Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия

Такава опция не бива да бъде на масата на преговорите
25 юли 2022 08:20, Елка Василева
247
Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър посъветва Украйна и Запада при бъдещи мирни преговори да не отстъпват на Русия никаква украинска територия, окупирана от началото на войната, съобщи ДПА.

Още по темата
Кисинджър каза пред германската държавна телевизия ZDF, че даването на територии не трябва да бъде на масата на преговорите и призова Запада да бъде ясен за това кое може и кое не може да бъде предмет на дискусии при каквито и да било обстоятелства.

Всичко това трябва да бъде направено в тандем с народа на Украйна, изтъкна бившият държавен секретар.

Кисинджър изигра основна роля във формирането на външната политика на САЩ от края на 60-те до края на 70-те години на миналия век, първо като съветник по въпросите на националната сигурност, а след това като държавен секретар. През 1973 г. той получи Нобеловата награда за мир за примирието и споразумението за изтегляне с тогавашния Северен Виетнам.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
5
 
3
 
! Отговори
от 176 преди 1 година
До Болшая непобедимая "Знаете ли, че Русия ни е използвала, като кръвно депо след всяка война с Турция - подмамвала е българите да се заселват в степите й" - Това е факт. Отговори ми тогава защо днес ти не обичаш братята си живеещи в Русия, но имащи българска кръв?
165
5
 
3
 
! Отговори
от 176 преди 1 година
До Болшая непобедимая "Като знаете толкова много, кажете ми защо българите са наричани татари в Татарстан." - Виж сега, ти ако си ми брат, как ще те нарича мащехата ти, ми е все едно. Аз ще те обичам както и да те нарича. Това не означава, че ще обичам мащехата ти. Двете неща са различни. Относно кръвното депо - да, така е. Това само подкрепя тезата ми, че огромна част от руснаците днес генетично са българи т.е. са свързани с нас и затова има много русофили в България... :)
164
8
 
8
 
! Отговори
Болшая непобедимая преди 1 година
До русофилите:Като знаете толкова много, кажете ми защо българите са наричани татари в Татарстан.Защо Русия и касапина Путин твърдят, че Кирилицата е създадена в Македония? Знаете ли, че Русия ни е използвала, като кръвно депо след всяка война с Турция - подмамвала е българите да се заселват в степите й, а същевременно ни е ползвала, като бунище - изселвали са тук крадливите черкези.За Русия всичките прабългарски държави са били татари, ясно ли ти е?
163
6
 
4
 
! Отговори
от 179 и 180 преди 1 година
"Напрактика Точна на АвстроУнгарея трябва да се благодари за самостоятелната държава ...това обаме ич не е удобно за опорките в русииската ти ***" - За самостоятелна България трябва да се благодари на българите най-вече а не на руснаци австрийци или на който и да било. Независимостта (самостоятелността) си я обявяваме ние, а не австрийците. Това пасва ли на чуждопоклонническия ти манталитет или не точно?
162
8
 
4
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие." -- Попил си рашисткия наратив, както комсомолски секретар попива устава на БКП. Машалла :)
161
1
 
3
 
! Отговори
Германец преди 1 година
А *** се кълняха в тоя след речта му в Давос. Ко праим ся? :)
160
6
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 година
Русия ще помогне на украинците да се освободят от антинародния и антиисторически режим, каза министърът на външните работи Сергей Лавров на среща с постоянните представители на страните членки на Арабската ли."Съжаляваме украинския народ, който заслужава много по-добро. Съжаляваме за украинската история, която се руши пред очите ни, и съжаляваме онези, които се поддадоха на държавната пропаганда на киевския режим и тези, които го подкрепят, каза Лавров
159
7
 
9
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Сега Заленски е отворил уста като хипопотам иска оръжие вместо мир. А така ще има още жертви и разрушения.
158
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Болшая непобедимая - И още нещо (от 176). Русофобите много ми напомняте на македонците. Свързвате патриотизма си с омразата към друга държава, което е повече от смешно. Патриотизъм означава да обичаш собствената си държава и народ, а не да мразиш или обичаш друга. Двете неща нямат нищо общо. Когато русофили и русофоби го проумеете, тогава може да претендирате, че сте патриоти. Дотогава обслужвате чужди интереси!
157
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Болшая непобедимая (от 176) - Не ми споделяш нищо, което да не знам. Даже мога да допълня, че Австро-унгария и Русия сключват таен договор, според който не трябва да се създава голяма балканска страна и това преди Руско-турската война. Питам те отново. Ти за Волжка България чувал ли си? Щом си чувал и щом огромен процент от хората в Русия са генетично българи, тогава защо се учудваш, че има много русофили в България? От кръвта вода не става. Русофоб или русофил не е равно на българифил...
156
3
 
7
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
Украйна не може да спечели тази война. При тези загуби (100 убити и 500 ранени на ден според Зеленски, а всъщност са поне два пъти повече) до края на годината от украинската армия няма да остане и половината. Ще отиде ли Зеленски да воюва на фронта? Не, но приказва за война до последният украински войник.
155
5
 
9
 
! Отговори
Болшая непобедимая преди 1 година
Как ченгето русофил позна, че аз съм момче?2. Ако сте българофили, кажете ми какво са казали Раковски, Ботев, Левски и Захари Стоянов за Русия.3.Знаете ли, че ген.Колев унищожава руските пълчища през 1 СВ в Добруджа.4.Знаете ли, че Русия е била против независима българска църква, и че е била против съединението на България.5. Знаете ли ...има стотици факти от нашата история, който доказват, че Русия винаги е била против интересите ни
154
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Болшая непобедимая - Явно ти не я знаеш. Остави 1877-1878 година. Наясно ли си, че огромен процент от хората в Русия днес са генетично българи? За Волжка България чувал ли си? Е, щом огромен процент от руснаците днес генетично са българи, тогава защо ти е странно, че има много русофили в България? Оо, забравих, ти от история си нямаш никакво понятие. А иначе македонците са прави за нещо. Александър наистина е бил македонец т.е. българин, но точно с теб това няма смисъл да го коментирам...
153
7
 
7
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До Болшая непобедимая ;Не,моето момче.В България точно за това има русофили,защото знаем и помним истинската история.И затова винаги ще ни има.Защото ''...Не се гаси туй що не гасне...''И никога няма да угасне,докато има достойни и умни хора,които не искат да бъдат превърнати в неблагодарни ***.А иначе...''шяхте'',или ''щяхме сами''.Освен да пукате по Нова година и рожденни дни,или най-много на някоя Чирпанска сватба,какво можете-''щяхме'',''почти''.До там ви стига тестостерона.
152
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредния дър так избиващ комплекси от Русия за сметка на избити украинци
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това заглавие е извадено от контекста. Казал е че Запада трябва да прегваря с Русия. В противен случай може да има война в която Европа ще загуби 40% от населението си. Според него Русия не е съгласна с разширяването на НАТО.
150
13
 
8
 
! Отговори
Болшая непобедимая преди 1 година
В Македония има българофоби защото не знаят истинската история.В България има русофили, защото не знаят истинската история.
149
11
 
6
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Така е, Боби. Така стана и със СеСеСеРето, сателитите, СИВ, Варшавский дагавор, просперитет, влизане в комюнизЪма с непобедимите и несъкрушимите СеСеСеРета и... продължението го знаят и децата. Това чака и Рассия, и рашистите... Краят е много близо и дори Китай ще се изкефи на агонията им. Марсианците също няма да им помогнат. На какво и на кого се надяват съветските фашаги? Lol
148
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАНЦУЙ РОССИЯ, И ПЛАЧЬ ЕВРОПА.
147
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
168- АМИ до сега все един е печеливш. ПУТИН.