Зеленски се закани: Ще направим бойното поле още по-мъчително за врага

Той заяви, че за 70 години Путин не е научил нищо
11 окт 2022 07:00, Нели Христова
271
Зеленски се закани: Ще направим бойното поле още по-мъчително за врага
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че е започнала работа по възстановяването на щетите, нанесени от руската атака. Във вечерното си обръщение към нацията той се закани, че Украйна ще направи по труден живота на руската армия на бойното поле.

Още по темата

"В момента текат възстановителни работи в цялата страна. Ще възстановим всички обекти, пострадали от днешната атака на руските терористи. Въпрос на време е", обяви президентът на Украйна и увери, че е наредил всички структури в страната да започнат работа, за да бъде възстановено всичко възможно най-бързо.

Зеленски съобщи, че електричеството в градовете и регионите, които са останали без ток заради атака над електроснабдителни съоръжения, е възстановено.

"За жалост 12 души загинаха в тази терористична атака. 80 бяха ранени. Всеки, който е кандидатствал за помощ, ще я получи.

"От 84 руски ракети, изстреляни срещу Украйна, 43 са свалени. От 24 руски дрона 13 са свалени. И дори след това на всеки 10 минути получавам съобщение за свалени ирански "Шахеди". Сега, докато говоря, продължавам да получавам такива съобщения. Затова спазвайте правилата за безопасност и обърнете внимание на въздушната аларма. Опасността все още е там. Но ние се борим. Благодарен съм на подразделенията на ВВС и Сухопътните войски, които се включиха днес!", заяви Зеленски.

"Лидерите на терористите казват, че са уцелили всички цели, както са планували. Първо: Те лъжат, както обикновено. Второ: Те лъжат, както обикновено. Само погледнете целите им, отвъд енергоснабдителните съоръжения - кръстовищата в Киев. Това кръстовище тук е само на 100 метра от камбанарията на катедрала "Света София". Москва още не е съществувала, когато тя се е издигала тук", каза още президентът на Украйна и добави, че целите на Русия са били главно цивилни, културни и образователни средища. "Кой би стрелял по такива места? Кой би стрелял по такава земя? Така те казват, че искат да върнат Украйна обратно в XVIII век, но върнаха самите себе си в още по-далечна ера - ерата на диваците."

"Украйна ще остане в XXI век", категирочен бе Зеленски. "Киев видя множество чужденци и оцеля. Киев ще оцелее и след тези терористи, които нямат история, нямат култура, нямат традиции. Те са временни. И въпреки че живеят вече 70 години, това не е било достатъчно време да разберат нещо."

"Украйна не може да бъде сплашена. Вместо това се обединихме още повече. Украйна не може да бъде спряна. Още повече сме убедени, че терористите трябва да бъдат неутрализирани. Руската армия нарочно проведе атаките в пиков сутрешен час. Това е обичайна практика за терористите. Те искаха да засегнат повече хора, да накарат повече хора да се страхуват. Но те засегнаха целият свят", заяви лидерът на Украйна.

"Сега окупаторите вече не са в състояние да ни се противопоставят на бойното поле, затова прибягват до този терор. Е, ние ще направим бойното поле още по-мъчително за врага. И ще възстановим всичко разрушено", закани се той и призова: "Вярвайте в себе си, в Украйна, във въоръжените сили на Украйна и в нашата победа! Слава на Украйна!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
1
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
До 224и на руснак
199
3
 
6
 
! Отговори
Ще си направиш две преди 1 година
Линийки и ще си ги шмръкнеш утрепко зелена.Русия ви показа,че няма да спечелите тази война!! БАУШИ
198
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От началото на войната най-много бежанци има в Русия. Зеленски е актьор, но си е повярвал прекалено много. За парите, които той лично и кликата му получава от Запада никой не казва. Това е умишлено, на тези хора не им пука за Украйна, дано всичко да излезе наяве един ден.
197
4
 
6
 
! Отговори
Важното е руските преди 1 година
фашаги да се избиват систематично и без милост.
196
2
 
6
 
! Отговори
Ръката на Кремъл преди 1 година
Първо, той лъже, както обикновено. Второ, той лъже, както обикновено.
195
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Путин и Зеленски да се изправят на дуел, кайто и да се гътне няма да е загуба. Нещастни ко П И ле та
194
13
 
5
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
Да ви кажа само как да разпознаете слепците. Руснаците повтарят едни и същи реплики. Когато ги попиташ нещо, те ще ти отговорят с това което са чули от телевизора. Те не знаят друго. Само по-младите се интересуват повече от социални мрежи и там виждат колко е пропаднала тяхната държава в сравнение с това което е на запад. Заради Руските зверства хиляди украински майки плачат.Видях в България една украинка, която не можа да сдържи сълзите си заради подлата руска злоба. 200 000 избягаха от Русия,
193
1
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Още началото на февруари писах, че ще има ядрена война. Никой не вярваше, но с времето се вижда, че никой не прави отстъпки и нещата крачка по крачка отиват към истинска ядрена война. И а вероятността да се размине, да, но спред мен ако всичко върви по тоя начин, вероятността за ядрени удари, а след това и класическа ядрена война е поне 70%.
192
2
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
:)
191
11
 
4
 
! Отговори
родителите и децата преди 1 година
само глей да те не побарат родителите и децата на загиналите укр войници, шо майките за гръцмуня ще те стискат докато бащите ти се изредят с дръжки от лопати след което ще пуснат децата на войництедатисеизсератвустат
190
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"САЩ според теб е купил и този вестник. САЩ според теб ми плаща за да ти трия коментарите." -- не е според мен. Това е установено след анализ на събития и отразяването им в медиите. За да бъде една проамериканска партия на власт тя трябва да овладее медиите. Достатъчен е само платеният собственик на сайта, който ще даде съответни инструкции на наемните служители. Ако искат да останат на работа нямат избор.
189
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска слепота -- руснаците не са вече слепи, през деветдесетте бяха. После постепенно прозряха безпътицата, в която ги водеха западните съветници. А кулминацията на прозрението беше скъсването с долара, който на практика заробва нациите чрез финансовата и банковата система установена от сащ глобално.
188
5
 
24
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Проблемът е,че украинците са мобилизирали всичко що можеха и само на доброволци от Запад могат да разчитат за резерви,а те не са толкова,че да повлияят.От друга страна Русия е там с под сто хиляди при над милион и половина редовна армия,а запасняци колкото искат могат да мобилизират.Огневата мощ също не е на украинска страна и с доставките на оръжие няма да се промени положението особено.Западът не воюва нито с Германия за Чехословакия,нито със СССР,както и заради Унгария.
187
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много неверни уж исторически твърдения се изказаха по време на тази война сега и от няколко години. Преди всичко това се прави от грантовите историци които са платени и направо измислиха нова история а невежите я повтарят. Пропаганда.
186
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен.Отърваха ни от "зависимостта "от Русия сега зависим от САЩ НАТО и Украйна по цял ден ни натрапват бандеровския поздрав. За който не е разбрал изисква се и отговор на поздрава. За да остане човек жив ако иска. Следва одобрение : Благодаря това е важно !
185
15
 
2
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
До Анонимен..Какво да ти кажа човек. И ти си в Руската слепота. Всеки те напада отнякъде. Платени хора ти трият коментарите. САЩ според теб е купил и този вестник. САЩ според теб ми плаща за да ти трия коментарите. :) Няма какво да кажа на човек в Руска слепота. Освен да ти кажа: да платен съм. Да, трия ти коментарите. Хахаха. Каквото и друго да ти напиша няма да му повярваш. Така че да прав си. За всичко си прав.
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като понеча да сложа знак и веднага ми пада реклама
183
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче ги закопа с катедралата.
182
17
 
5
 
! Отговори
Слава Украини преди 1 година
Велик!
181
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човечето с ник "Руска слепота" е част от екипа на този фалшив сайт. Започна да ми трие неудобните за продажната им политиката коментари.