Зеленски се закани: Ще направим бойното поле още по-мъчително за врага

Той заяви, че за 70 години Путин не е научил нищо
11 окт 2022 07:00, Нели Христова
271
Зеленски се закани: Ще направим бойното поле още по-мъчително за врага
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че е започнала работа по възстановяването на щетите, нанесени от руската атака. Във вечерното си обръщение към нацията той се закани, че Украйна ще направи по труден живота на руската армия на бойното поле.

Още по темата

"В момента текат възстановителни работи в цялата страна. Ще възстановим всички обекти, пострадали от днешната атака на руските терористи. Въпрос на време е", обяви президентът на Украйна и увери, че е наредил всички структури в страната да започнат работа, за да бъде възстановено всичко възможно най-бързо.

Зеленски съобщи, че електричеството в градовете и регионите, които са останали без ток заради атака над електроснабдителни съоръжения, е възстановено.

"За жалост 12 души загинаха в тази терористична атака. 80 бяха ранени. Всеки, който е кандидатствал за помощ, ще я получи.

"От 84 руски ракети, изстреляни срещу Украйна, 43 са свалени. От 24 руски дрона 13 са свалени. И дори след това на всеки 10 минути получавам съобщение за свалени ирански "Шахеди". Сега, докато говоря, продължавам да получавам такива съобщения. Затова спазвайте правилата за безопасност и обърнете внимание на въздушната аларма. Опасността все още е там. Но ние се борим. Благодарен съм на подразделенията на ВВС и Сухопътните войски, които се включиха днес!", заяви Зеленски.

"Лидерите на терористите казват, че са уцелили всички цели, както са планували. Първо: Те лъжат, както обикновено. Второ: Те лъжат, както обикновено. Само погледнете целите им, отвъд енергоснабдителните съоръжения - кръстовищата в Киев. Това кръстовище тук е само на 100 метра от камбанарията на катедрала "Света София". Москва още не е съществувала, когато тя се е издигала тук", каза още президентът на Украйна и добави, че целите на Русия са били главно цивилни, културни и образователни средища. "Кой би стрелял по такива места? Кой би стрелял по такава земя? Така те казват, че искат да върнат Украйна обратно в XVIII век, но върнаха самите себе си в още по-далечна ера - ерата на диваците."

"Украйна ще остане в XXI век", категирочен бе Зеленски. "Киев видя множество чужденци и оцеля. Киев ще оцелее и след тези терористи, които нямат история, нямат култура, нямат традиции. Те са временни. И въпреки че живеят вече 70 години, това не е било достатъчно време да разберат нещо."

"Украйна не може да бъде сплашена. Вместо това се обединихме още повече. Украйна не може да бъде спряна. Още повече сме убедени, че терористите трябва да бъдат неутрализирани. Руската армия нарочно проведе атаките в пиков сутрешен час. Това е обичайна практика за терористите. Те искаха да засегнат повече хора, да накарат повече хора да се страхуват. Но те засегнаха целият свят", заяви лидерът на Украйна.

"Сега окупаторите вече не са в състояние да ни се противопоставят на бойното поле, затова прибягват до този терор. Е, ние ще направим бойното поле още по-мъчително за врага. И ще възстановим всичко разрушено", закани се той и призова: "Вярвайте в себе си, в Украйна, във въоръжените сили на Украйна и в нашата победа! Слава на Украйна!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червените линии, за които говори и Путин са нещо много реално. Като линията на хоризонта на една черна дупка, която не се вижда и след нея връщане назад няма, и светлината не може да се измъкне.
179
4
 
25
 
! Отговори
Съвет към Зеленския преди 1 година
Бате, вземи смени тоя фототапет отзад. Снимай се пред някой плаж примерно в Крим :)) То и без това от сега само на картинка ще го гледаш Крим и още 4 области...А ако не се вземеш в ръце, областите на картинка ще станат повече...Харковска Одеска Днепропетровска и т.н. !
178
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако говориш за национални интереси на български демократи -- те просто не разбират за какво става реч, мълчат, гледат с недоумение и си заминават. Не е ли странно, по нещо елементарно не могат да кажат една дума . Или започват да говорят за някаква международна демократична общност, там в нея се крият акулите, които дърпат конците и се гласят да ви схрускат. Ха-ха, хи-хи !
177
5
 
24
 
! Отговори
Дочо Булгуров преди 1 година
Още не си видял моща на руската армия бе наркоман смотан.Тепърва ще ядете дебелиия,скоро като ви подпука Путин,ще видите от къде изгравя слънцето.Още ви жали,но и на него скоро ще му писне,и тогава дупе да ви е яко!!!!
176
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента сащ се опитват да източат богатствата от ес чрез войната в украйна, и не само чрез нея. Това е дълга политика, която се организира постоянно, системно и в подходящи моменти се нансят удари по слабите места.
175
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократически свободи в държава, която е завладяна от чужди агенти на са необходими. Поради една много проста причина, никой демократ няма да ви я каже -- завладяването цели износа на златото и всичко друго ценно на смешни цени. Официално демократите ще ви говорат за свободи, а в същото време, като чужди агенти те ще организират тайния износ на богатствата. Това се вижда навсякъде по света и по всяко време. Свободи само след прочистване и контролирано.
174
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Той заяви, че за 70 години Путин не е научил нищо" -- пропагандист и морализатор, който съсипа страната си, не си на сцената на комедийния театър. скоро украинците ще те изметат сами.
173
3
 
6
 
! Отговори
О анонимний преди 1 година
Цитирам те - Да се призовава към терор в България от форумите е доста недалновидно но факт вече осем месеца грантополучателите призовават за разправа с всички инакомислещите. То така започна и в Украйна от Майдана още..." Ти сигурно си забелязал, че в путинска Русия цари демокрация, либерализъм, плурализъм, и всички свободи са налице - НАЛИ, ТАМ много уважават инакомислещите и ги изпращат безплатно на екскурзии в ГУЛАГ, като културно мероприятие.Тъй де Путин обича всичко да му се казва в очите
172
1
 
17
 
! Отговори
демонкрация! преди 1 година
Прочетете за Клането в Ми Лай по време на Виетнамската война и ще видите как воюват САЩ. Руснаците пасти да ядат.
171
16
 
6
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
Когато поставиш човек до човека и видиш кой колко струва... Когато поставиш президент до президента... Когато видиш Путин, работил за тайните служби, учен да бъде студенокръвен убиец, и когато видиш Зеленски, който е дарявал радост на хората през целия си живот. Когато поставиш техните съпруги една до друга.. когато поставиш техните роднини и техните думи, не виждаш ли ти, че кой е по-голям хуманист. Кой повече мисли за живота на хората, и кой би дал свободата им.
170
1
 
21
 
! Отговори
експерт преди 1 година
Това, че руснаците увеличиха натиска се очакваше. Това е най-вероятно една трета от потенциала на руската армия, но въпреки това за мен Путин сбърка като тръгна доста плахо в началото с военната операция. Това трябваше отдавна да е приключило. Бих казал, че Путин даже е либерален президент, представете си това да беше Буш, Клинтън и др. Ония сриват със земята още първия ден. Няма това онова
169
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до "Руска слепота" -- верно си сляп. Нас не ни интересува толкова Русия, нас ни интересува унищожението на сащ. Ха-ха, хи-хи ! затова ще поддържаме Русия, Китай, Иран, всеки срещу когото сащ са наложили санкции.
168
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ще направим бойното поле още по-мъчително за врага" -- как ще стане това, клоун или по-точно мишко украйнска ? От тези сгради зад теб може да останат само едни големи ями в близко бъдеще ако не вдигнеш бяло знаменце. Ха-ха, хи-хи !
167
17
 
3
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
Следвайте Путин, о, неразумни юруде. Следвайте президента който обяви езика ви за Македонски. Следвайте президента, който е жаден не за освобождение за отмъщение. Когато Русия помогна на България да се осбоди, тогава нямаше друга Българска земя. Сега вместо Руснаците които живеят в Украйна да се върнат в страната си, защото те имат огромна страна, те анексират чужда територия. Колко по евтино щеше да е за Русия да премести всички Руски граждани на своя територия. Колко по-малко смърт щеше да има
166
0
 
8
 
! Отговори
Русофобията преди 1 година
като всяка друга фобия е признак за психическа дефиация
165
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се призовава към терор в България от форумите е доста недалновидно но факт вече осем месеца грантополучателите призовават за разправа с всички инакомислещите. То така започна и в Украйна от Майдана още...
164
0
 
9
 
! Отговори
Нужда от краниотомия преди 1 година
На този идот трябва да направят профилактична краниотомия, ,докато не е причини повече проблеми на хората си и на всички останали.
163
2
 
14
 
! Отговори
До Ямболия преди 1 година
Хората в Донбас вече 8 години защитават родните си стряхи и родния език!
162
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стотици платени русофоби ни заливат с изказванията на нациста - марионетка Зеленски и лъжи за Русия...Нито Зеленски ще стане демократ, нито лъжите - истина.
161
12
 
4
 
! Отговори
Руска слепота преди 1 година
Колко са слепи само Руснаците, след като на няколко пъти им доказва, че селата с насилени и обесени хора в Украйна са вина на Русия те не вярват. Сателитните снимки които са от преди седмица след изтеглянето на Руснаците доказаха, че труповете са още от преди седмица. Няма филм. Няма сценарии. Русия беси и насилва цивилни граждани. Това се доказана многократно. Понеже Русия създава филми всеки ден по новините си, затова и тя обвинява във филми и манипулация, защото това е езика на пропагандата.