Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа

Президентът на Украйна произнесе емоционална реч за Деня на независимостта
24 авг 2022 11:14, Нели Христова
499
Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски поздрави народа си за Деня на независимостта с емоционална реч. Днес Украйна отблезвя 31 години суверинитет, но и шест месеца от началото на руската инвазия

"Днес Украйна отбелязва деня на знамето, но това се случва докато се борим срещу най-страшния враг на нашата държава. В същото време постигнахме огромно национално обединение. Нашият национален флаг стана символ на кураж. Символ на онези, които уважават свободния живот. Където има синьо и жълто няма и няма и да има тирания. Там, където има синьо и жълто, няма да има диваци. Нашето знаме е навсякъде - от фронтовата линия, където нашите войни се бият с врага, до столиците на всички континенти. Това значи само едно нещо - хуманност", заяви президентът.

Още по темата
"Благодарен съм на всички, които защитават истинските ценности. Благодарен съм на всички, които помагат на Украйна. Благодарен съм на всички, които след 24 февруари избраха пътя на борбата за това, което прави живота истински: за свобода, за независимост", каза още той.

44-годишният лидер произнесе речта в бойна униформа пред централния паметник на независимостта на Киев от СССР.

"Нова нация се появи на света на 24 февруари в 4 часа сутринта. Не е родена, а преродена. Народ, който не плачеше, не крещеше и не се уплаши. Нация, която не избяга. Не се отказа. И не забрави", заяви Зеленски.

"Планирали сме много събития - нещо, което да подчертае пътя, който сме изминали. Който сме изминали заедно - украинците в Украйна, във всички наши територии - както в свободните, така и във временно окупираните, защото нашият народ се сражава навсякъде. Украинците в чужбина - всички, които помагаха, всички, които разпространяваха истината за Украйна, всички, които призоваваха да се борим за Украйна", каза още украинският президент.

"Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя. Всички сътрудници знаят, че нямат бъдеще. И всички ние не просто вярваме - ние виждаме, че държавата ни има перспектива", допълни лидерът.

За пореден път Зеленски обяви, че Крим е неизменна част от Украйна и тя ще си върне градовете и хората отново.

"Какво за нас е краят на войната? Ние казвахме: мир. Сега казваме: победа", заяви Зеленски.

"Не ни интересува каква армия имате, интересува ни само нашата земя. Ще се борим за нея докрай", каза Зеленски във видеообръщението си днес

"Ние се държим здраво вече шест месеца. Трудно е, но сме стиснали юмруци и се борим за съдбата си", каза той.

"Всеки нов ден е причина да не се отказваме. След толкова дълъг път нямаме право да не продължим докрай", допълни Зеленски

По отношение на Русия той добави: "Няма да се опитваме да намерим разбирателство с терористите. За нас Украйна е цяла Украйна. Всички 25 региона, без никакви отстъпки или компромиси."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Слава дай инфо защото май техните наркомани са ги избили горките.
295
1
 
1
 
! Отговори
До факт 331 преди 1 година
Кои са тези,, всички"?
294
4
 
10
 
! Отговори
Зеници на паници преди 1 година
Победа ще е, но за другата страна, Зельо.
293
3
 
2
 
! Отговори
До 335 преди 1 година
Какво си правил в Кабул?
292
3
 
12
 
! Отговори
Тая война преди 1 година
Се печеше от 30 години. За съжаление в съвременната политика няма личности, способни да решат проблемите по друг начин. От ***, наркомани и хармериканския слугинаж - толкоз. Украйна ще изчезне, Европа ще я поизточат, американските петролни и оръжейни компании ще направят луди печалби
291
3
 
3
 
! Отговори
До слава преди 1 година
Не е ли било парад за празника?, Тайно"... преминаване?Или,пък е трябвало, позволение да искат? Визи? Може би....
290
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Аз видях как САЩ се провалиха в Афганистан и миналата година това време някъде избягаха напълно позорно от летището в Кабул, като оставиха на талибаните оръжие за 80 млрд долара.
289
1
 
14
 
! Отговори
Слава преди 1 година
При опит за тайно преминаване на река Ингулец в ДНР от 18-ти батальон на 35-та,бригада на морската пехота на ВСУ са унищожени над 80 воено служещи и 6 БТРа.
288
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците почнали да разстрелват дезертьорите . Цели бригади били разформеровани заради отказ да се бият. Нямало кой да събира труповете от окопите . Било голямо мазало . Евроатлантиците ли ще бият в тази война или пак Русия ?
287
4
 
26
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Най чудното е че Украйнците обвиняват всички а те все невинни и не искат да чуят истината.А истината е че каквото посееш ,такова ще пожънеш.
286
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До факт. Не напредват бързо а бавно но славно.
285
4
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
никога не сте казвали че сте за мир просите оръжие и пари като индиицифинансов одит на украина 6 месеца не седнахте на масата за преговори толковамлади хора се избиха вие съсипахте държавата и народа си вие сте виновенза всичко
284
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че е време Русия да спре с "военната операция". Редно е щтом е война до победен край, вече да няма милозливи глупости.Това е война с оръжия и икономическа война. Т.е. война на изгорената земя - 30 км.шахматни ракетни удари и трева да не никне. Придвижване 30 км. и пак същото.Да видим кой го може украинците или руснаците.
283
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска е празник а русофобите що тъй са удрямали никакви ги няма. Да не би да са отишли и техните възнаграждения по предназначения , завалиите.
282
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така или иначе украинците се прежалиха не ги интересуват убитите деца и цивилни поне да им пращат колкото се може повече оръжие щот фронтовата линия може да стигне до Турномагурели близо до нас
281
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как точно си я представяш тая, а Зеленски?
280
6
 
9
 
! Отговори
До факт преди 1 година
Ако напредват бързо значи са на крачка от пропаста!?
279
7
 
13
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
Спец операцията ша спре... Тогава когато зеленчука (ако не му се случи нещо) или некой наместник не се примоли качествено за мир (пълна капитулация).... а това щеше да е най безболезнено още в началото... ама слушат байизкукуригал и сега са пушечно месо!!!
278
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците заслужават много хубав бой, така че давай Украйна, давай Зеленски. Целият цивилизован свят е с вас. Войната в Украйна се повтаря едно към едно с кримската война когато Русия губи позорно, а руския цар умира от инфаркт след новината че руския флот е унищожен а солдатите обърнати в бягство.
277
9
 
28
 
! Отговори
Гудбай ЗеленЗлобар преди 1 година
Зе;еният фашист -дните са му преброени. Не знам само как евро лидерите ще се оправдават после ,че са подкрепяли такъв индивид или ще ронят сълзи за долара.Предполагам ,ще въведат нови мерки за някои нови вируси ,само и само да отклонят вниманието от настоящето.