Олена Зеленска призова Южна Корея за "по-радикална" подкрепа

Страната отказа да предоставя оръжия заради заплахите на Русия
16 май 2023 21:13, Йоана Цонева
54
Олена Зеленска призова Южна Корея за "по-радикална" подкрепа
Снимка: БГНЕС

Първата дама на Украйна Олена Зеленска се срещна с президента на Южна Корея Юн Сук-йол и поиска несмъртоносна военна помощ за страната си, съобщава "Ройтерс".

Съпругата на президента Володимир Зеленски е на посещение в Южна Корея, за да вземе участие в медийна конференция.

На среща с Юн в ролята на специален президентски пратеник, Зеленска изрази надежда да получи подкрепа за Украйна под формата на несмъртоносно военно оборудване, като детектори за мини, посочи на брифинг говорителят на Юн Лий До-ун.

Юн увери, че Южна Корея ще помогне активно на украинския народ, заяви Лий.

Още по темата
В интервю за южнокорейската информационна агенция "Йонхап" Зеленска повдигна темата за възможността Юн да посети Украйна, като заяви, че посещението би било "много подкрепящо".

Тя призова и за "по-радикална" подкрепа за Украйна в борбата срещу руската агресия.

Южна Корея е сред водещите производители на артилерийски снаряди. Тя обаче отказа да предостави смъртоносни оръжия на Украйна, позовавайки се на отношенията си с Русия.

Миналия месец обаче Юн не изключи страната му да се съгласи да достави оръжие на Украйна, ако има сериозна заплаха за нейното население или ако законите на войната бъдат грубо нарушени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
До Карикатури преди 11 месеца
Точно така. Много правилно ги описахте тези двамата.
35
0
 
3
 
! Отговори
Карикатури преди 1 година
Преди време гледах видеорепортаж от посещението и в САЩ и срещата и със семейство Байдън. Тези дни пък наблюдавах кадри от визитата на мъжаи при Папата в Рим. За това смятам че по-големи простаци от тях с мъжа и не съм виждал през живота си. Тя селянката по време на посещението си във Вашингтон бе отишла без сутиен, така че "зърната"" на гърдите и стърчаха под плата на официалната и рокля. Зелебоба пък при папата се яви с черната си блуза, която беше навлякъл върху зелен офицерски панталон !
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тая снимка лицето и е матово а ръката значително по белезникава ?
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
явно за да има чисто корейско произношение треа държеки молив да си подпира срещу бръчки брадата, с молив с който остро подострен да гони и боде въшките в косата си
32
0
 
2
 
! Отговори
Дунда Лендръ?? преди 1 година
тая е ходила 8пъти на пазар за спецялни дамски чанти обурудвани с три-мунщуков ваьър лесен ОралоАналоВагоналуен вайбръмммватор. Некаква талянка й е казала сле първата употреба да лепне меркерите на мунщуците където за 1ви път са завирани да клатят и задължително преди употреба да мине за щателно изнуждване и повръщане за да не се затлачва канализацията на арт семенните тежности от съсед, кон, пресюха, лебед и тека нататикъ . . още не е ходила на гробища на УКР солдатите, солдатките солджерасите
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези ненормалници защо мислят, че целия свят им е длъжен хахахахаах. Никой не му дреме за тази измислена държава. Докато имат пушечно месо да хвърлят в огъня, ще получават подкрепа.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикаля държавите от ЕС и пазарува парцалки
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая от Сащ призовава , какво си е купило там семейството , вили имения като в Италия
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вова...ПРИКЛЮЧВАЙ ГИ ТЕЯ БЕ!!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозна надута украинка като всички руски и украински такива
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тая недоклатената и тя проси, егати гнусното семейство
25
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските заплахи ги знам. Казали са че ще дадат от смотаните си ракети на прасето Ким Чен Ун.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради топчестото и издуто лице като на царевичакна колхозничка Дунда Еледръ си е бръснала челото за да лукави че има голям мозък, което се подсказва не от действията на мозъка, а от кусите косми които като ограда стърчат на границата на дългите й коси и голото епилирано чело. Същото си личи като си обричи четакни триъгълник и остави космите на обърнатата на горе основа на косматия триъгълник чрез което подлъгва мъжете че бедрата й са 8 см по дълги. Уникална уникатност от уникатния батальон
23
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът вече е разделен на два лагера - Раша и останалият свят. Руснаците на нищо друго не могат да се надяват.
22
1
 
11
 
! Отговори
Зе преди 1 година
Арабската лига, Южна Африка, Сенегал и Уганда са готови да шибнат задвратниците на Зеленский. Чакат Китай, Индия и Бразилия. Израел гледа сеир. Тоя подлуди светът с напъните си да предизвика ТСВ. Само Западът аплодира и налива оръжие като съчки в огън. Зеленский наистина обедини западът, но пред общият враг, не с общите ценности. Още един напън за разширяване на конфликта и светът наистина ще се раздели на 2 лагера.
21
1
 
7
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Оголена тръгнала да търси радикална подкрепа от дребнобишковците!Ми оди в Африка да видиш опорни греди!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи някоя осколлка от свален кинжал е взривила Пейтриъта. Ах тези руски ракети колко са лоши, дори и неутрализирани пак нанасят щети.
19
1
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
До 7Няма какво да го набеждават...има си видеа на които си личи че е на бело...
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един снаряд за Украйна = 1 ракета за Северна Корея. Просто е.... Южнокорейците може и да са скoпени от американците, но не са чак толкова т*пи
17
1
 
16
 
! Отговори
Бонго преди 1 година
Има едни по тъмнички хора по улиците ходят, които така си искат да им дадеш нещо и все другите са им длъжни (шведи ли бяха, бангладешци ли не се сещам). Та мисълта ми е, че украинците не им отстъпват по нищо, даже ги превъзхождат.