Зеленски се закани: Ще направим бойното поле още по-мъчително за врага

Той заяви, че за 70 години Путин не е научил нищо
11 окт 2022 07:00, Нели Христова
271
Зеленски се закани: Ще направим бойното поле още по-мъчително за врага
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че е започнала работа по възстановяването на щетите, нанесени от руската атака. Във вечерното си обръщение към нацията той се закани, че Украйна ще направи по труден живота на руската армия на бойното поле.

Още по темата

"В момента текат възстановителни работи в цялата страна. Ще възстановим всички обекти, пострадали от днешната атака на руските терористи. Въпрос на време е", обяви президентът на Украйна и увери, че е наредил всички структури в страната да започнат работа, за да бъде възстановено всичко възможно най-бързо.

Зеленски съобщи, че електричеството в градовете и регионите, които са останали без ток заради атака над електроснабдителни съоръжения, е възстановено.

"За жалост 12 души загинаха в тази терористична атака. 80 бяха ранени. Всеки, който е кандидатствал за помощ, ще я получи.

"От 84 руски ракети, изстреляни срещу Украйна, 43 са свалени. От 24 руски дрона 13 са свалени. И дори след това на всеки 10 минути получавам съобщение за свалени ирански "Шахеди". Сега, докато говоря, продължавам да получавам такива съобщения. Затова спазвайте правилата за безопасност и обърнете внимание на въздушната аларма. Опасността все още е там. Но ние се борим. Благодарен съм на подразделенията на ВВС и Сухопътните войски, които се включиха днес!", заяви Зеленски.

"Лидерите на терористите казват, че са уцелили всички цели, както са планували. Първо: Те лъжат, както обикновено. Второ: Те лъжат, както обикновено. Само погледнете целите им, отвъд енергоснабдителните съоръжения - кръстовищата в Киев. Това кръстовище тук е само на 100 метра от камбанарията на катедрала "Света София". Москва още не е съществувала, когато тя се е издигала тук", каза още президентът на Украйна и добави, че целите на Русия са били главно цивилни, културни и образователни средища. "Кой би стрелял по такива места? Кой би стрелял по такава земя? Така те казват, че искат да върнат Украйна обратно в XVIII век, но върнаха самите себе си в още по-далечна ера - ерата на диваците."

"Украйна ще остане в XXI век", категирочен бе Зеленски. "Киев видя множество чужденци и оцеля. Киев ще оцелее и след тези терористи, които нямат история, нямат култура, нямат традиции. Те са временни. И въпреки че живеят вече 70 години, това не е било достатъчно време да разберат нещо."

"Украйна не може да бъде сплашена. Вместо това се обединихме още повече. Украйна не може да бъде спряна. Още повече сме убедени, че терористите трябва да бъдат неутрализирани. Руската армия нарочно проведе атаките в пиков сутрешен час. Това е обичайна практика за терористите. Те искаха да засегнат повече хора, да накарат повече хора да се страхуват. Но те засегнаха целият свят", заяви лидерът на Украйна.

"Сега окупаторите вече не са в състояние да ни се противопоставят на бойното поле, затова прибягват до този терор. Е, ние ще направим бойното поле още по-мъчително за врага. И ще възстановим всичко разрушено", закани се той и призова: "Вярвайте в себе си, в Украйна, във въоръжените сили на Украйна и в нашата победа! Слава на Украйна!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трябва да премахне спътниците, и след това да ги изравни с земята
119
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това еврейско помиярче ще го думна без пари от 200 метра, каква покрайнина бе куче, това е Русия
118
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да точно така.... според червенопитеците никоя страна няма право да се защитава срещу ***:)Събудете се.... вие никога не сте били военен фактор , не сте и днес. Украйна ви изнесе военна лекция и унижение. За 8 месеца нищо не сте направили освен да гърците по цивилни обекти. Военно сте кръгла 0. Каквато сте били импрез ВСВ. Само дето този път САЩ не са на ваша страна:)) Тогава ... САЩ не бяха лоши нали ? Когато си спасяваха дрипавите бедни *** от Хитлер :))
117
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм убеден пацифист, но това недоразумение на снимката трябва да бъде спряно, а кукловодите му да си направят сметката
116
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toя е виждал бойно поле само по телевизията. Овцете да умират.
115
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се надява максимално бързо да ги изринат и да избутат от територията си. Тая руска зган трябва да бъде наказана заради военните си престъпления.
114
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЕЦ Виницка област е извън строя . В Одеска област бомбят яко от снощи
113
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да питам Укропитеците днес марки ли ще издават или ще пеят в метрата ???
112
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Зеленски. Правилно комуунистите стрелят по църкви и хора, без да им пука. Това го е виждал и Българския народ ! Давайте смело,ще победите, колкото и време да отнеме. Мачкайте го бавно и славно.
111
2
 
10
 
! Отговори
СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕ преди 1 година
Абе, баджанак това не беше ли оня кавал с токчетата ,??
110
3
 
16
 
! Отговори
Леле, става страшно преди 1 година
Е сега вече .... Зеленски се закани :))))))) Оле, мале и какво става Зеленски като се закани. Впрочем колко време стана вече как го брулят като зряла слива и той само се заканва. Мишката като се скрие в дупката и тя се заканва на котката.
109
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пак е във фаза превземане на Москва.
108
15
 
6
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
27 държави налагат санкции на Русия от Европейския съюзДруги 5 държави налагат Санкции на Русия извън Европейския съюзНападат братска държава на чужда територия.Провеждат незаконни референдуми, чрез въоръжени лица.Попълват бланка от референдуми в колата си. Бомбандират инфраструктура с цивилни в пикови часове, защото са свалили незаконен Мост към територия която не е тяхна. Казакстан се обърна срещу Русия,И при всичко това тъпия руснак продължава да вярва на своята телевизия. Неспасяеми
107
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
малко ти е още трябва ама ще ти пратим идил те ще ти сринат украйна ***
106
8
 
4
 
! Отговори
ПУТИН АТАКУВА преди 1 година
ПУТИН АТАКУВА ПРА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ НА ХАН КИЙ , БРАТ НА ХАН КУБРАТ
105
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е новия Хитлер на Европа, ако продължавате а го пускате в медиите и го пробутвате, този ще подпали света, не му давайте думата!
104
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие нищо не можете да направите бе наркоман.Ако цяла Европа и Кравария не ви даваха оръжия отдавна щяхте да сте приключючени.Хохълите нищо не умеят да правят
103
2
 
7
 
! Отговори
expert преди 1 година
След няколко такива атаки , като се изравни парцела украйна, клоуна все така ли ще си мисли че воюва ? Не той не воюва, А РАЗРУШАВА държавата Украйна!!!!!!! Безумците , които му се връзват вече не мислят трезво, водят се само от чувства за МЪСТ...фатално!!! АКО БЯХА МЪЖЕ НА МЯСТО щеше да преговарят за МИР и щеше да предотвратят бъдещи жертви и загуби!
102
2
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Добре че е Путин да освободи българите в Украйна от робството на Зеленски. Нашенци си идат, а друга част са си там, но вече го няма онзи терори от години, който Зеленски налага.
101
2
 
14
 
! Отговори
ЕС и САЩ преди 1 година
Нито ЕС и САЩ имат интерес а и причина да влезнат в директна война с Русия. Не знам какво са му обещали на Зеленски, но явно са го излъгали. Замазват му очите с някакви томахавки, които после нали се сещате, че ще си плати с лихвите. Войната си я започна сам и сам ще си я довърши.