Украйна получи обещания за още $5 млрд. помощ

"Боинг" е опростил дългове на украински компании
15 апр 2023 10:30, Александър Попов
121
Украйна получи обещания за още $5 млрд. помощ
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна е получила обещания за допълнителни средства в размер на 5 милиарда долара в подкрепа на борбата й срещу Русия, каза днес премиерът Денис Шмигал, цитиран от Ройтерс.

Шмигал, който е във Вашингтон, заяви, че е имал "плодотворни срещи" с представители на Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската инвестиционна банка в кулоарите на пролетните срещи на МВФ и СБ.

По-конкретно Швейцария и Дания и редица други страни са обещали допълнителна помощ на Украйна, а американският производител на самолети "Боинг" е опростил дългове на украински компании в размер на 200 милиона долара, съобщи той.

Шмигал изрази очакване Украйна да получи още средства на предстояща конференция в Лондон.

"Международните партньори ни увериха в своята дългосрочна подкрепа", подчерта украинският премиер след срещите си във Вашингтон. Той спомена за общо 115 милиарда долара.

Украйна се нуждае от около 14 милиарда долара, за да запълни дупката в бюджета си тази година, каза още Шмигал. Той посочи, че Съединените щати ще осигурят 2,3 милиарда долара за тази цел, а Европейският съюз ще предостави 1 милиард евро (1,1 милиарда долара).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
не е ясно все пак от "инфотото" тук и останалите,така наречената "помощ" какво ще представлява?..-БЕЗВЪЗМЕЗДНА такава,или просто ЗАЕМ,който утре горките укри ще трябва да връщат с лихвите?...Или това е "Тайната на тайните" ?...Изобщо разбират ли укрите в какъв зловещ капан ги набутват Фашингтънците и техния местен слуга "Зеленски" ?
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 100 И на кой да е бе на украинците или на българите,че не е ясно.Какво ме интересуват твоите проблеми с Русия.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз с кеф си плащам по-високите сметки ?????? Като гледам територията е преминала ПолуИдиотиии или ПълниИдиоти. хахахахахах
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 98 Айде бе ни казвай моята държава къде ходя бе уркопитек.Не ми излизай с тия номера ,какво плащаш с кеф.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Картошки и що при толкова жертви както казваш от руснаците украинците се оказват с липса на техника и правят непрекъснато мобилизация.Е човек няма как да не разбере,че щом непрекъснато им трябват хора и оръжия жертвите са им много повече.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Картошки.Ами айде да направим една сметка.Запада харчи пари и то много да въоръжава Украйна,а тя не може да изгони руснаците.ЕС изпада в рецесия и се сдоби с инфлация,а и от така наречената "независимост" от теб само се сдоби с по-високи цени на енергийните източници,а от там и по-високи цени за ток и газ на гражданите си и се наложи да ограничава големите консуматори на енергия в икономиката си.ЕС издържа бежанци,а трябва и да издържа и Украйна финансово.Е сметката е точна,ама кой я плаща?
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Картошки .Видели сме как се справя ,няма що.Тия локуми не минават тук.
79
7
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Добре е,че цивилизования свят продължава да подкрепя Украйна в борбата и срещу Злото.
78
2
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 година
Вече ми се бунтува стомаха, казано деликатно, от тази истерия, даване, опрощаване, обещаване, от това, че едва ли не цял свят живее заради укр. А ес се раздава като за последно за страна, която не е членка, защото това е повод за война ес-Русия, а в същото време реже пари за Унгария и Полша.
77
2
 
2
 
! Отговори
до аа1830 преди 1 година
Като хипотеза - Да, но... малко вероятно. Мъжкото население на 4.0.4 се утилизира с невероятно високи темпове. Полша и Румъния, вече открито говорят за анексирането на укро територии, разбира се с населението им. Русия вече владее укро територии с населениет и да не Забравяме за около 12 милиона укопи - 4 млн. в Русия и над 8 млн в Зпд. Европа, които няма да се върнат в 404! Полша - мже да се окаже следващата жертва на Щатите, но РФ няма да се церемони с нея - няколко тактически ядрени заряди и
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 93.Ами май парите ги дава ЕС да издържа украинските бежанци,а тези пари идват и от българина,лошо няма да се помага на обикновенните хора дето са избягали от войната.
75
1
 
8
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Безплатен обяд няма. Това не е опрощаване на дълг, а кредитиране на Украйна за следващите 50-100 години. Европейците ще си купуват оръжие и газ от САЩ, украинците ще си възстановяват държавата от нула, Полша ще получи по-апетитните договори като най-вярното куче на САЩ, руснаците ще се завъртят на изток, Китай ще стане по-силен, ние пак ще сме на границата между двата свята.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 89.България не купува зърно от Русия.Но не Путин спира другите неща,а тия дето са марионетките на,които някой плаща да ни настройва срещу Русия.Като им прочетеш коментарите и се вижда,че се опитват да го направят,ама не им се получава.България като има нужда от газ и петрол никой не трябва да и определя от кого ще купува щото той имал проблем с Русия.
73
1
 
4
 
! Отговори
Рендету преди 1 година
Абе я да вземем ние да обявим война на Китай (тъкмо е далече), че и при на да потекът милиарди! -))))))
72
3
 
9
 
! Отговори
Раянов преди 1 година
Украйна е каца без дъно, може да налеете сто милиарда и Зеленски ще ги прибере в джобчето
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО ходи си в бандерията и си плащай щом искаш.Нямаш място тук.Щото не си българин и това се знае доста отдавна.
70
2
 
10
 
! Отговори
Путлер си закопа преди 1 година
федерацията полуумряла с тази война за 100 години напред...
69
5
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До 81 Млък, животно! Аз плащам повече от тебе!
68
4
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
А за българите!? Един ГОЛЕМ..
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна получава още и 3,5 милиарда $ помощ от Япония...