Зеленски се закани: Ще направим бойното поле още по-мъчително за врага

Той заяви, че за 70 години Путин не е научил нищо
11 окт 2022 07:00, Нели Христова
271
Зеленски се закани: Ще направим бойното поле още по-мъчително за врага
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че е започнала работа по възстановяването на щетите, нанесени от руската атака. Във вечерното си обръщение към нацията той се закани, че Украйна ще направи по труден живота на руската армия на бойното поле.

Още по темата

"В момента текат възстановителни работи в цялата страна. Ще възстановим всички обекти, пострадали от днешната атака на руските терористи. Въпрос на време е", обяви президентът на Украйна и увери, че е наредил всички структури в страната да започнат работа, за да бъде възстановено всичко възможно най-бързо.

Зеленски съобщи, че електричеството в градовете и регионите, които са останали без ток заради атака над електроснабдителни съоръжения, е възстановено.

"За жалост 12 души загинаха в тази терористична атака. 80 бяха ранени. Всеки, който е кандидатствал за помощ, ще я получи.

"От 84 руски ракети, изстреляни срещу Украйна, 43 са свалени. От 24 руски дрона 13 са свалени. И дори след това на всеки 10 минути получавам съобщение за свалени ирански "Шахеди". Сега, докато говоря, продължавам да получавам такива съобщения. Затова спазвайте правилата за безопасност и обърнете внимание на въздушната аларма. Опасността все още е там. Но ние се борим. Благодарен съм на подразделенията на ВВС и Сухопътните войски, които се включиха днес!", заяви Зеленски.

"Лидерите на терористите казват, че са уцелили всички цели, както са планували. Първо: Те лъжат, както обикновено. Второ: Те лъжат, както обикновено. Само погледнете целите им, отвъд енергоснабдителните съоръжения - кръстовищата в Киев. Това кръстовище тук е само на 100 метра от камбанарията на катедрала "Света София". Москва още не е съществувала, когато тя се е издигала тук", каза още президентът на Украйна и добави, че целите на Русия са били главно цивилни, културни и образователни средища. "Кой би стрелял по такива места? Кой би стрелял по такава земя? Така те казват, че искат да върнат Украйна обратно в XVIII век, но върнаха самите себе си в още по-далечна ера - ерата на диваците."

"Украйна ще остане в XXI век", категирочен бе Зеленски. "Киев видя множество чужденци и оцеля. Киев ще оцелее и след тези терористи, които нямат история, нямат култура, нямат традиции. Те са временни. И въпреки че живеят вече 70 години, това не е било достатъчно време да разберат нещо."

"Украйна не може да бъде сплашена. Вместо това се обединихме още повече. Украйна не може да бъде спряна. Още повече сме убедени, че терористите трябва да бъдат неутрализирани. Руската армия нарочно проведе атаките в пиков сутрешен час. Това е обичайна практика за терористите. Те искаха да засегнат повече хора, да накарат повече хора да се страхуват. Но те засегнаха целият свят", заяви лидерът на Украйна.

"Сега окупаторите вече не са в състояние да ни се противопоставят на бойното поле, затова прибягват до този терор. Е, ние ще направим бойното поле още по-мъчително за врага. И ще възстановим всичко разрушено", закани се той и призова: "Вярвайте в себе си, в Украйна, във въоръжените сили на Украйна и в нашата победа! Слава на Украйна!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 1 година
До 147. Колко е пенсията в Русия? Ако не знаеш - провери. Ама толкова глупости толкова пъти ми идат много
139
4
 
7
 
! Отговори
КАЗАНО Е преди 1 година
КОЙТО НОЖ ВАДИ ОТ НОЖ УМИРА ТИ ГО ИЗВАДИ ПРЪВ
138
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предай се гаден евреин
137
6
 
3
 
! Отговори
МНОГО ЖЕРТВИ преди 1 година
ДО ЗЕЛЕНСКИ :))) ЖАЛКО ЗА УКРАИНЦИТЕ............. РУСКИЯ ГЕНЕРАЛ "АРМАГЕДОН" Е ИЗВЕСТЕН ПО ЦЯЛ СВЯТ, ЧЕ Е АДСКИ НЕКАДЪРЕН ВОЕНЕН, НО УДРЯ НАСЕЛЕНИЕТО И ГРАДОВЕТЕ ДО ПЪЛНА РАЗРУХА.......... РАЗРУШИЛ Е СТОЛИЦАТА НА ЧЕЧНЯ, И ГРАДОВЕТЕ НА ВЪСТАНИЦИТЕ ПРОТИВ ХАФЕС АСАД. НО НА БОЙНОТО ПОЛЕ И ЧЕЧЕНЦИ, И АРАБИ СА МУ СКЪСВАЛИ З....А В ПРЯК ДВУБОЙ!
136
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските майки и съпруги знаят ли къде са близките им на фронта и дали са живи, защото след контраатаката полето беше осеяно с трупове. ... Докога ще държат клоуна.
135
6
 
23
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Този психопат,ще затрие държавата си.Байдън му "пълни"*** с долари и оръжие,а простия клоун взема за нормално всичко и затова народа му страда.
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На новия тррол празнодумец лайки не му се хващат. Що тъй.
133
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби и България отиде и призна Косово срам и позор е това. Румъния Словакия и Унгария мисля натовски страни още не са ги признали .Първи признахме и македония....
132
7
 
6
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
Не виждат ли че тази братоубийствена война подкопава изключително много равновесието на силите. Това след години ще даде огромен дисбаланс когато азиатските мюсюлмани тръгнат по посока Европа. Кой ще защитава Европейския съюз и кой ще защити Русия. Вече много отслабената Русия няма да може да се справи с каквото и да е нашествие от Азия. Заради тая Руска слепота и Европа и Русия скоро ще са с огромни проблеми от Изток
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо на "147 Ру..сле.." не мога да сложа минус. Застрахован ли е ?
130
0
 
1
 
! Отговори
Иво Андонов: преди 1 година
русофил не се раждаш Росене, русофил умираш.
129
8
 
6
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
Колко трябва да си сляп за да мислиш, че в 21 век можеш да анексираш региони просто защото има население в тях. Нека да направим референдуми тогава в регионите в които изборите печели ДПС и ако искат нека да се присъединят към Турция. Както нашата земя е била 500 години Турска, това означава че Турците могат да си я върнат. Така разсъждава тъпия руснак. И докато преди вярвах, че е само Путин, сега виждам в интервюта до колко са промити руските мозъци.
128
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По радиото слушам едни уж професори и те същата риторика, подражават на Зеленски явно искат и тука лунен пейзаж да стане....
127
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руска слепота 145 - ами не, и Китай не са сляпо следващи Вожда, Китай си плете тяхната кошница и бавно но сигурно стават световен лидер, докато Русия и САЩ бавно, но сигурно затъват... скоро влиянието им няма да е съществено и най- накрая ще живеем спокойно
126
9
 
5
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
Както афганистански войник гледа мобилен телефон, сега когато се върнаха във владение на държавата си, така и руснак гледаше западни автомобили в държавата си. Както сега афганистанец гледа жена като преподавател в университета си, така руснак гледаше Суифт системата която вече няма. Приликата е огромна. Един Руски пропаднал свят, пропит с чиновничество му е трудно да се изправи пред свободата на избора, и свободата на всеки човек да съществува.
125
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски за кого работи. Той уж работи за САЩ ама май за Русия. Щото с тая риторика далеч няма да стигне. Както и нашите русофоби и сорросоиди. Риториката ви пречи драги смехуррковци.
124
1
 
9
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Тъпч0, мълчанието е злато! Голямата ти уста е част от причините за тази война. Малка част наистина, но част. Кой на всеослушание заяви, че Украйна ще си връща ядрения статут? Ти г-н Голяма Уста. Сега отново говориш, вместо да си тих. Ежедневните ти изявления правят така, че ръководството на отсрещната страна да е непреклонно, настървено, да се изостря конфликта и да няма дори бегли изгледи за споразумение и деескалация.
123
13
 
4
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
Всеки който е ходил в Русия знае, че там са години назад откъм развитие, и това е така защото социализма спира това развитие. Именно хората от Украйна видяха това преди години и затова смъкнаха руското влияние. Затова и в Беларус имаше огромни протести в които протестиращите бяха боксови круши. Затова и в Русия имаше протести. Затова и всеки голям противник на Русия е отровен, зад решетките или тотално притиснат да си мълчи. Руска слепота и безмълвие, сън, под упойка за социалистически напредък
122
13
 
8
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
Има ли в цял свят някой освен Китай, който подкрепя Русия от големите сили. Не. Списъка е огромен. Списъка с хора, които имат ум в главата си, и които заявяват ясно, че това е упадък на Руската държава е огромен. Единствено само вътре в Русия продължава да има промити мозъци, които вярват, че САЩ стоят зад това. Не е САЩ, а е изборът който правят хората към развитие, към свобода и към демокрация, вместо държавнически репресии, чиновничество, откъсване на народа от външния свят за да са послушни.
121
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ да донесат на Украйна ядрено оръжие. И да видим носовете на всички "надути" михлльовции, които изравняват Украйна. Тогава ще им остане опцията да се бият долу на поляната, където оркиттее очевидно не струват НИЩО :))