Украйна си върна още територии, плени много руски войници

Руските войски масово се предават, съобщи Киев
13 сеп 2022 08:19, Елка Василева
468
Украйна си върна още територии, плени много руски войници
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски вчера разшириха превзетата от тях територия, като на места стигнаха до североизточната граница на страната и заявиха, че са пленили множество руски войници в рамките на светкавичното си настъпление, което принуди Москва бързо да изтегли силите си, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Говорител на украинското военно разузнаване заяви, че руските войски масово се предават, тъй като "разбират безнадеждността на положението си". Съветник на украинския президент заяви, че военнопленниците са толкова много, че започват да свършват местата, където могат да бъдат настанени.

Украинските военни заявиха, че за 24 часа са освободили повече от 20 населени места. Според британското министерство на отбраната през последните дни силите на Киев са завзели територия, която е поне два пъти по-голяма от тази на Лондон.

След месеци на слабо забележим напредък новата динамика повдигна украинския морал и провокира в Русия редки публични критики към войната на президента Владимир Путин, отбелязва АП.

"В някои райони на фронта нашите защитници достигнаха държавната граница с Руската федерация", заяви Олег Синегубов, губернатор на Харковска област. Руското министерство на отбраната призна за неуспеха, като през уикенда заяви, че войските му ще бъдат изтеглени от два района в тази област, за да се прегрупират в източната Донецка област.

Във вечерното си обръщение към нацията украинският президент Володимир Зеленски заяви, че от началото на септември силите му са освободили повече от 6000 квадратни километра в източната и южната част на страната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
17
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 43 (ZV) "Руснаците тактипно трябва да оставят на укрите храна с отрова,да отрвят и водоизточниците за да се натръшкат като колорадски бръмбари укрите" Така е, прав си. Съгласен съм с тебе. Така постъпват истинските терористи, както казваш. А вече видяхме, че Русия е държава спонсор на тероризма. Така че не бих се учудил. Мерси за предупреждението, мисля че украинското разузнаване ще го има предвид и ще вземе всички нужни мерки!!!
37
16
 
17
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
За всеки кв.километър урките губят 4+ войника,е,щом им харесва....
36
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпрос на дни е руснаците да каталясат. Всички бягат и се предават. Основната причина е в липсата на заплати на войниците от ДНР и ЛНР.
35
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Говорител на украинското военно разузнаване заяви, че руските войски масово се предават, тъй като "разбират безнадеждността на положението си"_______Ахахах и един мармот завиваше колата в станиол.
34
9
 
16
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 24 "Май дойде момента Русия да обяви война, а на война като на война" Че нали Русия вече обяви война? Както Адолф Хитлер обяви война на СССР. Аааа... така де. Технически си беше война, не мислиш ли? Руснаците и викаха "Великая Отечественная", ние и викахме ВСВ.А Хитлер я беше обявил като "Специална военна операция "Барбароса"Путин само забрави да и измисли кодово име.Хитлер явно е имал повече въображение...
33
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера е превзета много важна отбранителна линия и украинските сили са на 10 км от Херсон. Харковска област е напълно освободена и вече е обсаден Лиман. В Луганск се вее украинския флаг и никой не смее да го свали. Партизанските отряди в Крим и Луганск разрушават рускита инфраструктора и военни складове.
32
6
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Радев, Нинова, Янев и още др. ,,политици" да четат,но наистина да четат, а не да вземат страната на Путинската въърхушка. ДА ЧЕТАТ!!!!
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Положението ми напомня за Освободителната война и битките при Плевен. Как заради генерали-парашутисти и калинки загиват хиляди войници от обединените сили. И сега е същото - от 2 седмици украйнците яко разрушават инфраструктурата за снабдяване /отстъпление и на много хора е било ясно че не се прави за забавление, но
30
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютното безумие на Кремъл... Това което провеждат руснаците не е военна операция, не е война, ами си е абсолютно вандалско и бандитско нападение над чужда държава - да се руши и троши всичко що може. Това може да го правят само хора, които изпитват неистова омраза към всичко чуждо.
29
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко повече ме принуждават медийте да обичам и да пращам за Украйна, толко повече НЕ ЩА, защото съм свободен човек и искам право на ИЗБОР!
28
9
 
16
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Генерал Жуков , ако види колко са некадърни руските командири ще се обърне в гроба !
27
9
 
5
 
! Отговори
Sic Semper Tyrannis преди 1 година
Слава на богинята Атина и Демокрацията! Победа!
26
13
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Сега, когато почнем да гледаме репортажи с пленените руски войници (такива имаше в самото начало на войната), пак ли родните мили русофили ще крещят че това били "артисти", които играели по сценарий на Зеленски? А???
25
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците се бият за родината си Затова ще спечелят тази *** война
24
3
 
20
 
! Отговори
Путя стратега преди 1 година
Очаквай най-доброто, подготви се най-зле.
23
14
 
18
 
! Отговори
бай онзи преди 1 година
горките ватенки...тегаво е в Путинската мизерия да живееш ...безплатен газ и нямаш пари за нищо друго :) Всички русофилчета при Сталин, дружно да ми-ми кат :)
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си вземат кафеварките и обратно в азиатската мизерия ...
21
23
 
17
 
! Отговори
:) преди 1 година
Нормално..цялото НАТО си излизва техниката там...освен pz 2000 и гепардите + Himars..има още мноооого техника изсипана там ...но това напълно устройва САЩ, а на всичките семейства от Западна Европа пожелавам дъщерите им само чеерни мамбо и талибани да им водят дъщерите...
20
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май дойде момента Русия да обяви война, а на война като на война - без хуманитарни коридори и всякакви милосърдия. Всъщност точно това им беше и грешката на руснаците...
19
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е щом говорител на украинското военно разузнаване заявил, требва да и истина!!! Украинец никога не лъже!