Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин

Русия да изтегли войските си и да постигне споразумение с Украйна
18 юни 2022 08:11, Елка Василева
189
Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че поддържането на комуникацията с руския президент Владимир Путин е от жизнено важно значение и в същото време напомни на Москва, че наложените от Запада санкции заради войната в Украйна няма да бъдат отменени, освен ако няма "справедлив мир", предаде ДПА.

Още по темата
"Изключително важно е да се говори с Путин и аз ще продължа да правя това, както и ще продължи да го прави президентът на Франция", каза Шолц в ексклузивно интервю за ДПА. Коментарите на германския канцлер дойдоха часове след като той се завърна от посещение в Киев, на което беше заедно с френския президент Еманюел Макрон, италианския премиер Марио Драги и румънския президент Клаус Йоханис.

"Когато говоря с Путин, аз му казвам например същите неща, които ви казах на вас", заяви Шолц. Той добави, че е важно да се разбере, че Русия не може да диктува условията на мира с Украйна.

Шолц каза, че ще каже на Путин, че греши, ако наистина си мисли, че ще "открадне малко земя и после ще се надява, че времената ще се променят и всичко ще се върне по старо му".

"Трябва да изтеглите войските си и трябва да постигнете споразумение с Украйна, което да е приемливо и справедливо за народа на Украйна", обърна се Шолц директно към Кремъл.

Той отбеляза, че всички санкции, наложени срещу Русия от 2014 г., "са все още в сила". "Санкциите, които сега наложихме срещу Русия по време на (тази) война няма да бъдат премахнати, ако няма справедлив мир, тоест мир, който е добър за народа на Украйна, за парламента ѝ и е приет от президента на Украйна", заключи Шолц.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм фен на болшевики те но един от първите де крети на Ленин е декрета за мира, с който се разре шава на държавите които желаят да напуснат Съветската държава /Съветска Русия може би. От този декрет на Ленин се възползват именно Полша и Финландия. Те Полша и Финландия стават независими държави. Останалите доброволно остават към Съветите и се образува Съветския съюз.
127
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България поне донякъде може да се изкаже мнение. Така ли е в страните където горят дори художествена литература на други страни. САЩ и Германия и Франция дори също забраняват различните мнения К19 т.н Да не говорим за изостанали но агресивни страни. Преценете сами...
126
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дошъл си от чужбина като бежанец в нашата родина за да използваш метафори с които да се опитваш да засегнеш българи които нищо не са ти направили а само са констатирали отно шенията Германия/Русия. Не е чудно при това положение че са ви нападнали защото проявявате неуважение.
125
4
 
14
 
! Отговори
Купувайте рубли преди 1 година
До Анонимен 141: Приемат рубли, и още как. Русия изнася нефт и газ за рубли. Ние купуваме също. Нефт директно, а газ чрез посредници, които плащат по схемата на Газпром - от евро в рубли. И затова рублата поскъпва - има търсене. .................................................................................................. У нас обменните бюра не работят с рубли, защото няма търсене. Но в Турция рублата си върви по курса на чичко Гугъл: в момента 57,50 рубли за долар.
124
6
 
17
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
"Трябва да изтеглите войските си и трябва да постигнете споразумение с Украйна, което да е приемливо и справедливо за народа на Украйна" Звучи добре, но няма да стане. Русия започна войната за да защити руското население на Донбас и Луганск. За всеки непредубеден човек е ясно, че това население вече не иска да живее в една държава с украинците, които ги обстрелваша осем години. Украйна не може да спечели тази война. Всяко продължаване само означава още жертви. Да преговарят за мир.
123
4
 
13
 
! Отговори
Купувайте рубли преди 1 година
Рублата се стабилизира под 60 рубли за долар. А дядо Байдън разправяше че щяла да падне до 200 за долар. Ако търгувате с валута на Forex си струва да залагате на рубли.
122
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шимпанзе! Защото няма вече газ примата. Спря Северен поток 2, защото бил построен по различни от европейските стандарти. Икономиката му отива на кино, те пускат новия танк - пак се казва Пантера, а тоя го чака предизвестен край.
121
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат да приемат Украйна в ЕС и после да разделят ЕС поне на две скорости и да накарат източноевропе йските страни да плащат милиардите на Зеленски. Никой не ми плаща това прозрение си е лично мое.
120
4
 
21
 
! Отговори
Ладимир Еленски преди 1 година
Атака бате Шолц. Никакви разговори! Война до последния осрайнец!
119
7
 
14
 
! Отговори
Тони Блеър преди 1 година
Нема страшно колега Шолц. Като му омръзне на Путин тези "Специална Операция" ще си изтегли войниците , ще обяви че Украйна е "Демократизирана" ЩЕ СЕ ИЗВИНИ, КАКТО НАПРАВИХА АЗ ЗА "ХИМИЧЕСКИТЕ ОРЪЖИЯ" В ИРАК .... и толкова . Какво го стресирате човека ? За какво е цялото това напрежение? Спокойно. Всички правим грешки.... И аз ... и Буш... и Меркел... и Бахдън... и Клинтън... и Никсън... Оставете сега и колегата Путин да си направи една грешка ..... После, съм сигурен че ЩЕ СЕ ИЗВИНИ.
118
1
 
17
 
! Отговори
Км преди 1 година
Шолце,забрави.
117
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Василев 32. Прав си. Всички трябва да бъдат господари на собствената си територия, на собствената си икономика и на собствените си ресурси. Но, кажи ми, къде си го видял? Нека не ходим далеч. На кое от изброените не сме господари ние? На нито едното. И украинците ги чака същото.
116
2
 
11
 
! Отговори
andjusticeforall преди 1 година
До ВасилевВасилев просто парче си,но ти не си виновен,софта ти не подлежи на ъпдейт.Кой ще издържи на напъна?-този който има ресурси или този който ги употребява:отговори си сам на този реторичен въпрос
115
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Путин ви предложи да говорите преди това, вие какво направихте?
114
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе - и кога този "велик мислтел" стигна до подобен извод? Преди или след разбиването на укрите, преди или след данните за инфлация в еврозоната - 8+%, преди или след намаляването на СП1 с 60%, подади санкциите наложени от него??? Кога?
113
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Германия да може да се обедини а Русия да не може да се обедини. Това е краткия ми коментар.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дир бг вие крадете от екрана непубликувани коментари.
111
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да говорите с Путин още първата седмица, вече ви е стиснал здраво и няма връщане. Сами подложи те Европа на инфлация и растящи цени. Санкциите които налагат на Путин са много комунистически, олеквате и никой няма да ви вярва.
110
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или има мир или няма. Когато натиснаха Германия след 1СВ да капитулира, да не би да беше справедлив мира? Мирът е резултат от войната, за съжаление. Значи, Украйна иска мир, само ако си върнела териториите. Ами това е абсурдно! Няма такъв аналог в историята.
109
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпечени лъжци и лицемери. Германия и Франция купуват най-много нефт. Затова по-тихо там в ъгъла.