Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка

Руснаците опитват настъпление в Донбас и към Харков
30 ное 2022 07:39, Елка Василева
273
Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви тази нощ, че ситуацията на фронта остава тежка, като руските сили опитват настъпление в Донбас и към Харков, предаде Ройтерс.

Още по темата
В редовното си видео обръщение към нацията той съобщи, че "въпреки крайно тежките си загуби окупаторите все още се опитват да напреднат в Донецката област, да превземат територия в Луганската област, да настъпят към Харков и планират нещо на юг".

Двете източни украински области Донецка и Луганска, които образуват т.нар.Донбас, са от месеци арена на ожесточени боеве между руските и украинските сили.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрогиран безродник,докога ще"побеждаваш"?Сто и петдесет хиляди жертви и още толкова осакатени,малко ли ти се виждат?И всичко това за какво,за да угодиш на твоите западни ментори в планът им да сложат Русия на колене?
142
13
 
32
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Зелето почна да втасва и да мирише , вече и кокаина не помага на треторязрядния артист да се скрие от реалноста и по лошо ще стане лапе сополиво , на съвестта ти лежат труповете на 200 000 Православни Християни и още 200 000 инвалиди родени 2003 година , не Путин е виновен а лично ти Хазарско наркоманско еврейче на твоята съвест лежат трупове на Православни Украинци и Руснаци
141
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА ЗЕЛЕНЦЕТО ЩЕ МУ СВИЯТ СЪРМИЧКИТЕ ПО КОЛЕДА....
140
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 218"Управляващите са отговорни и виновни. " - ц. Те са такива, каквито са. Матрялът САМ си ги избира.
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христаки оправи си речника. Може да критикуваш партиите но не и да обиждаш народа той е суверен. Управляващите са отговорни и виновни. Като не ти харесва може да се протестира !!!
138
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колегата, 89 та година ако е имало цензура комунизма/социализма нямаше да падне. Имало е цензура 50 те и 60 те години. 70 те години управлението започна да се "демократизира" а 80 те години беше вече слободи я обаче после се започна с голяма псевдодемокрация . Такава цензура каквато има от ковитодеветнайсе до сега аз не мога да си представя над шейсе г съм
137
12
 
5
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ преди 1 година
Нема се плашункате! Шеф диригента от Америка е решил всичко да става бавно и мъчително за Русия!
136
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Сори, ЕС е дало 30 милиона за затварянето на АЕЦ Козлодуй... а матрялът САМ гласува да слуша ЕС.
135
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Какво сте седнали да ревете? НАТО каза, че ще помогне с ток за през зимата на Украйна. Пренасочвайте кабелите на АЕЦ Козлодуй за натам. И без това ЕС е дало 20 милиона да го затваряме.
134
2
 
16
 
! Отговори
Историк преди 1 година
В исторически план руснаците винаги се бият по-добре при температури под нулата. Така че Зеленски нищо добро не може да очаква следващите 3 месеца. Ще има "казани", "котли" и тем подобни.
133
2
 
24
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Господа журналисти много сте пестеливи когато тоя господин Зеленски казва ситуацията е тежка.До 1989 бяхме недоволни че има цензура но сега нещата са пълен мрак.Четем слушаме само едната страна която с пълна сила иска трета световна война.Дайте да чуем и другата страна пуснете малко телевизия!!!!
132
0
 
9
 
! Отговори
В такива моменти преди 1 година
дали този си мисли за "Минск 2"? Па колко щеше да му е? Украинска федерация с няколко автономни региона, пак щеше да има корупцийка, пак щеше да точи държавни парици, само дето нямаше да получи "Оскар"... вероятно всяка сутрин преди да дръпне една чертица амброзия се присеща за "Минск 2", но след това бързо влиза в ролята си на господ и забравя всичко :D
131
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, предполагам, всички продължават да го четат с огромен иноерес?
130
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата е все по близо до победата.Украйна е изтощена без инфраструктура разчита само на Запада.Ситуацията не е тежка а трагична.Май Зеления ще съжелява че не преговаря докато още можеше.
129
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да преговаряте докато офанзивата течеше във ваша полза. Вие се запънахте, рашките се окопаха, зимата дойде. Сега вече до Април нищо не можете да направите, а Рашките имат ракети да ви бомбят цяла зима. Ще е гладна и студена тая зима.
128
3
 
17
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ами, нормално е, да е тежка. Нали вече девета година укронацистите ти обстрелват целия Донбас. Да не си се надявал, че ще ти си размине.
127
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започна настъплението към Харков!Скоро този град ще бъде напълно освободен.
126
3
 
23
 
! Отговори
Абе защо всеки път преди 1 година
тоя излиза и обявява велика победа, след това, 1-2 седмици по-късно, излиза и казва колко е тежка ситуацията? Последно, печелят ли войната тия украинци или "ситуацията е тежка"?
125
1
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 година
По моя информация, поне 20. Засрами се бе, че Боко без война натрупа повече
124
1
 
18
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Ей ***, кажи колко милиончета гушна ти от тая "помощ за укр. народ". А колко от народа си пращаш на сигурна смърт? Мразя зимата, ама сега я чакам с нетърпение.