Москва: Кримският мост отново е мишена на украински дронове

Три безпилотни апарата били свалени над Черно море
Обновена: 2 сеп 2023 12:37 | 2 сеп 2023 12:34, Елка Василева
50
Москва: Кримският мост отново е мишена на украински дронове
Снимка: архив, БГНЕС

Москва твърди, че тази нощ е свалила над Черно море три украински военноморски дрона, насочени към Кримския мост, нова атака, приписвана на Киев, който тази седмица пое отговорност за първата си офанзива, извършена с дронове от руска територия, предаде Франс прес.

Още по темата
Според руското министерство на отбраната украинските дронове са били унищожени около 2:20 ч. московско време (23:20 ч. по Гринуич), преди да достигнат моста, построен след анексирането на Крим през 2014 г. и редовно взиман на прицел от Киев.

На 12 август две украински ракетни атаки бяха осуетени над този стратегически мост в Керченския проток, докато предишна офанзива през юли причини големи щети на пътната част на моста, който се използва и за транспортиране на военно оборудване за руската армия, която се бие в Украйна.

Преди тази предполагаемо осуетена офанзива от Москва Киев обяви вчера символична победа, като заяви, че тази седмица е извършил първата си атака с дрон от руска територия, където досега е извършвал актове на саботаж и въоръжени нахлувания.

През нощта срещу сряда украински дронове са атакували летището на град Псков, на близо 700 километра от Украйна, в регион, граничещ с Естония и Латвия на запад, и с Беларус на юг.

„Безпилотните самолети, използвани за атака на военновъздушната база Крести в Псков, са изстреляни от вътрешността на Русия“, съобщи вчера шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов в „Телеграм“.

Кремъл отказа да коментира това твърдение.

Според Буданов два руски военни самолета са били унищожени и два тежко повредени при атаката срещу Псков.

Казаното от Буданов идва в момент, когато се разпространяват спекулации за начина, по който Украйна засилва атаките с дронове в Русия като част от своята контраофанзива.
(БТА, Петя Гергова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
23
 
11
 
! Отговори
НКВД преди 8 месеца
Путин и генералите му са гола вода.Ако беше Сталин от хохлите и помен нямаше да има и всичката тази агония одавна да е свършила.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До" Военоморските дронове не се свалят" - авторите ползват нет-преводачи. Там за унищожен се ползва израза свален от ползване. Не авторът им е виновен. Товае някой някъде от не-София, Редакторът им е калпав. Те автори нямат. Погледни цялата статийка. "потопените били свалени, затова не ударили моста , а на снимката от моста паднали платна, пушилки и огнища. Бетон гори"
23
6
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 8 месеца
До Анонимен...15....Когато им потрябва ще стигнат Три пъти вече бяха ,ако се наложи и четвърти път ще отидат
22
4
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 8 месеца
До Анонимен..6.... Е не спряно ,моста си работи
21
7
 
13
 
! Отговори
Естествен Интелект преди 8 месеца
Руснаците стават смешни с отказа си да разрушат десетината важни моста над Днепър!Не знам каква е причината,но губят хора и ресурси !Явно някой в Москва е много силен и пази някакъв бизнес!
20
20
 
13
 
! Отговори
Чичи преди 8 месеца
No 2И какво ако някой ден го ударят моста? Видя се че се ремонтира. А нали се сещаш каква стана тогава. Нещо спряха да работят тоалетните в жилищните блокове в Киев и на други места. ***-ха в найлонови торбички един месец. Без вода и без ток в неотоплените подземия.... Доста ракети бяха свалени....от подстанциите и Тец-овете на Укроляндия. Има да реве пак Зеленски, че Клечко не организирал евакуирането на хората в столицата и умират от студ, а убежищата са в л******.
19
1
 
0
 
! Отговори
Голям срам преди 8 месеца
Следят активно всеки в РУСИЯ И САЩ вкл президнети,двойници,маршали,генерали,военни,влакове,самолети,автомобили.. лични карти,банкови карти,смартфони,микроимпланти и микрро чипове..
18
22
 
8
 
! Отговори
Чичи до #15 преди 8 месеца
Глу-пако, когато им е трябвало са стигнали и до Берлин!!! Сега очевидно не им е нужно. Тъпакратуно, такава. Хахаха
17
19
 
14
 
! Отговори
Чичи преди 8 месеца
Атаките с дронове били част от украинската контраофанзива, хахаха виц на годината. Напротив, те олицетворяват именно липсата на успех на укрите на бойното поле. Тези опити за удари до нищо Добро няма да доведат Украйна. Само ще вбесят Путин и компания и ще става все по-страшно и безнадеждно кърваво на бойното поле. Тия дронове са израз на безпомощността на украинците.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 14.... Точно когато му дойде времето...
15
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Млади мъже, които все още не са достигнали военна възраст, масово напускат Украйна, пишат потребители на социалните мрежи.И така, жителката на Киев, Елена Цисар, напускайки Украйна с влак, видя снимка, която описа в дълъг пост в социалната мрежа:Момчетата си тръгват. Те са още много малки, до 18 години.
14
15
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Русия произвежда 3 бр. ИЛ-76 за една година,при акцията два ИЛ-76 са унищожени и други два не се знае кога отново ще могат да летят.Акцията е изключително успешна.Чакаме още подобни.
13
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А до Берлин кога ще стигнат московците?
12
27
 
19
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
това ли им е контраофанзивата? - партизанщина, атентати и саботажи! ами те жива сила нямат вече и се чудят какви золуми да правят
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Военоморските дронове не се свалят. Потапят се. Не можеш да свалиш кораб или лодка. Можеш да ги потопиш. Кажете го това на автора. Дразни някакси. Можеш ли да си представиш какво е нивото на авторите, чиито статии трябва да чета тука...
10
0
 
14
 
! Отговори
учуден преди 8 месеца
До: номер 1 Войната на 21-ви век - война на дронове. Войната на танкове е от миналия, 20-ти век.А през 19-ти век е била война на кавалерия.Към рицарите да се връщам ли?
9
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пияниците са в глуха защита : ) Мина им мерака да превземат Киев хахахаха
8
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубаво че има дронове иначе наркомана от де щеше да търси камикадзета
7
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Наркомана е в безизходица един мост вече не може да събори
6
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом Кремъл пише, че са били унищожени, то обезателно са ударили. Движението е спряно по моста...