Украинските сили са освободили 8 населени места

Русия прехвърля войски в секторите в Запорожието и Бахмут
19 юни 2023 11:50, Елка Василева
277
Украинските сили са освободили 8 населени места
Снимка: архив, БГНЕС

През последните две седмици украинските сили освободиха осем населени места, заяви заместник-министърката на отбраната Хана Маляр, предаде Ройтерс.

Това е станало в хода на двуседмичните настъпателни операции в направлението към Бердянск и към Мелитопол.

Още по темата
Хана Маляр уточни, че са били възвърнати територии с площ над 100 квадратни километра.

Сред посочените от нея селища е Пятихатки в Запорожка област. Отвоюването на това село от украинските войски беше потвърдено и от назначен от Русия служител, който допълни, че бойците на Киев са се укрепили там, докато са били подложени на обстрел от руската артилерия.

Британското министерство на отбраната междувременно съобщи днес, че през последните 10 дни Русия вероятно е започнала прехвърляне на елементи от своята Днепърска група войски от източния бряг на река Днепър за укрепване на секторите в Запорожието и Бахмут, предаде Ройтерс.

Пренасочването на ДГВ вероятно отразява становището на Русия, че голяма украинска атака през река Днепър сега е по-малко вероятно след срутването на стената на язовир „Каховка“ и последвалото наводнение, съобщи министерството.

За раняването на седем цивилни, сред които и дете, тази нощ при украински обстрел на град Валуйки в руската гранична Белгородска област съобщи губернаторът на областта, предаде Ройтерс.

ТАСС посочва, че ранен мъж е с черепно-мозъчна травма.

Повредени са пет многоетажни сгради и четири къщи, а една сграда се е запалила, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в приложението "Телеграм".

Отделно от това Роман Старовойт, губернатор на намиращата се северно от Белгород Курска област, която също граничи с Украйна, заяви, че украинските сили са обстрелвали две села там, но по предварителна информация няма жертви.

Ройтерс не можа да провери през независими източници тези съобщения.

Украйна почти никога не поема отговорност за нападения в Русия или срещу  контролирана от Русия територия в Украйна. И двете страни отричат действията им да са насочени срещу цивилни граждани в продължаващата почти 16 месеца  война.

Взривовете и нападенията в руските региони, граничещи с Украйна, през последните месеци се случват почти всекидневно, като руските официални лица обвиняват или украинските сили, или проукраински настроените диверсанти, посочва Ройтерс.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Уркопа си вярва,че Украина е един неизчерпаем източник на човешки ресурс,а запада му е склад за оръжия и само за него са правени.Даже всички ще минат само на хляб и вода,за да издържат Украйна.Май трябва да не си наред с главата да си вярваш на такива фантазии.
178
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руснаците бавно но сигурно губят войната. И Путин и Шойгу вече го знаят. Пробият ли фронта, тежко им на руснаците. Пак ще има стратегическо отстъпление с цел прегрупиране и тем подобни и накрая ще си се приберат в техните си граници. Поражението и срамът ще са големи.
177
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То охльов да беше по-бързо щеше да е срещу тая руска войска без оръжия.....
176
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Избиват едно село украинци за едно разрушено село с развалини..... Бая победа....
175
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много бавно бе.... То с тая скорост ще им трябва 230 години.....
174
2
 
12
 
! Отговори
Тагарев съм преди 11 месеца
Руснаците с две платки от пералня Сименс и три тоалетни чинии, не оставиха здрав бункер около Киев. Следващото посещение без мен.
173
2
 
3
 
! Отговори
баце преди 11 месеца
Трябва ли да вярваме
172
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе Костов,я кажи защо тия урки са тук да просят и защо зелето непрекъснато ходи да проси танкове и всякаква техника,а да и непрекъснато прави могилизациии.
171
13
 
6
 
! Отговори
В тубата преди 11 месеца
Рушистите са бая жалка гледка, при нощен бой. Има кадри как БМП с картечница се опитва да порази Леопарда. Опита завърпи с изпарена БМП.
170
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Около 15хил убити украинци ,стигат за 10-на големи села
169
17
 
9
 
! Отговори
Петър Костов преди 11 месеца
Чудно как и лилипута *** и Шойгу ревът за оръжия, а на нашите болни Рубладжийски мозъци им се предвиждат "Руски победи" и "свръхмодерни Руски оръжия", които съществуват само в продухдните им мозъци!!!!
168
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имало едно време.....Украйна! Така ще почват приказките за деца.
167
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе къде е ревал за танкове Шойгу,че не е ясно.В Омск само се модернизират танкове,а нови се Произвеждат в Нижни Тагил.Обаче на укопа няма как да му обясниш,че военна техника се прави и модернизира дори и като не се водят война.Все едно някой да каже, а е аз имам 300 танка ,но ако ми трябват още не почна да ги произвеждам по-късно чак като загубя тези.Ами умния човек в такива случай си прави резерви дори и да не му потрябват изобщо
166
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До Анонимен "Защо Шойгу" Защото е идеален администратор и посредствен военен. Знае че след Ъкраинското КонтраПРИСТЪПление ще последва Руско Настъпление а за това ще трябва много техника и боеприпаси. И като добър администратор създава колкото се може по-големи запаси...
165
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До Анонимен 184 За пореден път постваш едно и също и за поредн път те питаме дай един линк към новина с каринка както се казва... ЪЪЪ нямаш. Разбери в Ъкраинската медийна сфера ВЛАСТВА ЦИПСО - това си е фабрика за ФЕЙКОВЕ и много добре се справят като съдя как са те зомбирали
164
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скоро запукват и градовете!
163
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Получиха почти всичко,което искаха и резултатие са ... слаби. Миния авгут като натиснаха, натиснаха яко и още в първите дни имаше сериозно изтласкване на руски войски. Ама сега руските войски са с окопите, с ПВО-тата, артилерията, имат ресруси и боеприса на склад, имат и възможност, да получават и нови такива.
162
3
 
3
 
! Отговори
Ура,Бобчо е тук преди 11 месеца
Бобчо,ти предизвикваш само умилението ми,което е неизбежно когато видя толкова чист и непорочен пор...
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Но как! Аз си мислех, че Леопарда оцелява поне 17 ракетни удъра без проблеми!
160
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До Анонимен Проклет няма да е Путин защото не той започна войната. Върни се малко назад в Историята и ще разбереш.