Столтенберг: Ядреното оръжие ще промени характера на войната

Реториката на Путин била "опасна и безотговорна"
Обновена: 2 окт 2022 22:02 | 2 окт 2022 22:02, Нели Христова
83
Столтенберг: Ядреното оръжие ще промени характера на войната
Снимка: БГНЕС

Използването на ядрени оръжия в Украйна би променило напълно характера на този конфликт, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за телевизионната компания NBC, което беше показано в неделя.

Генералният секретар на НАТО нарече "опасна и безотговорна" реториката за възможността за използване на ядрени оръжия. „Поради тази причина ние ясно съобщихме на президента Путин, че всяко използване на ядрени оръжия ще има тежки последици за Русия и, разбира се, ще промени характера на конфликта“, каза той, отбелязвайки, че „няма да има победители в ядрена война и тя не трябва да започва".

"НАТО не е страна в конфликта. Ние предоставяме подкрепа на Украйна, независима суверенна държава в Европа, която има право да се защитава срещу агресия. Подкрепата на Украйна е наш основен приоритет. Те се нуждаят от повече помощ, тя трябва да бъде дългосрочна", добави генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
убиец преди 1 година
до убиеца и крадец до крадеца
61
0
 
0
 
! Отговори
и преди 1 година
лаком гз крв се рее не няма да се отнася да си бегат в русия аре да си отдахмеме и ние от тая напаст скапан катун клиенти гладници и свекьрвища и птици
60
3
 
4
 
! Отговори
Алла преди 1 година
Има една поговорка. Лаком *** глава затрива. Отнася се за Русия.
59
3
 
4
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Българин, Киев вече го гърмяха и избягаха на стотици километри. Сега е ред на Москва
58
0
 
0
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 53, знае се - работещ реактор не можеш да скриеш.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Бога, хора, опомнете се! Планетата ни е една и няма алтернатива, безаналогова е, както казват военните. Помирете се! Нека си живеем дружно!
56
0
 
1
 
! Отговори
ТоА па бройлер преди 1 година
с него! Кога го назначиха кпга се разприказва!
55
1
 
4
 
! Отговори
Столтенберг изгърме преди 1 година
чу бойлера и централната платка явно. Ушите му свистят!
54
2
 
2
 
! Отговори
Дърт комундел преди 1 година
Скрий се! Стига си ни копал гроба. Вразуми се!
53
1
 
5
 
! Отговори
Столтенберг изпуши преди 1 година
вече. Мозъкът му е гумен вече щом почна да декламира за ядрено оръжие разни работи.
52
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
С доставянето на десетки хиляди единици оръжие и за десетки милиарди долари и с плащането на наемници да воюват в Украйна, НАТО вече промени характера на конфликта от СВО във война. От днес тези територии ще бъде гласувано да станат официално руска територия от руската Дума. Всяка атака над мирното население там, ще може да има ответна атака срещу мирното население в центъра на Киев.
51
10
 
9
 
! Отговори
Дедо Груйо преди 1 година
Е в крайна сметка руснаците сами създадоха този конфликт и сега ще си берат плодовете.
50
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
единствената причина днес Русия да съществува, е че имат ядрено оръжие. Америка направи голяма грешка и трябваше да ги унищожи когато само те имаха такова.
49
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато нанасят удари с конвенционални средства, не се знае коя подводница ще изплува до американския бряг..
48
7
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Кори, идеята е следната : с конвенционални средства се нанасят мощни удари по ядрените арсенали на Москва. Ефикасно и щадящо!
47
7
 
6
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Хитър Петър, само чакай да падне студът. Съмнително е че войниците на великата и топли чорапи имат, да не говорим за друго.
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отбранително-нападателният съюз НАТО е страна в конфликта, даже не го крият. Странно е да гледаш в европейски държави да се разхождат, например, полски военни. Какво правят там? Обучават ги. За какво ги обучават? Да ги хвърлят на фронта в Украйна.
45
4
 
0
 
! Отговори
Кори преди 1 година
От вчера във Fakti.bg има хубав материал на полк. Владимир Миленски, заслужава си да се прочете. / Не правя реклама нито на сайта, нито на анализатора, просто смятам, че трябва да се прочете от хората които се вълнуват и притесняват по темата /
44
8
 
7
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
И защо не приемат веднага Украйна в НАТО,както искат прибалтийските три републики е бившите държави от Варшавския договор незабавно без България и Унгария?А защо тези държави го искат ли?Защото са наясно,че без НАТО да възпира Русия ядрено те няма как да я спрат,ако тръгне срещу тях,нищо че вярвали и те на думи в победата на Украйна.
43
1
 
12
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
А бе ако нямаше оръжия,които да достигат територията на Русия,да речем ако бе преди 100 години конфликта,Русия щеше да обяви война на всички,които снабдяват Украйна с оръжие,а не да ги нарича неприятелски държави.И това е по силата на цял куп Хагски конвенции,които са в сила и днес,но придържането към буквално днес ще е като станем като Луната.Тъй че няма какво да се учудват на думите на Путин,след като и тяхните не се различават от неговите,че щяло да има тежки последици за Русия.