Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа

Президентът на Украйна произнесе емоционална реч за Деня на независимостта
24 авг 2022 11:14, Нели Христова
499
Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски поздрави народа си за Деня на независимостта с емоционална реч. Днес Украйна отблезвя 31 години суверинитет, но и шест месеца от началото на руската инвазия

"Днес Украйна отбелязва деня на знамето, но това се случва докато се борим срещу най-страшния враг на нашата държава. В същото време постигнахме огромно национално обединение. Нашият национален флаг стана символ на кураж. Символ на онези, които уважават свободния живот. Където има синьо и жълто няма и няма и да има тирания. Там, където има синьо и жълто, няма да има диваци. Нашето знаме е навсякъде - от фронтовата линия, където нашите войни се бият с врага, до столиците на всички континенти. Това значи само едно нещо - хуманност", заяви президентът.

Още по темата
"Благодарен съм на всички, които защитават истинските ценности. Благодарен съм на всички, които помагат на Украйна. Благодарен съм на всички, които след 24 февруари избраха пътя на борбата за това, което прави живота истински: за свобода, за независимост", каза още той.

44-годишният лидер произнесе речта в бойна униформа пред централния паметник на независимостта на Киев от СССР.

"Нова нация се появи на света на 24 февруари в 4 часа сутринта. Не е родена, а преродена. Народ, който не плачеше, не крещеше и не се уплаши. Нация, която не избяга. Не се отказа. И не забрави", заяви Зеленски.

"Планирали сме много събития - нещо, което да подчертае пътя, който сме изминали. Който сме изминали заедно - украинците в Украйна, във всички наши територии - както в свободните, така и във временно окупираните, защото нашият народ се сражава навсякъде. Украинците в чужбина - всички, които помагаха, всички, които разпространяваха истината за Украйна, всички, които призоваваха да се борим за Украйна", каза още украинският президент.

"Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя. Всички сътрудници знаят, че нямат бъдеще. И всички ние не просто вярваме - ние виждаме, че държавата ни има перспектива", допълни лидерът.

За пореден път Зеленски обяви, че Крим е неизменна част от Украйна и тя ще си върне градовете и хората отново.

"Какво за нас е краят на войната? Ние казвахме: мир. Сега казваме: победа", заяви Зеленски.

"Не ни интересува каква армия имате, интересува ни само нашата земя. Ще се борим за нея докрай", каза Зеленски във видеообръщението си днес

"Ние се държим здраво вече шест месеца. Трудно е, но сме стиснали юмруци и се борим за съдбата си", каза той.

"Всеки нов ден е причина да не се отказваме. След толкова дълъг път нямаме право да не продължим докрай", допълни Зеленски

По отношение на Русия той добави: "Няма да се опитваме да намерим разбирателство с терористите. За нас Украйна е цяла Украйна. Всички 25 региона, без никакви отстъпки или компромиси."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
3
 
28
 
! Отговори
Анатема Зеленски преди 1 година
До вчера Зеленски воюваше зада се докопа до преговори.Като видя колко лесно се съдират пари отзападните данъкоплатци,той пусна нова лексиа.Днестой заявиче започва нова тактика във войната.Зада има тоталната победа и освобождение на украинските земи ч са му нужни 88 милярда долара стотици танкове оръдия въртолети и самолети и влакови количества боеприпаси Тоя си мисли чена Запад са ряпи и че незнаят какво е война и колко струва днешната инфлация и десетки пъти повишени цени зе енергиите. Анатема
335
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога ли ще го държат жив тоя клоун...
334
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе добре че господарите наливат милиарди в джоба ти иначе нямаше да си толко ербап. Ама да знаеш че като свърши войната пак тези същите ще ти дърпат конците и нема да има мърдане.
333
7
 
37
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Въпрос на време е бандеровската Украйнина да изчезне.Дори е полезно това да се случи точно днес.Свободния свят ще си отдъхне от краварската агресия и ще заживеем един много по-добър и честен живот.Слава на Русия!Вечна памет на стотиците хиляди руси ,загинали за нашата свобода.
332
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почнал е да замества дебелото с метх, щото са му го намалили дебело, и стана по-ербап нещо, юнашката го раздава. Че и нова тениска има, свежарка !
331
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оссрайна трябва да се върне в границите си от 1991 година!Веднага и завинаги!Подлите хохъли не заслужават да имат държава.Фашизма ще си отиде заедно със Зеления мушморок.
330
3
 
26
 
! Отговори
Николае Чука преди 1 година
Другарю зелен наркоман , не е важно какво сте казвали и какво казвате сега ! Важното е , че утре ще казвате : Я умоляю вас горячее ,товарищи , пощадите меня !!!
329
4
 
21
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Всички български укрофили трябва да отидат доброволци в Укрия ,при своите братя-фашаги.Пасито ,Аговия ,Инджев ,Плевелски ,Тиквата и Киро са предатели и краварски прислужници.Честните и достойни българи знаят и помнят кой ни дари свободата ,и кой хвърля бомби-играчки над София и още 140 населени места.Невижданата инфлация и скъпотия са плод на прислужническото поведение на платените краварски слуги.
328
3
 
23
 
! Отговори
Слава преди 1 година
На Русия!
327
4
 
32
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
А защо от 6 месеца никой в свободна? БГ не смее да публикува и ред ,за мнението на руснаците?Пълно джендърско затъмнение и невиждана цензура от 32 години?Всички руски ТВ са спрени от демократите-краварофили-укрофили!Факт.Нито дума за избитите руснаци в Донбас от хохлите-бандеровци!!!Укрите трябва да бъдат изтребени до крак.Навлеците трябва да бъдат върнати веднага при Зельо фашиста ,вместо да пиянстват по хотелите ни.Веднага!
326
4
 
25
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама за Победата вече някои други са казали:"будет за нами". А историята е показала, че става точно както именно те са казали... Това е положението!
325
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долна и подла Оссрайна трябва и ще бъде ликвидирана.Призивите на Зеления Наркоман са просто едни брътвежи на комика-еврейн-бандеривец.Колкото по-скоро ,толкова по-добре за целия мирен свят.
324
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава на 31 години с претенции. Че това е смешно. Пък и с искания да е втора по големина в Европа. Какъв Крим ги гони. Русия за този Крим е водила вековни воини, та ще го даде хей така на тези. Единственият шанс да има Украйна на картата на света е да отстъпят Донбас на Русия. Крим отдавна е руски.
323
1
 
15
 
! Отговори
+ преди 1 година
Зеленски е добър артист и сега има огромна аудитория и енай-известният артист в момента ,в свеовен мащаб.Украйна иска победа, а ЕС иска криза .
322
1
 
16
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама ако се шмръкне още мъчничко и ще се говори вече не за "победа", а за "галактическо-магистрална победа"...
321
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запомнете името Зеленски, той е гробокопачът на Рф то в сегашният му вид, ВОЙНАТА ще е до капитулация на питинландия! Да не кажете после пак, че лошият чичко е Горби?!
320
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е тръгнало след като освободи Европа от Руснаците, тоя наркоман да не хукне да пали американските знамена и да погна Америка от Европа. Безгранично смелияахмак е прекомерно зле с геометрията и тригонометрията. Един ден на Одер,както тогава на Елба през 45а, един Американски войник и един Руски войник ще хранят рибата с нещо зелено въпреки че е кафяво!!!!
319
2
 
21
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Май доста продължи комедията на този комик / за съжаление и трагедията на украинския народ/
318
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЕЛИК, ПРАВИ ЛУДИ роzнаците, до толкова че " претопявали" щатска техника в АЗОВСТАЛ АХАХАХАХАХАХАХА Е нека " претопяват" Америка ПЕЧАТИ ДОЛАРИТЕ на цел свет има за ЛЕНД лийз!
317
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото избиха руснаци два пъти повече свои избиха. Това е ужасно и непростимо. Славяните цял живот ще мразят американците за тая война.