Шолц: Путин ще се откаже от войната и имперските амбиции, ако осъзнае, че не може да спечели в Украйна

Макрон обвини Русия, че е предизвикала връщане на епохата на империализма
21 сеп 2022 06:10, Елка Василева
204
Шолц: Путин ще се откаже от войната и имперските амбиции, ако осъзнае, че не може да спечели в Украйна
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц обвини от трибуната на ООН Русия в "безочлив империализъм" и обеща още военна помощ за Украйна, предаде ДПА.

"Путин ще се откаже от войната и имперските си амбиции само ако осъзнае, че не може да спечели", заяви Шолц.

Още по темата
По думите му руският президент унищожава не само Украйна, но и своята страна.

"Ето защо ние няма да приемем никакъв мир, диктуван от Русия и затова Украйна трябва да бъде в състояние да отблъсне руската атака", заяви Шолц в първото си обръщение към Общото събрание на ООН.

От своя страна френският президент Еманюел Макрон обвини Русия в речта си пред Общото събрание на ООН, че предизвикала "връщане на епохата на империализма" с нашествието си в Украйна, предаде Франс прес.

"Поради тази причина от 24 февруари сме свидетели на връщане на империализма и на колониите. Франция отхвърля това и ще търси упорито мир", отсече френският президент. "Кой се държи днес като хегемон, ако не Русия", попита държавният глава.

"Тези, които сега си мълчат, обслужват неволно или сътрудничат тайно на каузата на един нов империализъм, на един съвременен цинизъм, рушащ нашия международен ред, без който мирът е невъзможен", допълни Макрон.

Японският министър-председател Фумио Кишида изрази разочарование от неспособността на Съвета за сигурност на ООН да реагира на руското нахлуване в Украйна заради правото на Русия на вето и призова за реформи, които да позволят на организацията да защитава по-добре световния мир и ред, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Трябва да погледнем в очите реалността, че целостта на Организацията на обединените нации е изложена на риск заради нахлуването в Украйна на Русия, която е член на Съвета за сигурност на ООН", заяви Кишида.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този кога е казал това?Преди да изпафка тревата или след това?Някакъв нахилен чичка без деца седнал да се изказва...За съжаление някакви,които са за легализиране на тревата и видимо неадекватни се изказват по въпроси,които застрашават сигурността на целия свят.Вместо да седнат и да търсят мирно решение те още повече задълбочават конфликта там.
148
7
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Путин (чети КГБ ) няма да се откаже; те трябва много силно да бъдат отказани от империализъм веднъж завинаги! Същото важи и за турският империализъм! Едва тогава ще има мир в Европа.
147
6
 
12
 
! Отговори
Европейската преди 1 година
неадекватност минава всякакви граници.Както и на някои нещастници по-долу.
146
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Байдън изтърве укрите и до седмица са в Масква, но Байдън не иска това! Засега всичко е под контрол и върви по план!
145
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Байдън изтърве укрите и до севмица са в Масква, но Байдън не иска това! Засега всичко е под контрол и върви по план!
144
12
 
11
 
! Отговори
Рапунцел преди 1 година
Путин ще спре войната когато присъедини Донецк и Луганск и премести там границата.
143
15
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!! преди 1 година
Путин е хитър като цяло стадо лисици! Иска веднага да присъедини окупираните украински територии към Русия чрез фалшиви референдуми, та после украинската армия като ги подпука, да обвини Украйна че е агресор и напада Русия!Всъщност, мисли се че е много хитър, но реално е глyпав. И напълно луд!Няма да му се получи.Русия ще си тръгне победена и с подвита опашка - Путин така и няма да разбере че с война няма да постигне нищо, даже ще загуби малкото което има!!!
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер много ясно е осъзнавал, че е загубил войната още в началото на 1943г. Но не се е отказал.
141
7
 
15
 
! Отговори
Крайно преди 1 година
време е да напишете нещо за г-н Зеленски и да го покажете на снимка. Без слънце мога без него не! Чакам вдъхновяващите му речи с нетърпение. Както пееше великият Т. Колев - венсеремос бе!
140
7
 
16
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
И ДА ПОЗДРАВИМ ШОЛЦ С ПЕСЕНТА "ТАНЦУВАЙ РУСИЯ, ПЛАЧИ ЕВРОПА"
139
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Украйна Слава Герой
138
7
 
12
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Шолата да се занимава с Германия, че положението там не е много розово! Украйна има кой да я оправя. А ако Германия иска парче от Украйна, да заповяда на място и да видим какво ще стане!
137
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рускофашистките панцердивизии бяха разбити край Киев и край Харков от армия без авиация ! Черноморския флот на фюрера от Кремъл е пратен на дъното начело с флагмана Москва ,от армия без флот.Такъв погром и резил все още никой не е виждал в световната история!
136
3
 
8
 
! Отговори
ъцз преди 1 година
леле боже... Франция да говори за империализам и колониализъм :D тези съвсем се самозабравиха...
135
8
 
7
 
! Отговори
Е преди 1 година
т,ва само неук краварофил (те 80 процента са такива) може да казва на бялото черно. СССР само за няма и седмица разбива елитната японска имперска квантунска армия, съставена от фанатици. 500 000 са взети в плен и изпратени да бачкат в сибирските лагери, и да им избият самурайщината от главите. За разлика от сащ, които ядат бой от японците и са принудени да използват атомно оръжие! Анадънму?
134
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер - Първите ракети, първия реактивен изтребител, първата атомна бомба, първото синтетично гориво. Русия - първата водка :)) Днес ситуацията не е по различна.
133
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха! преди 1 година
До Зозо: "Ако" цапа *** и мирише.
132
12
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ако не бяха САЩ, парвата немска атомна бомба щеше да падне в Масква :))))))))))))))))
131
2
 
8
 
! Отговори
Шолц преди 1 година
Ако баба ми беше мъжка, щеше да ми е дядо.
130
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петата Колона на Русия...в БГ.. работи много здраво....