Руските войски контролират по-голямата част от Северодонецк

По-рано днес руски въздушен удар е улучил цистерна с азотна киселина
31 май 2022 23:37, Красимир Ангелов
118
Руските войски контролират по-голямата част от Северодонецк
Снимка: БГНЕС

Руските войски са установили контрол над по-голямата част от град Северодонецк след дни на боеве, но не са го обкръжили, съобщи губернаторът на украинската Луганска област Сергий Гайдай, цитиран от Ройтерс.

В онлайн публикация Гайдай допълва, че руският обстрел е направил невъзможни хуманитарните доставки и евакуацията на хора.

По-рано днес стана ясно, че руски въздушен удар е улучил цистерна с азотна киселина във фронтовия град Северодонецк.

В съобщение в чат приложението Телеграм Гайдай призовава местните жители да не напускат бомбоубежищата заради риска от отровните изпарения от цистерната.

Гайдай е добавил и снимка, на която се вижда голям розов облак над жилищни сгради. Той не съобщи за жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
2
 
! Отговори
И.А. Илин: преди 2 години
"Русия е най-гнусната кърваво отвратителна страна в цялата история на света...там бяха изведени чудовищни морални ..през цялата си история тази нация се е лутала в _айна и в същото време иска да удави целия свят"
52
7
 
3
 
! Отговори
В.М. Боткин: преди 2 години
"смятам за голямо нещастие за себе си, че съм роден в Русия...неведнъж се срамувах, че принадлежа към дива нация"
51
9
 
2
 
! Отговори
Максим Горки: преди 2 години
"основната черта на руския национален характер е жестокостта и тази жестокост е садистична" ; "ние (руснаците) сме жесток звяр във вените ни все още тече тъмна и зла робска кръв...в руската жестокост се крие дяволска изтънченост"
50
15
 
2
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Пълна и категорична подкрепа за Зеленски и братска Украйна. Съпротивата трябва да продължи до елиминирането и на последния руски нацист. Доброто винаги побеждава злото. Всички нормални българи са с вас господин Зеленски. От името на цялата българска нация, още веднъж пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна която води неравна битка като Давид срещу Голият, но краят е известен Давид побеждава! Украинската кауза е справедлива, затова Бог е с украинците срещу злото на агресора
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама много бързат руснаците.Вчера беше 1/3 днес по голямата част било.Абе що не си признаят че се руснаците контролират целия град,ами само се въртят над огъня "журналята".
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАТЕ А ПЪК САШКО САМО ГО БИЯТ.
47
14
 
2
 
! Отговори
Тургенев: преди 2 години
"руснакът е най-големия и най-наглия лъжец на света"
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 80 - Ами като е слаб да не се дърли.Ша го бият щом се перчи. Слава Росии.
45
10
 
2
 
! Отговори
Тургенев: преди 2 години
"руснакът е най-големият и най-малкият лъжец на света"
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80- къв слаб противник бе?- хохлите "бяха" със 500 000 хилядна армия,а руснаците със 200 000 хилядна.кво ревеш?
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СРЕЩНАЛИ СЕ ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ. ПУТИН НОСЕЛ КАЛАШНИК И ГРАНАТА.ЗЕЛЕНСКИ ГО ПОПИТАЛ ЗА КАКВО СА МУ. ПУТИН РЕКЪЛ .ГЛЕДАЙ.- ПОЧНАЛ ДА СТРЕЛЯ СЪС КАЛАШНИКА И ЗЕЛЕНСКИ ИЗВИКАЛ!- СТИГА,ОТИДЕ МИ АРМИЯТА. ПУТИН МЕТНАЛ БОМБАТА,А ЗЕЛЕНСКИ ЗАПЛАКАЛ, ОТИДЕ МИ ДЪРЖАВАТА.
42
15
 
2
 
! Отговори
Путин ще загуби преди 2 години
Победа над по-слаб противник е позор. Все едно Арнолд Шварценегер да победи дете. Победа над дете е позор за "победителя" ако пък детето успее да победи, за победения срама ще бъде безкраен! Независимо от крайния изход Русия изгуби тази война защото воюва с по слаб противник. Русия изглежда силна защото винаги напада по слаби, които понякога дори побеждават Русия. Путин е прилежен ученик на Гьобелс който съветва тайната на победата е винаги нападай слаби противници така победата ви е гарантирана
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 70 - тая страница от постоянно четене не се ли изтърка бе?- обърни друга вече бе.
40
13
 
4
 
! Отговори
Г. С. Раковски: преди 2 години
"русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива"
39
9
 
4
 
! Отговори
Г.С. Раковски: преди 2 години
"Руското правителство, кое до сега лъстеше... българите...днес вече откри булото си и явно показва убийствената и злобната си политика срещу тях. То е наумило и труди се...да разори и опустоши милото ни отечество България...Всякога проклетата Русия...лъгала е...българите че уж за тях отваря такъв бой и че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото отечество...Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завоевателните си планове е имала грижи...
38
4
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Почти е превзет Северодонецк...на някакъв завод има още някой изостанал -или заспал украинец при отстъплението на украинците..та и този град е взед с Лисичанск и той е в руските сили ...така че леко-полеко се движа руснаците към целта си и то с 1/6 от войската си срещц 4-6 пъти превъзхождаща их с численост украинска войска и азовци с теробороните(опълченци,насила вкарани в тези отряди ...),подмагани от цял Запад .Трета световна война е започната.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Академик Павлов. Кажи нещо и за нашата мозъчна система. Ако, според теб, е толкова силна, защо доброволно си съсипваме хубавата страна и подаряваме природните си богатства?
36
4
 
5
 
! Отговори
Захари Стоянов: преди 2 години
"Никому не се надявайте - говореше той (Левски) - Ако ние не сме способни сами да се освободим, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода. А който ни "освободи", той ще направи това, за да ни подчини отново в робство"
35
12
 
7
 
! Отговори
Захари Стоянов: преди 2 години
"най-големий ни неприятел днес...е Русия. Няма пакост, няма мерзост даже и подлост, които да не е пуснала в ход тая държава...от тоя знаменит ден, когато ние почнахме своето политическо и самостоятелно съществуване...Турили един път те намерение да правят от България Задунайска Губерния, нищо свято не ги спира...Но ще кажат мнозина: Русия беше която ни освободи...Но трябва ли да бъдем благодарни и за това, че Русия ни "освободи" за да ни зароби отново"
34
19
 
6
 
! Отговори
Академик Павлов: преди 2 години
"трябва да изразя тъжната си гледна точка за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не е в състояние да възприема реалността като такава"