Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили

Той е осеян с дупки, превозни средства не могат да се движат
Обновена: 27 юли 2022 13:05 | 27 юли 2022 13:04, Елка Василева
278
Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили
Снимка: архив, БГНЕС

Украински войници са нанесли снощи големи щети на стратегически мост, който е от значение за доставките за руските сили, окупирали южни части на Украйна. Това съобщи Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на назначената от Москва администрация на Херсонската област, цитиран от АП.

Още по темата
По думите му мостът "Антоновски" над река Днепър не е разрушен, но платформата му е осеяна с дупки, които не позволяват придвижване на превозни средство по него. Стремоусов уточни, че мостът е поразен с изпратените от САЩ ракетни системи за залпов огън "Хаймарс".

Говорителка на Оперативното командване "Юг" към украинските въоръжени сили потвърди поредния удар по моста "Антоновски", допълни Укринформ. По думите на говорителката Наталия Гуменюк ударът е бил добре изпипан и е целял деморализиране на врага.

Съоръжението с дължина 1,4 км получи сериозни повреди и миналата седмица след няколко украински удара. То бе затворено за камиони, но пътнически автомобили продължиха да минават по него до снощната атака.

Мостът "Антоновски" е основен за прекосяването на Днепър в Херсонската област. Другият вариант е язовирната стена на водноелектрическата централа в Каховка, която бе обстрелвана миналата седмица от украинските сили, но остана проходима за превозни средства.

Ударите по пътна инфраструктура затрудняват доставките на Русия за силите им в региона, подложен на постоянни контраатаки от украинска страна, посочва АП.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нерде Ямбол, нерде Стамбул....Ямбол да не е в Украйна.
203
2
 
5
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Искате да кажете, че украинците са си отрязали пътя за настъпление на юг от река Днепър? И как ще я правят сега контра атаката и освобождението? От къде ще мине милионната им армия и военна техника? Ох, даже не е смешно..
202
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната ще свърши когато демократите загубят президенските избори и Тръмп се върне на власт. Докато е Байдън той ще дава оръжия и ще поддържа паритет с цел унищожаване на Русия на православието и славянството. Няма да е лошо украинците да започнат да гледат по сериозно на ставащото. То не е в техен интерес. Те са предатели дори да не го разбират. Все едно ако започне война м/у "Америка и Канада и Русия да дава оръжия на Канада". Нещо такова се получава. Глобалистка работа.
201
2
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 215: Руснаците бягали към Москва? По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш?
200
9
 
4
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Супер новина. СЛАВА НА НЕПОБЕДИМА УКРАЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
199
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз бях в Одеса преди години но сега ми изглежда различно. Някак под очакваното. Глобализацията и украинизацията в частност не му понася.
198
1
 
3
 
! Отговори
Б преди 1 година
До 220 Украйна действително е имала самолетоносач от СССР, но след разпада са го продали на Китай..
197
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее невиждан досега военен успех,руснаците бягат към Москва.
196
4
 
4
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 1 година
До до Кога ще свърши: Да, може и да е пропаганда. Но какви са фактите? Украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
195
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кога ще свърши За утре Интерфакс е оставил информацията за потопения украински самолетоносач :))))
194
2
 
3
 
! Отговори
до Кога ще свърши преди 1 година
Пак не сполучи! И аз слушам са "подвизите" на ВСУ, как громят по хиляди руски окупатори. Но, за разлика от теб не ги повтарям тук, защото може да са пропаганда.
193
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Война има, само че между Русия и Щатите. От украинците (по-точно от техните марионетки) се иска да натискат копчетата където им кажат американците, да си получават оръжието навреме и да си пълнят банковите сметки (зад граница).
192
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 207 "Е това няма логика. Утре самите украинци ще им трябва същия мост за да продължат тяхното контранастъпление срещу Лвов" Понеже руснаците няма да го взривят при оттеглянето си, мдаааа.
191
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боб Пропусна и атомното оръжие, войниците мутанти, 13те хиляди и други известни опорки на кремълската пропаганда (Б, Боб, Боби).
190
3
 
2
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
До до Кога ще свърши: Последната информация от устата на Зеленски е 30 жертви на ден"? Може, но ето ти информация от Интерфакс за днес: "Руските въздушно-космически сили в град Николаев, на територията на бившия завод за стоманобетонни изделия и автотранспортното предприятие Николаевстройтранс, унищожиха пунктовете за временна дислокация на 28-а механизирана и 79-а десантно-щурмова бригада на ВС на Украйна Загубите на противника възлизат на двеста военнослужещи и над 20 единици техника"
189
1
 
8
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 200Но Финландия, не е във война от 8 годни с про руски сепаратисти, няма милиони рускоговорящи ( всъщност до 2014 40%), етнически руснаци, анти руско правителство, САЩ не финансират 48 био лаборатории, военни обечения, изграждани на морски бази ( и това преди да влезе Финландия в Нато)
188
0
 
3
 
! Отговори
194, преди 1 година
това ще го обясниш на некомпетентния! Колкото и да заваряваш едни ламарини за други в един момент само те няма да са достатъчни при наличието на по-големи отвори. Но със сигурност ще са по-тежки. А и ще трябва да се заваряват и профили като конструкция/рамка/ферма за да се премости отвора и подпре/подсили ламарината над дупката срещу огъване при преминаване на товар. Да не говорим за лотистиката и монтажа на място на нещо по-голямо от докараното с камион наблизо...
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 192/199 Дай някакъв начин да те индентифицирам догодина февруари, за да ти припомня за бръщолевенията ти :))))
186
0
 
3
 
! Отговори
Б преди 1 година
Нито руснаци, нито американци имат уважение към международното право и суверенитет на други държави. Руснаците са като варвари, а американците колонизатори ( което е иронично, имайки предвид миналото им на колония) И двете си взимат каквото искат и другото са ковени щети!
185
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Б "но не ми харесва и идеята някой да си купи държава за военна база" Само пълните наивници още разпространяват лъжите на Кремъл като чиста монета. Стана ясно, че хич не ги интересува Украйна като съсед страна от НАТО. Видяхме както стана когато Финландия обяви, че става член на НАТО - нищо. Но във Финландия не са открити огромни залежи на газ, а в шелфа на Черно море и Донбас - са.