Москва: Кримският мост отново е мишена на украински дронове

Три безпилотни апарата били свалени над Черно море
Обновена: 2 сеп 2023 12:37 | 2 сеп 2023 12:34, Елка Василева
50
Москва: Кримският мост отново е мишена на украински дронове
Снимка: архив, БГНЕС

Москва твърди, че тази нощ е свалила над Черно море три украински военноморски дрона, насочени към Кримския мост, нова атака, приписвана на Киев, който тази седмица пое отговорност за първата си офанзива, извършена с дронове от руска територия, предаде Франс прес.

Още по темата
Според руското министерство на отбраната украинските дронове са били унищожени около 2:20 ч. московско време (23:20 ч. по Гринуич), преди да достигнат моста, построен след анексирането на Крим през 2014 г. и редовно взиман на прицел от Киев.

На 12 август две украински ракетни атаки бяха осуетени над този стратегически мост в Керченския проток, докато предишна офанзива през юли причини големи щети на пътната част на моста, който се използва и за транспортиране на военно оборудване за руската армия, която се бие в Украйна.

Преди тази предполагаемо осуетена офанзива от Москва Киев обяви вчера символична победа, като заяви, че тази седмица е извършил първата си атака с дрон от руска територия, където досега е извършвал актове на саботаж и въоръжени нахлувания.

През нощта срещу сряда украински дронове са атакували летището на град Псков, на близо 700 километра от Украйна, в регион, граничещ с Естония и Латвия на запад, и с Беларус на юг.

„Безпилотните самолети, използвани за атака на военновъздушната база Крести в Псков, са изстреляни от вътрешността на Русия“, съобщи вчера шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов в „Телеграм“.

Кремъл отказа да коментира това твърдение.

Според Буданов два руски военни самолета са били унищожени и два тежко повредени при атаката срещу Псков.

Казаното от Буданов идва в момент, когато се разпространяват спекулации за начина, по който Украйна засилва атаките с дронове в Русия като част от своята контраофанзива.
(БТА, Петя Гергова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 1 То ако един "нарркоман" според теб направи за смях "великата" русия... ами пожелавам на всяка държава по един такъв "нарркоман" .Май ти си наркоманааа за 5коопейкии
4
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това не са украйнски а натовски дронове
3
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Събаряй.
2
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И все пак ,рано или късно украинците ще го дръннат путиновия мост.
1
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само с дронове вече ще е, Украйна беше до тук никой не ще да, се бие за наркомана