Зеленски: Руските сили напредват в Луганска област

Превзети са още села в района на Лисичанск и Северодонецк
22 юни 2022 09:48, Елка Василева
53
Зеленски: Руските сили напредват в Луганска област
Снимка: архив, БГНЕС

Ситуацията в източната част на Луганска област се влошава, заяви в среднощното си обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Още по темата
По думите му руската армия продължава своето настъпление и е успяла да отблъсне голяма част от украинските сили, които до този момент са владеели ключови позиции.

Москва е превзела още няколко села в района на Лисичанск и Северодонецк. Съобщава се за продължаващ масиран обстрел от страна на руските части, предаде БНТ.

На този фон от ООН предупреждават, че все повече са тревожните данни за случващото се в Украйна, които биха могли да сочат, че там се извършва геноцид.

„Отправят се сериозни обвинения, включително такива, че има данни за предполагаемо извършване на военни престъпления и геноцид. Дали това е така, може да бъде доказано единствено от компетентните органи. Моята служба не прави разследвания на конкретни случаи - в миналото или настоящето. Нуждаем се от подробно разследване, за да можем да заявим с категоричност, че са извършени геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления“, каза Алис Ндериту, съветник на ООН по въпросите за превенция на геноцида.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 година
Нещо много минорно взе да преде наркомана ?! Явно усеща , че наближава краят въпреки краварската помощ !
35
0
 
4
 
! Отговори
До Наркомана преди 1 година
Зеленски, скоро ще стоиш като паленце пред Руските военни в Киев!Пълна и безусловна победа на Русия над пушечното месо наречено Украинска армия!
34
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига три бе, ей! Кат не можеш да търпиш русофоби, бегай в Москва! Я!
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намирисва на поредната масивна евакуация. Тоя път ще евакуират поне 4-5000. Мисля, че това е новата укро стратегия - да претоварят руската армия с военнопленници.
32
3
 
22
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Спешно трябва да изгоним наглите укри от курортите ни.Тази напаст съсипва туризма и страната ни.Пасито ,Плювна.лиев и подобни продажници, да си ги вземат в домовете си.В джендърски Киев обратягите купонясват по басейните , а този наркоман ни залъгва всеки ден и кви.чи за пари и оръжие.
31
1
 
7
 
! Отговори
Еленски не преговаря преди 1 година
Той взема всички решения. Един народ, една партия и другото го знаете нататък как свършва. Това, което ме изненадва, е че поляците не са по-умни от украинците. Вярно, е че Полша има исторически предпоставки да мрази Русия, но по същия въпрос трябва да мрази и Швеция. Полша се оказа най-големия доставчик на оръжие на Украйна. Затова обявените а унищожени танкове и байрактари надхвърлиха наличните в Украйна. Въпреки, че Полша до голяма степен НАТО-визира армията си има и доста съветско оръжие.
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментар номер 1 много точно се изказа "" Оркаинската армия героически отстъпва, докато руската армия позорно напредва!"" ТОВА Е ПОЗОР ЗА РУСИЯ! ДOЛHИ КОМУНИСТИ!
29
14
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Не е вярно. На руснаците им свършиха ракетите и армията им масово дезертира позициите. Украинците са на 2км от Херсон и настъпват към Мариупол.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селата са слатка раутъ! Кокошчици, rьцuта, домашна ракийка, доматки! Харашо!
27
0
 
25
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Наркуманский ни беши ли край Москва?
26
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми било геноцид, най ми било хуманитарна акция... Да се чудят още дали е геноцид.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците били отблъснати от ключови позиции,но руснаците успяли да завземат няколко села???! Сива пропаганда!
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя чак сега ли разбра, че руските войски настъпват?
23
25
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Зеленски да отстъпи малко от Донбас, че ребятата се измъчиха нещо. За четири месеца през 1941г. Вермахта взе три Украйни.
22
1
 
22
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама нацисткият клоун не казва за къв хей укровермахтът в Авдеевка жестоко бомбандира през ден граждански обекти в Донецк?След седмица ще почне да лае и да лее крокодилски сълзи за същата таа Авдеевка,що я няма вече...Иска хим., бактериол. и ядр. оръжие,иска нато,ламти за оръжие и боеприпаси,иска западни наемници и ултра-неонацистки легиони със сватики- ВОТ ТЕБЯ!!! Всичко,което биха му казали от страна на РФ,ДНР и ЛНР, е изографисано на ракетите и снарядите, които му стоварват дистанционно
21
0
 
22
 
! Отговори
(*;*) преди 1 година
калкулаторке! намери последното интервюто на скот ритър и после пиши как бавно се движела войната, тоя зеления сигурно ще остане последни урк, той дори не е и урк, по 800 войника умират вече на ден, дори и повече да не говорим за цивилните.
20
1
 
25
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Украйна с Русия след тази война. Никога повече срещу.
19
23
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Няма превзети цехове или цял завод, а само селца. Не е интересно.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И пак нищо за преговори...
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, хората умират заради теб. Ти ги пращаш на сигурна смърт.