Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан

Лондон прогнозира, че броят им ще продължи да расте
23 май 2022 12:00, Елка Василева
304
Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан
Снимка: архив, БГНЕС

Британското министерство на отбраната съобщи, че през първите три месеца от войната в Украйна Русия вероятно е дала същия брой жертви, колкото СССР по време на 9-годишната война в Афганистан.

Разузнаването смята, че в Русия ще нарасне общественото недоволство с продължаващото покачване на броя на жертвите, предаде БНР.

Още по темата
От министерството на отбраната посочват, че високият брой на руските жертви, особено по време на офанзивата в Донбас, може да се обясни с комбинацията от погрешна тактика и слабо командване, ограничена подкрепа от въздуха и липса на гъвкавост на въоръжените сили.

Британските военни прогнозират, че броят на жертвите ще продължава да расте и запознатото със случващото се руско обществено мнение ще надига все повече глас на недоволство от войната.

Статистиците припомнят, че Съветският съюз е загубил 15 000 войници в Афганистан в опит да държи на власт комунистическия режим, а кървавите събития са един от факторите за разпадането на Съветския съюз.

Междувременно бе съобщено, че Нова Зеландия ще изпрати допълнително 30 военни във Великобритания, които ще помагат за обучението на украински войници.Съобщението бе направено  лично от премиера на страната Джасинда Ардърн.

А британският премиер Борис Джонсън написа открито писмо до децата на Украйна, в което ги възхвалява като пример за подражание за деца и възрастни по света в трудни времена и декларира, че британците никога няма да ги забравят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен до Българин преди 1 година
Абсолютно вярно последната седмица се нагледах на убити, ранени и пленени войнизи на ВСУ. Особенно около Попасня ми попадна един клип сигурно имаше над хиляда убити войника и страшно много изоставена техника и много добре изградени позиции но изоставени. Телеграм каналите са пълни с това но нашите медии продържават да бълват дезинформация и фалшиви новини. Пропагандата вече не върши работа.
28
4
 
10
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Тия руски жертви ти умират, ту възкръсват... Първият месец бяха 20-30к, после станаха 5к, после 15к, после 50к, после 20к, сега пак 15к. Тука май само на догадки го играем.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали ония ден обявиха че загубите им са 70 000? Сега пък обявяват че са 15 000? На кое да вярвам?---------------------------------------->>> Руснаците са зомбита, 55 000 са възкръснали и се бият наново. Британците много ясно че знаят всичко, бабата в Бъкингам се е научила да гледа на кафе и има най-точната информация.
26
2
 
3
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
Да ама Не...
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още на първия ред пише = вероятно. Спирам до тук. Поредните западни пропаганди.
24
7
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Глупости и наци фейк...
23
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще растат естествено. Украинците знаят за какво се бият и вече имат оръжие да се отбраняват. А Руснаците знаят, че са нашественици и окупатори и че мястото им не е там. Тъй като никой нормален човек не иска 3СВ (само русофилите си мечтаят как летят АБ), това е единствения вариант войната да не ескалира и излезе изън Украйна - здраво въоръжаване на украинците и изолация на Русия. Руснаците сами няма да спрат.
22
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 1 година
бройките според **Галъп** ли са .
21
10
 
16
 
! Отговори
L. преди 1 година
Американците чакат някой да свали Путин, той пък чака гладната и студена зима да притисне Европа и Украйна. Зеленски чака вагони с оръжия да се бие с Путин, той пък само това чака да ги бомбардира и унищожи. Нищо хубаво не виждам за Украйна в тази картина. Ама като са прoсти да си дадат територията да се води война на нея...
20
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До безработните руски ***, които по цял коментират в интернет: Абе "професионалната" и "могъща" руска армия защо вече 3 месеца не може да се справи с украинските доброволо-аматьорски отряди, предвождани от един комедиант-наркоман?
19
10
 
6
 
! Отговори
Стиви преди 1 година
Британските глупости край нямат , те не могат да прогноозират дали ще вали утре в Лондон , но прогнозирали точния брой руски жертви в Украйна , Британците по добре да прогнозират колко грама ще тежи акотона английската кралица в петък
18
4
 
4
 
! Отговори
Нали си Елка? преди 1 година
СМЯТАЙ!
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Английски ***!
16
3
 
4
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
*** ти май по простотия заместваш достойно *** Христова.първо виж си статията-ВЕРОЯТНО и Лондон.само с това по нататък на човек му става ясно,че може да не чете поредната *** пропаганда и никакви факти.цифри някакви да публикуваш ,нещо...
15
5
 
11
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Руските и съветските военни жертви са Най-големите жертви в света. Просто отвътре им иде да са номер едно. Няма да се дадат на американците, я!!!
14
16
 
14
 
! Отговори
още още преди 1 година
Надявам се украинците да избият руските чумни мaгареma до крак - русия носи само зло на света.
13
6
 
4
 
! Отговори
Алф преди 1 година
Тази *** е изключително слаб журналист. Не стига, че е платена и всичките и статии са боза, ами и е неграмотна
12
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ако се вярва на западната пропаганда Русия вече изобщо не би трябвало да съществува.
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали ония ден обявиха че загубите им са 70 000? Сега пък обявяват че са 15 000? На кое да вярвам? А на Зеленяшка загубите колко са? 17 човека от свръхдоза?
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още помним британските ежедневни фейкове за войната в Сирия. Тук даже не си дават зор, просто пускат нещо, пък който лапне въдицата.