Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия

Такава опция не бива да бъде на масата на преговорите
25 юли 2022 08:20, Елка Василева
247
Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър посъветва Украйна и Запада при бъдещи мирни преговори да не отстъпват на Русия никаква украинска територия, окупирана от началото на войната, съобщи ДПА.

Още по темата
Кисинджър каза пред германската държавна телевизия ZDF, че даването на територии не трябва да бъде на масата на преговорите и призова Запада да бъде ясен за това кое може и кое не може да бъде предмет на дискусии при каквито и да било обстоятелства.

Всичко това трябва да бъде направено в тандем с народа на Украйна, изтъкна бившият държавен секретар.

Кисинджър изигра основна роля във формирането на външната политика на САЩ от края на 60-те до края на 70-те години на миналия век, първо като съветник по въпросите на националната сигурност, а след това като държавен секретар. През 1973 г. той получи Нобеловата награда за мир за примирието и споразумението за изтегляне с тогавашния Северен Виетнам.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
5
 
4
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
Войната можеше да се избегне ако коварната русия не потъпка подло Будапещенския меморандум от 1994 г. на който русия подписа че гарантира на Украйна териториалната цялост и политическата и независимост. През 2014 г. украинския народ извоюва своята независимост прогонвайки проруския сатрап и тиранин който искаше да превърне Украйна в руска губерния. Тогава русия разпали огънят на войната в Донбас. русия не понесе че украйнците отказаха да станат руски роби!
185
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меморандума тя Украйна дори граници не е регистрирала ти СССР и бил оставил това, бил и оставил онова. Какво знаеш ти за СССР. Нищо !!!Тия меморандуми ги пишеш за не знам кой път вече не ти ли е неудобно ?Може би ти се плаща да ги пишеш непрекъснато. Писна ни....
184
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Украйна приключи като държава,какви преговори и с кой ще водят?Всичко приключи там.
183
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния продължавай да пишеш Русия с малка буква, но ако в България ни се случи случка лично ще те държа отговорен за това както и редакцията.
182
4
 
4
 
! Отговори
Меморандум 2 преди 1 година
Според друга клауза на Будапещенския Меморандум в случай че договара е нарушен от една от страните, другите държави и ООН се задължават да снабдяват с оръжие Украйна (в случай на нападение срещу нея). Така че САЩ и ЕС напълно законно в духа на Меморандума въоръжават Украйна. русия е тая която наруши подло договора! САЩ снабдяваха с оръжие и руснаците, ако не бяха те руснаците сега щяха да говорят на немски, а на руски щяха да общуват само с конете си, ако преди това не са ги изяли от глад!
181
3
 
4
 
! Отговори
Менорандум 1 преди 1 година
СССР оставя на Украйна 1/3 от ядрените си оръжия! През 1994 г. е сключен Будапещенският Меморандум на който (по искане на САЩ) Украйна се отказва от ядрените си оръжия срещу гаранции за териториална цялост и суверенитет! САЩ, Великобритания и русия подписват че ще се въздържат от употреба на сила срещу териториалната цялост на Украйна, ще уважават политическата и независимост и техните оръжия няма да се използват срещу Украйна! русия подло потъпка договора и вероломно нападна Украйна.
180
2
 
6
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Тоз дрънкаше друго преди месеци, баси изкуфелия дъртак...
179
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя тотално си обърна позицията.Това е човекът предал Южен Виетнам на Севера.Не си мръдна пръста,за да защити юга,когато беше нападнат.
178
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Правилно Подадеш ли си на Зеленски пръста, ще ти отхапе ръката до лакътя.
177
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали преди същият тоя говореше ,че *** трябва да е готова за някой териториални отстъпки а пък сега друго? Или не е със всичкия си или това е поредна пропаганда на запада чрез всички техни СМИ.
176
2
 
4
 
! Отговори
Фюрерът преди 1 година
Няма ли кой да хване и да заууши в найлонова торба тази фабрика -торба за л-на миришеща на помиен канал и разнасяща зловоние навсякъде с жидовскогнусната си физиономия.. Комунист болшевишките пра-сета трябва да се убиват ,а не да се слушат глупостите им.
175
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Кисинджър е дал на задна щом дърдори такива глупусти, той даде идеята Украйна да се откаже от някои територии за да има траен мир между двете държави, от тогава демократ-джендърите го изядоха с парцалите заради това изказване. А е от ясно-по ясно - победителите не ги съдят, ако Украйна не предложи територии ще яде бaxypa.
174
5
 
9
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Та,''скъпи непобедим'', именно болшевиките опростяват дълга на България.Струва си да ги намрази човек за това,нали.Тяхното правителство обявява дълговете и вземанията на царска Русия за''буржоазна отживелица'' и се отказва от всички.И така ние си спестяваме около 100-тина милиона златни франка.А, ако почна да изреждам другите инвестиции в създаването на държавна администрация,армия и инфраструктура,създаването на тежка промишленост и т.н. след Девети,сумата ше нарасне неимоверно.Затова,.. живей.
173
3
 
6
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Русия като победител във РускоТурската война има право на репарации.Тя се съгласява да приспадне от общия дълг на Турция сумата,която България дължи на Турция за Съединението.А Русия от своя страна се съгласява да получи от България 97-те милиона за дълъг,около повече от 70-80 години период.Т.е. българия ще връща сумата на Русия,но за дълъг период от време.Плащаме само около 14 милиона златни франка.Останалите така и не връщаме никога.Защо.В следващия коментар
172
4
 
3
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Когато България обявява независимост от Турция,тя се задължава по международните норми да изплати на Турция около 90 и няколко милиона златни франка.Това е компенсация за ивестициите от Турция в барон Хиршовата железница и други строежи и административни турски сгради построени от Турция.България тогава няма и не може да има такива средства.Та тя току-що е обявила незаввисимост.Тогава на помощ идва,познай кой-Русия.Тя поема нашия дълг пред Турция.Схемата ''Большой и непобедимьй'' е следната.
171
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От топлото му е прегряла платката от 39-та
170
2
 
1
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До Болшая непобедимая177.За възрастта не знам.Аз по ''акъля'' съдя.От четиримата,които изброи,само З.Стоянов безспорно е бил отявлен русофоб.И още.Даже и най-великите не са безспорни и безпогрешни.Това са били живи хора,изключително надарени,но болшинството от тях с далеч не блестящо образование.Не могат да бъдат безпогрешни и сведущи във всичко.И те са грешали понякога.А за''стотиците факти'' в следващия ми коментар.Ще говорим за независимостта.
169
1
 
3
 
! Отговори
До до 188 преди 1 година
Не разбирам какво общо има въпроса ти с коментара ми (188). Ако доуточниш, може и да отговоря. Иначе да, комунистите изопачават много голяма част от историята ни, особено древната. Същото се опитват да правят в момента западняците. За щастие има много будни българи, които и преди, и сега се грижат истината да излиза наяве. Трябва ли да мразя американците, щом сега се опитват да изопачават историята ни? Според твоята логика да. Е, защо не ги мразиш? ... :)
168
2
 
1
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Истината,може ли да бъде наратив, г-усин Германец.Ако може да ми обясните.А ко праим ся.Давам ти едни конски капаци,слушалката в ушенцето и слушаш мойта команда.Напред и само напред.Като стигнеш до стената аз ще ти кажа.Спираш,поемаш дълбоко въздух и на пълна скорост, с летящ плонж, се хвърляш да тараниш с гола глава.Като дойдеш в съзнание ще видим.Ако ти е дошъл акъла,добре.Ако не,значи не.Нямаш си го и това си е.Трябва да се примириш.Нема спасение.
167
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 188 поради комунистическата изопачена история може би?