Ген. Събев: Армията на Украйна е подготвена и с боеприпаси

Русия продължава да воюва с „маса“, а не с технологии
3 фев 2023 12:36, Елка Василева
218
Ген. Събев: Армията на Украйна е подготвена и с боеприпаси
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили имат проблеми с въоръжението и боеприпасите, каза военният експерт ген. Съби Събев пред Nova news. Той добави, че украинската страна е добре подготвена, стяга резервите, натрупа боеприпаси и очаква доставките на въоръжение от западните страни.

Още по темата
Събев смята, че много твърдо и добре подготвени ще посрещнат офанзива от страна на Русия.

След превземането на Северодонецк и Лисичанск руската армия няма сериозна победа с изключение на превземането на Соледар, където руските войски дадоха много жертви, каза още Събев.

По негови думи руската армия няма да насочи удара си към Бахмут.

Русия продължава да воюва с „маса“, а не с технологии, посочи генералът.

От военна гледна точка по-добър вариант е да се омаломощи руският настъпателен капацитет, след което да се предприеме, без изчакване, решителна контраофанзива с новото въоръжение, каза Събев.

Неговата прогноза за хода и изхода на войната през тази година е, че тя ще бъде решаваща. “Ако хипотетично Русия успее да окупира Донецката и Луганската република окончателно до административните граници, може би ще предложи да се седне на масата за преговори. Украйна, разбира се, няма да се съгласи. При толкова окупирана територия никой няма да преговаря. Ако Украйна успее да излезе на Азовско море и да разсече фронта на две части, тогава се създава критична ситуация за войските в източната част на Херсонска област и Крим. Така ще възникне въпросът дали Русия няма да бъде принудена да седне на масата за преговорите и да изтегли войските си от украинска територия“, каза ген. Събев.

Неговото мнение е, че дипломатически преговори в краткосрочен план не се очертават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
21
 
! Отговори
SS преди 1 година
Какъв генерал може да бъде тоя където и в една престрелка не е участвал? Бг евроатлантик= на пребоядисал се бивш комунист.
95
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерала е в друг филм. Реалноста е почти диаметрално.
94
3
 
22
 
! Отговори
фото Папакочев преди 1 година
Гледам снимката и виждам едно посмешище представящо се за "военен експерт", па на всичко отгоре и със звание ГЕНЕРАЛ .Божкеее... това си е живо ИЗВраЩЕНИЕ !!!
93
6
 
21
 
! Отговори
вервам ти!!! преди 1 година
По негови думи руската армия няма да насочи удара си към Бахмут." - да, ама се оказва, че Бахмут е 95% обкръжен - странно, защо го обкръжават, като според тоя "военен спец" няма да го превземат ??????????? или , ей така, играем си на война ? от Соледар 4 дни са пътували камиони към украина с тру пoве на украински войничета - същото ще е и с Бахмут - а зеленият ги грие в хладилни вагони на унгарската граница.
92
1
 
9
 
! Отговори
97 преди 1 година
:))))))))))))))))), вица на деня . отдалеч си личи че си платен агитатор де се опитва да загради някоя заблудена овца
91
15
 
8
 
! Отговори
Петрос Вангелис преди 1 година
В МОМЕНТА ЕЛОН МЪСК И ВЕРМАХТА (БУНДЕСВЕРА) ПРАВЯТ И Е НА ФИНАЛНАТА ПРАВА НА 95 ПРОЦЕНТА = ПЛАТФОРМАТА ЗА ''ЛЕОПАРД 3'' - ТРИИИ !!!..УНИКАЛЕН ТАНК, ОГРОМЕН ТЕРМИНАТОР-РОБОТ..КАТО от ФИЛМА РОБОКОП ОТ 1987 г. ЗЛИЯ РОБОТ от филма, но на верижна платформа и 4 пъти по-голям + С ДВЕ ДУЛА С ОГРОМНИ ЦЕВИ !....РУСИЯ НЯМА ИЗХОД -- ОСВЕН РАЗПАДАНЕ .
90
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ги е страх само от БСП! Гласувайте за БСП!
89
0
 
25
 
! Отговори
До Шоу преди 1 година
Защото тук тече истерична укронацистка пропаганда. И тоя специалист да вземе да се гръмне! Всеки ребятата превземат поредното населено място, укронацистите се стягат да напуснат Артьомовск/Бахмут, самия клоун заявява за изключително тежкото положение на фронта, ама тоя специалист иска да си постели пред колониалните куратори от Козяк.
88
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Вашингтон са замислили втора мощна контраофанзива в Украйна. Имали обаче един проблем - местните войници вече не достигали. Да се стягат евроатлантиците. Мешките, кубинките и напролет - на влака София - Киев.
87
13
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Анонимен ... "...Генералчо,Събев...боеприпасите сами не стрелят...." ... абе така е товарищ, но да не се окаже че на двама руски солдати се пада по една пушка-кремъклийка, като във "Враг пред портата" с идеята единия като се могилизира да я поеме другия дорде и той се катурне под могилата ... !!!
86
3
 
18
 
! Отговори
Буммм преди 1 година
Руските войски са освободили Николаевка. Обрача се затваря за фашагите в Бахмут.
85
2
 
18
 
! Отговори
еле па тоя...ТУЛУП ! преди 1 година
Как е станал генерал????
84
2
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Поредните глупости.
83
2
 
16
 
! Отговори
стигам до извода че: преди 1 година
Всички генерали в България са без топки и не могат да гледат реално на ситуацията в Уркия...опорките спуснати от Козяк ги правят смешни и жалки...това не е случайно!!!В българина трябва да се насажда мнението че армията ни е неспособна и некадурна/особено генералитета ни/ и че трябва да има само НАТОВСКИ бази и армия у нас!!!
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много държави взеха неутрално решение,а в Германия предотвратиха преврат . Работата върви към световна война,аСАЩ са далече,да му мисли Европа
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорят за Леопард 2, все едно е новата S класа, 2024-а модела, а рускитя танкове са Москвич от 62-а. Извинявам се, но разлиакта между Леопард 2 и Т-80 е символична и докато Леопарда е по-добър танк от Т-72, то не етолкова по-добър, че 4 Леопарда, да бит 6 Т-72-ки, примерно. Съотношението Леопард към Т-72 в украна е 1 към 10 и това е, ако сме щедри.
80
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са номер едно а кремълското джудже - съветски джикоджия!
79
1
 
21
 
! Отговори
Шоу преди 1 година
Защо тогава бягат и се предават на Руснаците?
78
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81 - какво да внимавам, аз вече се чудя за нас ли са изборите или за Украйна? Всички приказват и се загрижили за украинците, не чух нещо за българите и българия. Пък за хората по карловско изобщо...
77
2
 
19
 
! Отговори
р-к Гъзибаров преди 1 година
Г-н генерал,мое ли да ме цунеш ти знаеш къде...напускам армията щом ти си ми генерал!