Люк Скайуокър ще продава подписани плакати от "Междузвездни войни" за Украйна

"Нека средствата бъдат с вас!"
3 фев 2023 21:29, Йоана Цонева
137
Люк Скайуокър ще продава подписани плакати от "Междузвездни войни" за Украйна
Снимка: БГНЕС

"Обичате "Междузвездни войни"? Мразите Владимир Путин? Тогава има добра новина - Люк Скайуокър ще започне да продава подписани плакати, за да събере пари за поддържане на доставките на дронове за украинската армия", пише "Политико".

"Решихме да подписваме плакати от "Междузвездни войни", ограничено количество", каза Марк Хамил, актьорът, който играе Скайуокър в култовите филми, в ексклузивно интервю за вестника.

"За истинските хардкор колекционери - особено за тези, които имат разполагаем доход - можете да получите много повече пари ... отколкото бихте си представили."

Точният начин, по който плакатите ще бъдат пуснати в продажба, все още не е уточнен, но идеята "стотици и хиляди хора да участват [в конкурс или търг], това е хитро", казва Хамил.

Очаква се продажбата на плакати да започне следващата седмица и да се случи преди годишнината от войната в Украйна, която се навършва на 24 февруари, а украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че Русия планира голяма офанзива.

Още по темата
Това наистина е завръщането на джедая - Хамил разкри, че не е продавал предмети с автограф от 2017 г., когато излезе "Междузвездни войни: Последните джедаи". "Това просто не е нещо, което правя", каза той и добави, че е щастлив да го направи, за да подкрепи Украйна, чиято продължаваща борба срещу Русия е "нищо повече от вдъхновяваща".

Хамил каза, че нещо, което е научил от света(ите) на "Междузвездни войни", е да правиш "правилното нещо за доброто на всички, а не да се занимаваш само с личния си интерес", като добави, че сравняването на двата свята не бива да омаловажава "истинските ужаси на това, пред което са изправени украинците".

"Единият наистина е приказка за деца, първоначално това беше "Междузвездни войни". А реалността, суровата реалност на това, което се случва в Украйна, е потресаваща".

Средствата, събрани от продажбата на плакатите, ще бъдат предоставени на украинската платформа за набиране на средства United24. Хамил стана посланик на проекта на платформата "Армия от дронове" през септември, след като украинският президент Володимир Зеленски лично го помоли да се присъедини към борбата срещу "империята на злото", както той нарече Русия - препратка към Галактическата империя, бруталната диктатура, ръководена от злия Палпатин в сагата "Междузвездни войни".

Актьорът казва, че е "развълнуван" от факта, че проектът за набиране на средства се е развил до това "мащабно, световно събитие", като заявява, че "всичко, което мога да направя, колкото и малко да е то, е нещо, което се чувствам длъжен да направя".

"Армията на дроновете" включва закупуване, поддръжка и обучение на дронове, тъй като според уебсайта на проекта дроновете се използват за наблюдение на фронтовата линия. "Дроновете са толкова жизненоважни в този конфликт. Те са очите в небето. Те защитават границата, те наблюдават", каза Хамил.

Проектът е съвместно начинание на украинските въоръжени сили, Министерството на цифровата трансформация и United24. Последната е създадена от Зеленски и досега е събрала над 252 млн. евро.

Други известни личности - включително групата Imagine Dragons и певицата и актриса Барбра Стрейзънд - също бяха обявени за посланици на платформата.

"Светлината ще победи мрака. Аз вярвам в това, нашият народ вярва в това", каза Зеленски на Хамил по време на видео разговор миналата година, като му благодари за подкрепата на украинския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другият пол на люси уйсмуклер, е ситски лорд.Продава плакати да събере пари за звезда на смъ ртта и да я прати срещу бунтовниците(Русия)
56
2
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
При Тодор Живков през руската окупация комунистите бесеха демократите с тел на прозорците, но дори и тогава лицата на демократите гледаха на запад към свободата и демокрацията, при маратонките, дънките, тоблероните и киндерите, западните коли и бялата техника.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарл Мишел: Кремъл не може да сплаши ЕС, с Украйна сме едно семействоЕвропейският съюз ще подкрепи Украйна по всякакъв възможен начин, защото Украйна и ЕС са едно семейство. Кремъл не може да сплаши Европейския съюз. Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция след срещата на върха Украйна-ЕС в Киев
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The Wall Street Journal: Новите американски бомби дават надежди на Украйна за успех на южния фронт
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски: Украйна има шанс да предотврати реванша на Русия преди доставката на западните оръжия
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пентагонът потвърди: Украйна получава ракети с обсег 150 км. САЩ предоставят нов пакет от помощ на стойност над 2 млрд. долара
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички държави докоснали се / силово натрапен / до комунизма са на опашката на техническото и социалното развитие. Всички хрантутят камари партийни величия и наследниците им заграбили държавното имущество / не е само при нас / и кретат след цивилизования свят благодарение на помощите от същия този свят дето партийните фекалии тук плюят и демонстрират селяндурката си култура и наглост. Избори идат мислещи българи
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борис Джонсън: Путин проправи пътя за членството на Украйна в НАТО. Руският президент унищожи и най-малката причина да му съчувстваме или дори да се присмиваме над неговата параноя
49
6
 
9
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Доброто трябва да победи,и, Украйна,ще загуби
48
2
 
13
 
! Отговори
Истински Актьор!!! преди 1 година
Ако говорим за истински актьори с истинска гражданска позиция, първият който прави филм срещу Хитлер е Чарли Чаплин в епохалния филм "Великият Диктатор".... Властите в САЩ не позволяват премиерата на филма и го задържат с 4 (ЧЕТИРИ) години от прожекции "за да не дразнят Хитлер". 5 години по-късно Чарли Чаплин е изгонен от САЩ за "комунистическа пропаганда".
47
1
 
3
 
! Отговори
хахо преди 1 година
Чуек гледай си старините, недей опорочава и тази класическа фанстастика с украинските глупости. Там оправия няма- само лапане на пари и здрава корупция
46
2
 
3
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
не ги мразя американците. Никак даже. Съжалявам ги. Искрено и от цялото си сърце. Докъде стигнаха ... Не смеят да кажат какво мислят, какво чустват/Напротив - трябва да се нанижеш на полит-коректния шиш, ако искаш да нямаш неприятности. Особено ако си известен. Това е ... Затова и ще изпитвам огромно уважения към Чомски, Оливър Стоун които запазиха достойнството си.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу обвини САЩ, че управляват Европа, и ги призова да не предизвикват Турция с действията си."Всеки американски посланик се чуди как да навреди на Турция. Това е едно от най-големите нещастия на нашата страна през годините. Американските посланици събират другите посланици и им дават съвети. Те правят същото в Европа, американските посолства управляват Европа"
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял свят гледа рашките и им се чуди какво искат. Джуджефин и шепа платени русофилчета подскачат и обясняват как се биелеи за нещо си там,но никой не им схваща логиката и мисленето. Уж нямало Украйна и украинци. Били измислен народ и всички там били руснаци,но в същото време тези руснаци били фашисти. И ги освобождавали от бандеровците,но пък в същото време трепят цивилните и им бомбандират блоковете. Но пък това било за тяхно добро. Така ги пазели от лошия запад. Абе да им се чудиш на версиите
43
0
 
5
 
! Отговори
Овцяк преди 1 година
Пиша всичко за гранта!
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя и той пръднал е вече в гащите, *** още се мисли за важна личност. Да взима джедайския меч и да отива да воюва като е толкова смел
41
6
 
5
 
! Отговори
силата е с нас преди 1 година
Доброто трябва да победи и затова Украйна ще спечели.
40
1
 
4
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
хаха аха хаххахаха аха ахахахахахахахааахах
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писна ми от пропаганда бе п.нещастни. ща *** накарате да не харесвам и любимите ми филми бе нагли ***?
38
1
 
8
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Днес бг бърза да публикува поредната сатанинска простотия, че иначе няма грантове. Това, което от едно време се говори, че всички холивудски така наречени "звезди" са всъщност един слугинаж за пропаганда, за пореден път "медията" днес бг го потвърди. Добре, че шефчетата ня днес бг са доста прости, та да отварят очите на хората, браво днес бг, така ми харесвате -)-)-).