Шолц: Ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия

Той обаче е оптимист, че Пекин няма да направи това
6 мар 2023 08:15, Елка Василева
144
Шолц: Ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия за нейната война в Украйна. Той обаче изрази оптимизъм, че Пекин няма да направи това, предаде Асошиейтед прес.

Шолц направи коментара в интервю за телевизия Си Ен Ен, излъчено днес, два дни след като се срещна с американския президент Джо Байдън във Вашингтон.

Още по темата
Попитан дали може да си представи налагане на санкции срещу Китай, ако Пекин прати помощ на Русия, канцлерът отговори: "Мисля, че би имало последици, но сега сме в етап, когато даваме ясно да се разбере, че това не бива да се случва. А аз съм сравнително оптимистично настроен, че ще имаме успех с нашето искане по този въпрос, но ще трябва да следим (това) и да бъдем много, много предпазливи."

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която беше гост на среща на правителството на Шолц в двореца Мезеберг в Германия, каза, че Европейският съюз засега не разполага с доказателства от САЩ, че Китай обмисля доставяне на оръжия на Русия за нейната война в Украйна, посочва ДПА.

Относно евентуални санкции срещу Китай, ако Пекин предприеме подобни доставки, Фон дер Лайен заяви, че това е "хипотетичен въпрос, на който може да се отговори само ако това стане реалност и факт".
(БТА, Илиян Могиларски)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***.тези само да се изпикаят и си подвода
123
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швабите да внимават! Китайците всеки момент могат да им спрат вноса на скакалци. И не само на тях.
122
0
 
12
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Да пълнят укронацистите с всякакви оръжия може, но иначе заплашват Китай. Ама от внук на есесовец хакво да очакваш!? Мнооого ви изтрая Путин, трябваше да ви опуха по-рано! Гледайте филма "Донбаска пролет" на бг екип от 2016, там се вижда истината! П
121
0
 
4
 
! Отговори
Баба Владимир преди 1 година
Дръжте се прилично , да не ви покажат германците как се прави блицкриг , *** :D
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майко мила.
119
0
 
10
 
! Отговори
Последици преди 1 година
Това е стар, но актуален виц: Зайчето започва да крещи и да заплашва в гората - Някой ми е откраднал раничката. Веднага ми я връщайте, че ще стане като предишния път. Най-накрая мечокът му връща раничката и пита - Само ми кажи какво е станало миналия път. Как какво, ами не ми я върнаха - отговаря зайчето.
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
липсва третия клоун
117
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента в койсто светът пргърне Юана, САЩ са нищо.
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият свят пре'з'ира немците, само балканският про'с'так се натиска да им угажда. Факт е, че 90% сте балкански про'с'таци!
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 120 "... целият успех на немската индустрия си базираше на ... и експорт на Китайския пазар!" - Ц. германия внася от Китай около 60% повече отколкото изнася. Миналата година е увеличила износа си за САЩ... (а Декември и вноса си от Русия ;))
114
1
 
19
 
! Отговори
ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ преди 1 година
ВСИЧКО СЕ ПРОМЯНЯ РАДИКАЛКО ако Китай изпрати оръжия на Русия. Не защото Русия се нуждае от оръжия, а защото това ще означава ВОЕННО-ИКОНОМИМЧЕСКИ СЪЮЗ между Русия и Китай и началото на ЖЕСТОКА ИКОНОММИЧЕСКА ВОЙНА между Изтока и Запада! Това ще бъде КРАЯТ НА СВЕТА, КАКТО ГО ПОЗНАВАМЕ. Това ще означава краят на Украйна,. без съмнение. Ще означава, че и краят на Тайван като самостоятелна територия е на път да приключи. Най-много ще пострада Европа, която ще е между *** и наковалнята.
113
1
 
22
 
! Отговори
Време е!!! преди 1 година
Наглостта на ежроджендъризма е безгранина , а цинизъма и е епичен !!!Крайно време е някой да им отвърти шамар и либерастите да разберът че светът вече не се върти около тях. Колкото по-рано това стане, толкова по-здравословно ще бъде това за тях.
112
1
 
15
 
! Отговори
дойчовците преди 1 година
Дойчовците ако се скарат и с Чайника, Ваймарската република ще им се стори песен. Ще чакат някой като Хитлер да ги оправи. О, небеса. И от тоя ЕС само дойчовците, малко макароните и полските каторжници се пеняват. Останалите 24 държави мълчат кат риби, щото вече едва свързват двата края и изнемогват.
111
0
 
14
 
! Отговори
Щолц преди 1 година
Знае, че целият успех на немската индустрия си базираше на евтина енергия от Русия и експорт на Китайския пазар! Той вече разруши едното, сега и второто! Направо да кажеЧао, Чао Германия!
110
0
 
13
 
! Отговори
Ако стане преди 1 година
Ако Тръмп стане президент, имайки предвид политиката му на протекционизъм на американската икономика, кранчето за Украйна ще бъде врътнато на момента. Врътне ли се кранчето до седмица Зеленски е звъннал сам на Путин да спира и да се договарят. САЩ ще им отстъпят ДНР и ЛНР, за сметка на останалата част от Украйна, която ще влезе в ЕС и НАТО. И вълкът сит и агнето цяло. Обаче дядо Джо и глобалистите имат интерес да върви оръжейния бизнес и тази война ще продължи до пълното изтребление на Украйна!
109
0
 
17
 
! Отговори
Решението преди 1 година
Дами и господа, ЕС е крайно импотентен и най-триумфално е напът да се самоубеси. Чакали те САЩ, абе божее прибери си версиите. В САЩ нещата са много оптегнати също. Онзи ден на митинг на Тръмп сподели, че САЩ са 140 милиарда долара назад заради Украйна за война, която е много далече от интересите на САЩ. Просто дядо Джо предобри манджата и не знае какво да прави освен да хвърля милиарди. Само, че инфлацията в САЩ е на невиждани равнища и скоро американците ще са на улицата. И тогава ще се види!
108
1
 
14
 
! Отговори
До 103 преди 1 година
То САЩ хвърлиха атомни бомби върху цивилни в Япония и нямаше паследствия! Пък зе един газапровад..То ако международния съд в Хага осъди американски граждани, САЩ имат закон, че може да нападне Хага..
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката виждаме един МЕК ВУРСТ и една БАБА ЯГА В КЛИМАКС, които тръгнали да плашат Китай...
106
0
 
10
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Преди войната европейците презираха и осмиваха укрите, а сега са загрижени. Както в днешно време в ЮС се разказват вицове за поляци.
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах солко мразя роби и мразя да съм несвободен роб!