Украйна обвини Рамзан Кадиров във военни престъпления

Чеченският лидер активно поддържа руските военни действия
26 авг 2022 20:50, Красимир Ангелов
62
Украйна обвини Рамзан Кадиров във военни престъпления
Снимка: БГНЕС

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) повдигна обвинения във "военни престъпления" срещу чеченския лидер Рамзан Кадиров, предаде ТАСС.

"ССУ събра безспорни доказателства за извършени военни престъпления от страна на Рамзан Кадиров, ръководител на Чеченската република, срещу Даниил Мартинов, който е заместник-ръководител на Управлението на войските на Федералната национална гвардия на Русия в Чеченската република и срещу Хусеин Межидов, който е командир на тактическата група на 249-и отделен моторизиран батальон "Юг" от 46-а отделна оперативна бригада на Севернокавказкия район на войските на Националната гвардия на Русия", заяви службата в "Телеграм".

В съобщението се посочва, че срещу Кадиров са повдигнати обвинения по три члена от Наказателния кодекс, в това число и за "водене на агресивна война" и "извършване на умишлени действия с цел промяна на териториалните граници на Украйна".

Межидов и Мартинов, който в момента заема длъжността съветник на руския министър на извънредните ситуации, са обвинени и в "нарушаване на законите и обичаите за водене на война и жестоко отношение към военнопленници или хора от цивилното население".

Рамзан Кадиров активно поддържа руските военни действия в Украйна още от самото им начало и лично е посещавал бойното поле, а чеченските специални части "Ахмат" участват в боевете в Донбас, отбелязва ТАСС.

През април Кадиров бе произведен в чин генерал-лейтенант, допълва агенцията.

През 2020 г. на чеченския лидер бе присъдено званието генерал-майор, за което той съобщи в социалните медии, като публикува и снимка на указа. Освен това Кадиров е носител на званието Герой на Руската федерация, което е най-голямото държавно отличие в Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По форумите както и тук се наблюдава религиозен и етнически расизъм.
42
11
 
8
 
! Отговори
тТт преди 1 година
Пубертетчета и Ганчовци, четете малко, бре! Четете, че се излагате с това колко смел и велик е Кадиров! Четете за "болонката на Путин", четете какви са мненията на чеченците за него. Путин падне ли, ще го разкъсат жив тоя наперен папагал. Още се смея, как дете го обидило в интернет и той с бодигардите си отишъл лично да го пита защо. Наперен, но страхлив папугай, нищо повече от това е вашия смел Кадиров!!!
41
4
 
4
 
! Отговори
IC преди 1 година
Този изглежда като истински пазител на християнската религия . Ами ние май се захласваме по такива мюсюлмански индивиди
40
5
 
9
 
! Отговори
Кадиров до Зеле нски преди 1 година
Ще дойда в Киев да си взема обвинението лично, ама ти да не вземеш да избягаш предварително :)
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски пък е евреин..има ли значение тук религията? Има добри хора и лоши хора..
38
12
 
8
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Нормално е "герой на руската федерация" да е един башибозук главорез. Там всички са такива.
37
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ислямистите на Кадиров избиват православни християни и славяни в Украйна,а тукашната вата им се радва.Вие сте и.змет.
36
6
 
12
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Имаше един от "Азов", дето се беше заканвал на Кадиров, дъщерите му и цялото му семейство. След "евакуацията" от Мариупол го бяха изпратили в Грозни с влак за да го разследват. Той обаче беше умрял по пътя за негово щастие. Рап певец, украинец беше записал песен как щял да коли руснаци. Хората на Кадиров го бяха пленили, но го пуснали да си ходи. Гол, през едно езеро, плувайки. Не беше успял да го преплува.
35
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kagupoв много се трогна от обвинението и обеща да се извини , като организира лична среща на Вол.Зеленски със Ст .Бандера ...
34
9
 
18
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
До 33 кои си ти за да говориш от името на света бе клоун, ти излизал ли си навън за да попиташ хората около теб обичат или мразят Русия? Аман от платени американски слуги, аман от нпо-та и грантаджии колко народ има като теб на хранилки. Що за хора сте бе продажни душички, утре да не се сърдите че ви гонят и ви бият. То идва зима и ще замлъкнете и ще мълчите като плъхове
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И две кози го обвиниха в изнасилване.
32
7
 
6
 
! Отговори
Ще има да охкат преди 1 година
Тия акъл имат ли. Те незнаят ли чеизточните народи макар всилен гляв дапреливат, че умеят даздържат емоцията и даизчкат когато укерута се наведе вода от Днепър дапие, че една сопа взадникатака ще му забие че през оралника да му излезе и върти после на шиш та армаган в Полинезия на султаните да пратите.Печени с мерак и убит със мъст всеки укруюда ще го апна като оризец и подправки за чувешко го натъпчат.Гадни,подли и коварни сате,за това стрелите даса ви точни, кордата и силата на опъна да се ОКе
31
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно при това мощно етническо прочистване спрямо украинците в Украйна защо никой не си задава въпроса: Кому е нужна Украйна? Кой има интерес от фалирала Украйна? Кой има интерес от обезлюдена Украйна? Украйна е новата стара еврейска земя. Израел вече не става за живеене, прекалено е топло. Вероятно евреинът Путин участва в комплота
30
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Путин след края на войната ще му даден медал за храброст.Украйна като не може да спечели се чуди кого да обвинява.Това е война - едно време е имало много по-брутални войни.
29
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френският президент, Макарона, отиде да потърси помирение с народа на Алжир, когото Френската Империя толкова дълги години е използвала като колония! Вече не! През 21-ви век вече не остана нито една империя... освен може би една? Руската?!Чечения, Бурятия Тува, Дагестан и много други - това са все колонии на Москва!!!
28
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До30. Руснаците се взимат , че могат да бъдат световна сила. Но Света не ги приема за такива. Културата им е дивашка, живота им в корупция. Международните финансови сили не ги приемат за нормална държава ООН ги поучава , но те руснаците не възприемат. И така да се мислят за нещо , а Света ги мрази. Бъдеще нямат руснаците
27
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да почва и тоя да строи бункер, че рано или късно ще дойдат за него.
26
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 32 "Какво си мислите? Че САЩ не знаят кой обстрелва АЕЦ Запорожие?" Знаят разбира се!!! Това са руските орди на азиатските зверове!!!
25
10
 
26
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Злобата в сърцата на украинците ще им изиграе лоша шега. Чуват се и абсурдни гласове да подведат под отговорност и руски журналисти. Абе, вие наред ли сте?!? В момента запада ви гледа грозното лице и преценява. Какво си мислите? Че САЩ не знаят кой обстрелва АЕЦ Запорожие?Че не ви знаят кирливите ризи, които след като им станахте сол тааци са трудни за прикриване? Не, драги!Знаят,но не им пука!И утре като кажат - ... ми, нямаме оръжие на склад за Украйна, да се наредят на опашката? Какво правим?
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По четири члена трябва да е!4. Качване на фалшиви видеа в TikTok.