Столтенберг: Ядреното оръжие ще промени характера на войната

Реториката на Путин била "опасна и безотговорна"
Обновена: 2 окт 2022 22:02 | 2 окт 2022 22:02, Нели Христова
83
Столтенберг: Ядреното оръжие ще промени характера на войната
Снимка: БГНЕС

Използването на ядрени оръжия в Украйна би променило напълно характера на този конфликт, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за телевизионната компания NBC, което беше показано в неделя.

Генералният секретар на НАТО нарече "опасна и безотговорна" реториката за възможността за използване на ядрени оръжия. „Поради тази причина ние ясно съобщихме на президента Путин, че всяко използване на ядрени оръжия ще има тежки последици за Русия и, разбира се, ще промени характера на конфликта“, каза той, отбелязвайки, че „няма да има победители в ядрена война и тя не трябва да започва".

"НАТО не е страна в конфликта. Ние предоставяме подкрепа на Украйна, независима суверенна държава в Европа, която има право да се защитава срещу агресия. Подкрепата на Украйна е наш основен приоритет. Те се нуждаят от повече помощ, тя трябва да бъде дългосрочна", добави генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"НАТО не е страна в конфликта" е нагла лъжа, в която никой не вярва. И какви са тези кухи внушения за използването на ядрени оръжия в Украйна? Не съм чул Президента Путин да поставя "ядрени оръжия" и "Украйна" в едно изречение.
41
11
 
0
 
! Отговори
Джуджетата преди 1 година
са пълна скръб. Могат да мятат заден въздух и вмирисват цивилизацията, която още не е похлопала на вратите им.
40
2
 
21
 
! Отговори
Правиш се на хитър преди 1 година
Петре ... Търсиш под вола теле. Ако има пожар и тоя пожар се подхранва непрекъснато от некой, няма ли да се опиташ да спреш тоя некой... Иначе пожара ще изпепели и последния украинец.
39
21
 
7
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
До пуйката: пуйко виж сега как стоят нещата! Значи русия влиза в чужда страна която е призната от нея за независима и суверенна! И анексира територия! След което обявява, че тая територия е руска и ако някой я нападне ще мятат ядрени бомби! Това с ядрените бомби идва защото украинската армия ще смаже във конвенционална война тая могучая армия дето стана за смях! И понеже няма друг начин путин го извърта така сякаш НАТО и запада нападат и ще хвърли атомни бомби! Иначе Украйна ще стигне до кремъл!
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи да се създава война било отговорност но като стане въпрос за ядрено оръжие и било безотговорно. Нещо им е сбъркано на тия хора. Каквато и война да е с каквито и оръжия е безотговорност. Пример в Украйна забраняват на мъжете да напускат страната и ги задължават да си жертват живота за какво? За тази ли отговорност? Някой на запад решил че е добре да се трепят там някакви непознати и това било много отговорно.
37
3
 
15
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Защо всички от Запада се правят на неразбрали,че ядреното оръжие е предупреждение за тях какви оръжия доставят и има ли такива,които могат да достигнат Москва.При мобилизация защо му е ядрено оръжие в Украйна,след като целта е явно запаса да поеме дежурството на редовната армия и триста хиляди от нея да бъде вкарана в Украйна.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, Столтенберг дрънка глупости, когато говори, че Русия щяла да използва ядрено оръжие в Украйна. Русия обяви частична мобилизация и набира 300 хиляди войници, защото се готви за конвенционална, а не за ядрена война. А и не са луди, че да взривяват атомни бомби до границата си. Ядрените им ракети са за предназначени за вторичен удар, в случай, че съществуването на Русия бъде застрашено. И те са програмирани да ударят САЩ, не Украйна.
35
3
 
19
 
! Отговори
Да бе, да преди 1 година
НАТО Е страна в конфликта.Бази гнусния лицемер.
34
3
 
15
 
! Отговори
Не пут на Фенин преди 1 година
До Не фен на Путин.20- Хората не са виновни че не знаят какво точно е казл Путин. По новини и медии са отрязали частта, към кого се е обърнал. Трудно се намира цялото видео дори в мрежата. Намира се но кой ще се рови. Оставили само такива като тоя, ежедневно да им обясняват какво бил "казал" Путин. И после да пуснат медиите си да го цитират и да се тръшкат-как можел Путин да говори такива неща. Подклаждайки ядрен конфликт. А на Русия не и е нужно да ползва ядрено оръжие в Украйна за да я смаже
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядреното оръжие ще промени характера и на планетата, от обитаема ще стане необитаема
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще започва ядрената война ? Да вземам пуканките и да пускам телевизора .
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просия си го търси, и както се пееше в една песен "лека полека нещата си отиват на бой" :))))
30
0
 
9
 
! Отговори
виктория преди 1 година
Никой не подготвя българите за ядрен удар срещу Украйна. Тя не е страна от далечни земи ,нито се намира на някоя от Луните на Сатурн или Уран Не е толкова далече, че да не му пука на никой в тази страна от съществуващ реален риск.Разчитате на НАТО да ви пази ,а населението кой ще подготви ,как да реагира в случай на ядрено замърсяване от съседен на страната ни район.Блейте още като заблудено стадо овци,наоколо ходи вълк то даже не е вълк,а стръвна мечка на един хвърляй сме от Украйна.
29
0
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
НАТО НИКОГА не се е отказвало да използва първо ядрено оръжие.
28
0
 
20
 
! Отговори
Столтенберг преди 1 година
НАТО не е страна в конфликта, затова заповядахме на членките си поотделно да въоръжават Украйна. Мисля, че за всички наши фенове с интелект като на 10 годишни това би било достатъчна причина да вярвят, че не сме замесени в конфликта.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"НАТО не е страна в конфликта."____Това на всички е ясно. Остана само да обясниш защо заплашваш Русия с ядрен отговор в конфликт, в който не си страна?
26
0
 
7
 
! Отговори
The Mineshaft Gap преди 1 година
Никой не иска война, а пак нуклеарна май-хич.V. Nuland не послуша ЕС, там в Москва никой не чу Лавров, сега на Путин до слушане ли му? Елитите много се са разглезели май.Отделението за психологически операции работи непрекъснато, само че в Русия сразяха кабела на ББЦ и ЦНН, сега оставаме ние да се "до-обработим."
25
9
 
2
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До ЩирлицТи да не си политик че така нагло изменяш думите на хората.Руска пройдоха.Много ви се иска простотията и невежеството да надделеят за да се чувствате в свои води.Цитирам Графа-А дано *** надали.Писнало мо е от марксиско русофилство в живота.И не само на мен предполагам.Като толкова ви е мил тоя Путин що не си го наврете дето слънце не огрява та да го спасите от съдбата,а.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агент Стеклов от КГБ не харесва безотговорността на колегата си старши офицер тавариш Путин
23
3
 
9
 
! Отговори
Я стига! преди 1 година
Търговията с диаманти от африка не е спирала, нито търговията с руски нефт и газ, разликата е в цената. Омръзна ми от лицемери. Коментирайте западното лицемерие, моля.