Двама българи са загинали в битките край Херсон

Те са от Болградски район
7 окт 2022 15:49, Нели Христова
98
Двама българи са загинали в битките край Херсон

Двама българи от Болградски район - Александър Калов (Болград в Одеска област) и Игор Попаз (от село Виноградовка) загинаха по време на изпълнение на бойни задачи в битките за Херсонска област. Това съобщиха на сайтовете си Болградската районна държавна администрация и Тарутинския общински съвет, цитирани от БТА.

Старши лейтенант Александър Калов е командир на десантно-щурмова рота на войскова част на морската пехота. Болградчани се сбогуваха със своя съгражданин вчера, на 6 октомври.

"Болград изпраща в последния му път своя син Александър Калов, който загина в Херсонска област, защитавайки земята ни от руските нечовеци", написа вчера Телеграм каналът "Топор".

35-годишният командир на десантно-щурмова рота на отделен пехотен батальон на морската пехота старши лейтенант Александър Калов е загинал на 1 октомври по време на боевете за освобождаване на Херсонска област в резултат на множество осколкови рани.

"Александър беше добре познат в града, тъй като баща му дълго време беше кмет на Болград, а майка му работеше в отдела за образование. Болградчани изпратиха своите сънародници на колене, отдавайки последна почит на Героя, застанал в защита на всеки един от нас и дал живота си в тази борба", допълва "Топор".

Приятелите помнят Александър като силен и много мил човек. За съжаление, мъжът нямаше време да създаде семейство, така че цялата вселена умря с него, която вече няма да се появи на Земята, пише още в портала.

Погребението на другия българин - Игор Попаз, е насрочено за днес в родното му село Виноградовка.

"Игор Иванович, родом от село Виноградивка, загина по време на ракетен и артилерийски обстрел на фронта. Героят беше само на 36 години. Той остави сиротен син и съпруга сама", пише в канала "Топор".

"Вечна памет на храбрия защитник на Родината! Героите не умират, те живеят в сърцата ни!", пише друг канал - Юг Today.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който посяга на руснак заради американски интереси, не е никакъв българин!
84
2
 
5
 
! Отговори
свиновъд преди 1 година
До 91 .ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА ВСИЧКО.. ти си *** - мечтател нали?
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да ги прости.
82
10
 
11
 
! Отговори
РУСКИТЕ СВИ НЕ преди 1 година
...ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА ВСИЧКО...!
81
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдеее похоронка пришла. Даже две. Ей тъй като стане... А уж укрите бяха безсмъртни...
80
9
 
15
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
До Анонимен 78. Жалко, избрали са грешната страна.
79
6
 
9
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Аз искам глиги да го разфасоват !Аз лично бих го изкормил!
78
13
 
7
 
! Отговори
.... преди 1 година
До до някой! Да, но за първи път Кремъл е срещу целият свят! Подкрепят ги само такива видни демокрации като Иран, Сирия, Ким Чен Ун, Мадуро...! Не включвам Китай! Поднебесната само чакат да се заголят, че да ги треснат! Те винаги са гледали само собствения интерес!
77
9
 
9
 
! Отговори
.... преди 1 година
Да не повярваш! Клакьорите на Путин плачат, че имало омраза и не го обичали? А бе тука да не са ви промитите мозъци на крепостните? Май сте объркали сайта? И какво е времето в Петербург?
76
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Някой - не ми се вярва! От както се помня, в кремл се е обитавал само от тумори! Ще се заселят нови!
75
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злoбата замъглява погледа, фобията разума, а Русия ще е вечна докато има злоба и фобия срещу нея и докато такива жалки издънки на човешкият генезис от човек--->хомофоб--->русофоб--->краваророб--->фашист се опитват да я унищожават.
74
18
 
15
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Азиатската нацистка Империя никога няма да тръгне напред, докато целият Тумор в Кремъл не бъде даден на съд! Тия сега, където им възхваляват военните престъпления са лесни! Те първи ще се извъртят е ще почнат да клеймят диктатора!
73
19
 
24
 
! Отговори
Има господ ! преди 1 година
Каквото си търсили, това и намерили. Вече са при останалите Герои на Украйна, нацисткия военнопрестъпник Степан Бандера и техния идол Адолф Хитлер !
72
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На режима в Киев нищо друго не му остава освен да играе вабанк. Тази контраофанзива вече е отнела живота на над 15 хиляди украински войника, а общо досега те са над 100 хиляди и Зеленски заедно с военно престъпниците от Киевската хунта или ще трябва да дава отговор пред народа за загубените човешки животи и територии, или пред военен трибунал за престъпления срещу човечеството, или да бягат в САЩ,Израел,Англия, Австралия, Нова Зеландия или Канада. Това са им вариантите, т.е. Украйна губи войната
71
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви украинци ми пишете. Измаил половината са българи, а в селата около Измаил и повече. Белгород днестровски над 8 от десет са българи. Над 60 села около Бердянск са българи, над 50 села около 500000 хикядния Мариупол са българи, в 550000 хилядния Миколаев ( Николаев) целият градски район Ново-Тирновка са българи. И са местни, а не преселници както ни лъжат. Около Одеса и Черноморск също живеят много българи в селата. Къде е нашата държава да защитава диаспората си. И в Крим има българи.
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са Русофили загиналите ,а са военни от Украинската армия.
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да ги прости.
68
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ковид 19 ли?
67
9
 
3
 
! Отговори
До 73 преди 1 година
Не са повече от твойта джендърска безработна дружинка
66
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи вече пригласят на бандера