Зеленски: Русия е изстреляла хиляди ракети по Украйна

Стотици наши градове на практика бяха опожарени, посочи президентът
21 ное 2022 07:41, Красимир Ангелов
159
Зеленски: Русия е изстреляла хиляди ракети по Украйна
Снимка: БГНЕС

От началото на войната срещу Украйна, Русия вече е изстреляла около 4700 ракети по цели в съседката си, предаде ДПА, позовавайки се на украинския президент Володимир Зеленски.

"Стотици наши градове на практика бяха опожарени, хиляди хора бяха убити, стотици хиляди бяха депортирани в Русия", заяви Зеленски снощи във видеопослание до Международната организация на франкофонията, чиито представители заседават в Джерба, Тунис. "А милиони хора са напуснали Украйна, за да търсят убежище от войната в други страни", добави той.

По думите на украинския президент само миналия вторник Русия е изстреляла близо 100 ракети по Украйна. "Сто различни ракети срещу нашите градове, срещу жилищни сгради, срещу предприятия, срещу електроцентрали", каза Зеленски. В резултат на тези атаки повече от 20 милиона души са останали временно без електричество, добави той, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
до 141 преди 1 година
А немците какво са правили без електроника а? Фау 1 и 2 са се управлявали само с механични часовници, компаси и жироскопи.
111
0
 
3
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
От 4700 ракети пво на укрите е свалило 5200 но се проси всеки час от това зелено наркоманче.
110
17
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Русия е терорист и нищо добро не я чака! Особено ако овчият й народ се събуди и осъзнае мизерията в която е потопен. Като избият ненужно още стотина хиляди от младежите му може и да се скочи.
109
2
 
2
 
! Отговори
имат стрелят преди 1 година
кат намалеят Китайците ги чакат да се изпразнят и ги натискат от другата страна
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поискай примирие и преговори бе Зеленски.
107
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е? Тоя нали викаше че ще ги бият и ще стигнат до Москва само Украйна и нейната армия от супергерои а пък го подкрепят американци, британци, французи и дриги с оръжие и хора и пак циври. Оооо да тоя е от вечните жертви от избраните артисти. Да да да
106
1
 
15
 
! Отговори
Мак лайн преди 1 година
Зеля пак нашмъркан.
105
2
 
17
 
! Отговори
Наполеончик преди 1 година
Споко, Зелка, те вече са на привършване. Изтрайте още малко и когато свършат ракетите, руснаците сами ще се предадат, а теб Бидончето ще те направи султан или генерален губернатор на руските колонии. Е, поста ще си го заплатиш, ама това няма да ти е проблем със заработеното досега. А после какви перспективи ти се откриват, мали, мали....!!!
104
1
 
13
 
! Отговори
Укрите преди 1 година
Дезертьори на слънчака си ги прибирай зелен кокаинов зеленчук...скоро ставаш на гаден борш гнидата ти аз
103
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Великата армия" на РФ, защо избяга от Херсон, Лиман и Изюм, а русофилчета? Ха-ха-ха! Нали имат много ракети...?
102
17
 
16
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Хайде стига с това човешко недоразумение на природата. То не са медии, телевизии, националното радио, непрекъснато се лее, какво казал този нацист. Русия ще победи, не го ли схващате още? И какви ще ги редите тогава, хахаха!!
101
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненормален човек, хем реве, хем се ежи, хем не ще преговори! Да го питаш какво иска едва ли знае. Ни се води, ни се кара, ама ще си го намери.
100
10
 
22
 
! Отговори
Нали бяха преди 1 година
свършили ракетите още през март,зелен шмъркалник?!? Айде у лево и си прибери укрите от Слънчака!
99
7
 
1
 
! Отговори
Срочно проверка преди 1 година
RUssia is not GILTY.. Виновние преступники еще на свободе.. В Том числе Владимир Владимиров рожден в СССР 1952.. Срочно проверте" Путин"как его настоящее дедовское имя.. ПОка охрана на Земля поняла что ГИТЛЕР ето не име военнии завод вокруг Сатурн прошла 1953 год..Подобная ситуация с име"Сталин".. Полуевреин полу грузин подставили на власт как Окупатор Руская империя.. Убили десятки милионов Важние от Руская империя с помощи етого негодника. НАконец узнали что етот имел имя ЙОсов Джугашфили.
98
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по - евтина про украинска пропаганда, толкова повече българи са настроени негативно срещу Украйна. Вижте какво мислят хората за бежанзите с джиповете, за наглите им претенции, за намесата на НАТО в конфликта.Шепа нашенски продажници командвани от Козяк не са общественото мнение.
97
3
 
9
 
! Отговори
питам преди 1 година
Нас това нормалните живеещи бг граждани какво ни интересува за страни от античния свят
96
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЕЛЕТО Е КИСЕЛО ! До коледа дано превтаса...
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали им бяха свършили ракетите, бе? Правят нови с чипове от откраднати украински перални. Де гиди лъжци с лъжците - ракети за вас...
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само едно нещо ще ви кажа че в либералния фашизъм истина не може да се докаже. Лично аз не мога да кажа каквото мисля. Никога не съм се чувствал така по преди.
93
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям Путин! Мачкай Укрофашистите Вова!!