Столтенберг: Ядреното оръжие ще промени характера на войната

Реториката на Путин била "опасна и безотговорна"
Обновена: 2 окт 2022 22:02 | 2 окт 2022 22:02, Нели Христова
83
Столтенберг: Ядреното оръжие ще промени характера на войната
Снимка: БГНЕС

Използването на ядрени оръжия в Украйна би променило напълно характера на този конфликт, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за телевизионната компания NBC, което беше показано в неделя.

Генералният секретар на НАТО нарече "опасна и безотговорна" реториката за възможността за използване на ядрени оръжия. „Поради тази причина ние ясно съобщихме на президента Путин, че всяко използване на ядрени оръжия ще има тежки последици за Русия и, разбира се, ще промени характера на конфликта“, каза той, отбелязвайки, че „няма да има победители в ядрена война и тя не трябва да започва".

"НАТО не е страна в конфликта. Ние предоставяме подкрепа на Украйна, независима суверенна държава в Европа, която има право да се защитава срещу агресия. Подкрепата на Украйна е наш основен приоритет. Те се нуждаят от повече помощ, тя трябва да бъде дългосрочна", добави генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Столтенберг за бомбардировките над Сърбия:"Забравете за бомбардировките".................Всички евролиберасти у лево!Слава на Русия.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските *** какво мислят за изчезналите 1.2 млн. зимни униформи за руската армия? НАТО ли го открадна? Някой щв стои на студено тази зима, но няма да е богата Европа.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанистите се чудят как да съкратят населението.Нарочно разпалват още повече конфликта.Представяте ли си...щели да предлагат мета деца в мета вселената,за да се намалила раждаемостта и свръх населението.Правят се на богове.Щом Бог е решил да има толкова хора те какви са,за да определят кой да живее и кой не?
19
14
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Бой по пияната руска ***,те от друго не разбират.Подписаха си присъдата и 100 години ще са в изолация от Европа и цивилизацията.
18
7
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Стоварването на хиляди единици военна техника ежедневно. Плащането на наемни войници от НАТО да се бият на страната на Украйна - това определено промени характера на войната. И вече Русия не класифицира конфликта като СВО. СВО-то постигна целите си като разруши украинската боеспособност. Но след като НАТО и САЩ захраниха наново Украйна за явна война, то вече Русия трябва да обяви мобилизация. Дори доста закъсня според мен. Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами!
17
13
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Ако НАТО не естрана в конфликта, но въпреки това ще воюва срлещу Русия до последният украинец, едва ли има проблем Кремъл да използва тактическо ядрено оръжие с малка мощност !
16
12
 
11
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Украйна е Измислена Държава има само СССР къде зяпате. Искате Украйна ами Ядрени Ракети не искате ли?
15
4
 
22
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Тоя не спря да дрънка за ядрени оръжия преиначаваику думите на Путин, отравени всъщност към западни лидери заплашващи Русия с ядрени оръжия. Чуйте сами какво каза Путин.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столтенберг или е супер *** или мисли хората за ***.
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атомната война е невъзможна... На никого не му се умира, а особено на кремълския сатрап.
12
5
 
0
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
До АнонименТеб никой и никога няма да пита,защото си некомпетентен и *** Такива не може да решават съдбата на държавата.
11
4
 
21
 
! Отговори
666 преди 1 година
Абе брат, кви глупости дрънкаш....ядреното оръжие, ще убие всички ни, включително и теб и Путин. Не вярвам на вас богатите копе....лета да им се умира!
10
8
 
3
 
! Отговори
Миле преди 1 година
До Моля моля ...Не се моли,атомна бомба дойде като следствие на самурайските военни престъпления в Тихоокеанския район и за подкрепа на любимите ти братушкиТова им помогна да забравят Курилските о-ви и земи,които върнаха наскоро на Китай.Но ти нали си сбъркан,въртиш една и съща плоча на разваления си грамофон.
9
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смърт за ОТАН..... Защо не ни питаха дали искаме НАТО и ЕС?!?! Защо нарязоха над 150 изрядни МиГ и СС23?!? Защото били руски и не съответстващи на натовската техника. Дрън дрън - поляците още си карат МиГовете че даже и ги ремонтират. Извиха ни ръцете за да си нарежем армията. А бай дъ уей къде са ония 40годишните американски москвичи?!? Ще ги видим на живо тия Ф16ки или ще ги зяпаме само на снимки в Гугъл?!? Кажи баце - Дека са хвърчилата?!?
8
5
 
2
 
! Отговори
Тошко Африкански преди 1 година
До ТатулДобре,че не си на мястото му,свинарю.Имаш късмет,щеше да станеш на пържоли за койотите.
7
13
 
17
 
! Отговори
Моля моля ... преди 1 година
Ако има ядрена война, тя несъмнено ще бъде започната или провокирана от САЩ. Нека не забравяме, коя е единствената държава използвала ядрено оръжие и то без причина.
6
11
 
13
 
! Отговори
Татул преди 1 година
***, наглите кравари. Аз ако бях на местото на Путин да съм им пуснал вече някоя бомба. Не съм русофил , но ми писна да ни правят на ***.
5
9
 
6
 
! Отговори
Милен преди 1 година
Ти не си разбрал ,драги анонимнико! Не се задявай,не си от класата на Столтенберг.Ти си редовен посетител на кръчмата на село Там ти е мястото!
4
5
 
4
 
! Отговори
The Mineshaft Gap преди 1 година
Украйна извън НАТО е жизнено необходимо за Русия, а Украйна във НАТО е разточителство за НАТО, или на Английски - 'Corn is necessary, silver is only a superfluity' ~ Adam Smith.
3
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядрена война може да има само в мокрите сънища на някои русофили.