Шолц: Ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия

Той обаче е оптимист, че Пекин няма да направи това
6 мар 2023 08:15, Елка Василева
144
Шолц: Ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия за нейната война в Украйна. Той обаче изрази оптимизъм, че Пекин няма да направи това, предаде Асошиейтед прес.

Шолц направи коментара в интервю за телевизия Си Ен Ен, излъчено днес, два дни след като се срещна с американския президент Джо Байдън във Вашингтон.

Още по темата
Попитан дали може да си представи налагане на санкции срещу Китай, ако Пекин прати помощ на Русия, канцлерът отговори: "Мисля, че би имало последици, но сега сме в етап, когато даваме ясно да се разбере, че това не бива да се случва. А аз съм сравнително оптимистично настроен, че ще имаме успех с нашето искане по този въпрос, но ще трябва да следим (това) и да бъдем много, много предпазливи."

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която беше гост на среща на правителството на Шолц в двореца Мезеберг в Германия, каза, че Европейският съюз засега не разполага с доказателства от САЩ, че Китай обмисля доставяне на оръжия на Русия за нейната война в Украйна, посочва ДПА.

Относно евентуални санкции срещу Китай, ако Пекин предприеме подобни доставки, Фон дер Лайен заяви, че това е "хипотетичен въпрос, на който може да се отговори само ако това стане реалност и факт".
(БТА, Илиян Могиларски)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПРИ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ЗАПАЛИХМЕ КЮМБЕТАТА И КОМИНИТЕ НА ТЕЦОВЕТЕ , ПРИ САНКЦИИ СРЕЩУ КИТАЙ ЩЕ ОСТРИЖЕМ ПРАСЕТАТА ЗА ВЪЛНЕНИ ПУЛОВЕРИ !!! ДЕРЗАЙТЕ МАЛКО , СЪВСЕМ МАЛКО , УМНИ !!!
43
1
 
11
 
! Отговори
само питам преди 1 година
До Анонимен 47: А как мислиш на европейските и американски глави няма ли да падат атомни бомби?
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво точно има Германия, което Китай няма? Този чува ли се какво говори?
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
47 - "На Европа и е най-лесно да спре да търгува с Китай и да си изнесе производствата от Китай и да ги премести" - като казваш "най-лесно", имаш предвид че си на десет годинки и не разбираш как работи света, нали? Колко "лесно" се мести производство на каквото и да е бе, хохо?
40
1
 
19
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 1 година
Мравката заплашила слона.
39
2
 
22
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Тези двамата са архитектите на трите най корупционни схеми които света е виждал някога! Урсула чрез корупционната си схема даде на мъжа си 78 милиарда евро наши пари за фалшиви ваксини! Шолц подари на украйна трилиони наши евра за оръжие и хранене на украйнците в украйна и европа, като голяма част от тези пари се върнаха в неговите сметки! Третата корупционна схема е свързана с покупките на газ на астрономически цени! САЩ спечелиха за сметка на нас европейците над 1 трилион евро само от газа!
38
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Европа и е най-лесно да спре да търгува с Китай и да си изнесе производствата от Китай и да ги премести в Латинска Америка и Африка. Русия и да напада ще напада до Полша и после ще им падат атомни бомби по главите. Много ще ни накривят Китай като им секне износа към Европа и С.Америка и ще дръпнат много в живота като и се принудят с Русия да си разменят тамагочита за телефони с копчета.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И що Шолцито не се уточни за кого ще са последиците,за нас или за китайците...така като ги гледам двамата с Урсулата какви ги надробиха не ми се мисли какво ще стане ако се наложат санкции на Китай...
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия на снимката са внуци на офицери от СС,кво да очакваме от тях
35
6
 
12
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Урсула фон дер Лайен каза, "че Европейският съюз засега не разполага с ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ САЩ, че Китай обмисля доставяне на оръжия на Русия за нейната война в Украйна". Дали ще има някога и още по-жалка Европа?
34
10
 
15
 
! Отговори
Русофилските педита преди 1 година
почнаха да "разсъждават".... Ха-ха-ха! Аре марш да метете улиците!
33
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Санкционирахме" суровините, сега ако "санкционираме" и най-големият производител на ВСИЧКО, може да затваряме Европата и да отваряме пещерите.
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тoa па,нали всички субстанции за лекарства идват от Китай ,кво ше направите ,ще оставите Европа без лекарства ли?Нали ще ви се види тясна и Германия и Франция,и всички натовски слуги.
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 - брато четеш твърде много "днес" и твърде малко тек новини. Тайван са нищо освен евтина работна ръка, която може да бъдем и ние, а САЩ преди няколко месеца подписаха CHIPS and Science act, който започна да се обсъжда още 2020 при Тръмп за над 60 милиарда долара като начало и още 260 милиарда като бонуси и връща производството на чипове в запада като строи заводи за големите корпорации. Производството го може всеки, ама машините за производството ги държи Европа.
30
7
 
4
 
! Отговори
BG преди 1 година
Като се изнесат китаиците от Илиенци заради санкциите ,ще направим МОЛ
29
9
 
20
 
! Отговори
МАРИЯ преди 1 година
С какви последици плаши Китай? Все едно плаши кучето със салам. Китайците много добре знаят че ако Русия загуби те са следващите и никога няма да го позволят. Времената в които живеем са перфектни Китай да извоюва мястото си като световна суперсила и то чрез конфликт далече от дома. Перфектна възможност която те няма да изпуснат !
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-долу от немския пл'у'жек стои единствено балканският му неграмотен фен.
27
9
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
МОЖЕ УРСЪСЕЛ ДА ЗАБРАНИ КИТАЙСКИ САМОЛЕТИ НАД СКАПАНАТА ЕВРОПА !!! И СЕГА ЕВРОПЕЙЦИ И АМЕРИКАНЦИ ГУБЯТ МИЛИАРДИ МЕСЕЧНО ОТ ,,ЗАОБИКАЛЯНЕ НА РУСИЯ " !!!
26
15
 
17
 
! Отговори
Китай ще помага на преди 1 година
рашките единствено с ориз да не умрат от глад... С нищо друго...
25
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо няма... но за България е важно стената около германия да бъде издигната час по-скоро. Нека немските некадърни про'с'таци да бъдат изолирани от света (както самите те си искат), за да немогат да разнасят наглостта, лицемерието и про'с'тотията си.