.

Руският посланик беше залят с червена боя от протестиращи, докато поставяше венец в съветско военно гробище във Варшава. Русия поиска официално извинение и предупреди, че ще предприеме последващи стъпки, ако остане неудовлетворена от отговора на Полша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците, за разлика от теб, имат чест и не щат да лижат руските *** за копейки.
59
24
 
19
 
! Отговори
Полските глупаци преди 1 година
ще са следващите нещастници които САЩ и Англия ще пратят на заколение
58
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
укряинците ги разковават пък пада град след град в руски ръце
57
15
 
8
 
! Отговори
Безмозъчни коментари преди 1 година
Като тези на Поляците да по-опасни от Хитлер.
56
14
 
26
 
! Отговори
До Макс преди 1 година
До Макс Да твърдиш,че руската армия е най-боеспособната,след като украинците ги разковаха от бой,значи кратуната ти е тотално промита от руска пропаганда.
55
6
 
19
 
! Отговори
Я чети малко история преди 1 година
До До 53 Хубаво е да прочетеш малко история, какво е станало с освободителите ни при настъпването на червената чума през 1917 година! Червената армия няма нищо общо с армията която ни е освободила! Все едно да сравняваш сегашната немска армия с Вермахта от Втората световна война и Хитлер със сегашните управляващи в Германия!
54
15
 
28
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Това шокиращо изявление,за съжаление е самата истина.Путин се доказа като по-голям фашист от Хитлер.Полша няма за какво да се извинява.
53
9
 
27
 
! Отговори
мнее преди 1 година
няма омраза към русия а към путлеризма и кум путлеристите, пак сте се объркали там нещо
52
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иля ТИТОВ: Защото са католици?Андрей ФУРСОВ: И заради това също. Но основното е друго. Поляците ни загубиха за спора на славяните помежду си и то не по точки, а с нокаут. В началото на 17 век ги изгонихме от Москва, през 1667 г. върнахме Левобережната Украйна и Киев, а в края на 18 век анексирахме изцяло Полша (в средата на 19 век тя беше само губерния Висла на Руската империя). И поляците със своята арогантност не могат да простят на руснаците факта, че ние, за разлика от тях, създадохме голяма централизирана сила (автократична Русия, СССР) и не по-малко велика европейска култура на Мод
51
11
 
25
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"Ако не беше Русия щяха да говорят немски" -- Аз говоря немски. И ся ко?
50
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахаххаха най-боеспособната армия в света били. Вие като ръсите бисери самите вярвате ли си? Я да си припомним щяха да превземат Киев за 3 дена а скоро стават 3 месеца от началото на "Специалната операция" а още не могат да превземат окупиран завод. Рашките ги спасява единствено атомното оръжие иначе отдавна да са капитолирали.
49
34
 
13
 
! Отговори
Макс преди 1 година
Поляците тотално са изперкали. Ако не беше Русия щяха да говорят немски. Най -накрая ще ядосат руския мечок и ще изядат пердаха. Комплексите им са направо космически. Прави впечатление че антируската риторика е все по-яростна. Най-накрая западняците ще си повярват наистина, ще се възгордеят и ще загубят здравия си разум и всякаква предпазливост. А руснаците всъщност са изключително опасни и са най-боеспособната армия в Европа. Последствията могат да бъдат катастрофални.
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Робърт ,Войчек ,Камил са ЛГБТ .Ония дивите от Беларус ,ако ги хват ще разглобат .
47
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59Дали бе? Поляците чакат само повод, за да влязат и смачкат жалките оpки. Имат да им връщат с лихви даже.
46
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна им се отблагодарихме, всичко останало е тяхната безкрайна наглост и наше сваляне на ***. Нямаме повече задължения по този въпрос.
45
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По цялата галактика наша, само Ганчовица вярва, че пияният мужик е дошъл да я освободи от някакво турско робство, и го посреща с хляб и сол, поднесен му от нагиздените и дъщери с влажни погледи, подмокрени гащшти, смъкнати под коленете, полата метната високо над кръста, и свежо вазелинираните бузики на дуппенцето прилежно разтворени с двете ръчички. И го оптраща преял, препил, оттеббал, натоварен с каруци злато и буре джибрица за изпроводняк.
44
34
 
19
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Не забравяй, че преди всичко ако не бяха братушките още щеше да ходиш с ч. а. л. м. а на главата. Нека сме им поне малко благодарни
43
25
 
14
 
! Отговори
До 53 преди 1 година
Не забравяй, че преди всичко ако не бяха братушките още щеше да ходиш с *** на главата. Нека сме им поне малко благодарни
42
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52 В един и същи пост си противоречиш. Хем ни ненавиждали, хем не им пукало за нас. А истината е, че просто се чудиш как да изпълниш поръчката от Кремъл. Личи ти, че си нямаш идея какво мислят за другите, също както ти личи, че с всички сили се опитваш да забравиш как руските "братушки" нападнаха украинците. Кулеба го каза на Радев, на теб явно трябва ние да ти го кажем.
41
28
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на краварите де... Не може да им се отрече, че успяха да скарат славянските народи. Те ни ненавиждат - имат ни за ***. Да не мислите, че гринго му пука за Украйна, или за Полша или за България?!? За тях ние сме васални територии и пушечно месо.