В Давос: Зеленски поиска "въздушно надмощие" от Запада срещу хищника Путин

Путин няма да се задоволи със "замразен" конфликт, заяви украинският президент
Обновена: 16 яну 2024 16:43 | 16 яну 2024 16:03, Александър Попов
270
В Давос: Зеленски поиска "въздушно надмощие" от Запада срещу хищника Путин
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на срещата на върха в Давос, че руският президент Владимир Путин ще продължи инвазията си в Украйна, дори ако боевете на разрасналия се фронт спрат.

"След 2014 г. имаше опити за замразяване на войната в Донбас. Имаше много влиятелни гаранти, канцлерът на Германия, президентът на Франция. Но Путин е "хищник", който няма да се задоволи със "замразен" конфликт", заяви Зеленски.

Той призова Запада да помогне на Украйна да получи "въздушно надмощие" във войната с Русия.

"Нашите партньори знаят от какво се нуждаем и в какво количество", каза Зеленски

По думите му Украйна е доказала, че "може да удря руски военни самолети, които никой до момента не поразявал". Вчера Киев съобщи, че е унищожил над Азовско море самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50 и един Ил-22, който е бил използван и като въздушен команден пункт. АФП отбелязва, че това би бил голям удар за Русия в зона, в която се предполага, че има надмощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеленски е свалил 4 самолета, както се хвали от два дена след като за 2 години само в пари получи 250 000 000 000 $ суха пара и хиляди тонова боеприпаси и военна далеко, висо удряща техника. За 10 мильона авантаджии, нахалници и мошенници дето виснаха на натовските бюджети нема кво да се съмняваме че в ЕУ са изселени укеристите които ще гласуват за Зеленски. Оле Оле Оле
180
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Страхотна фотографска снимка се шири из нета. Снимка на всичките Давоски участници. Ако това е резултатът от срещата, то той е забележителе. Това в най-трудното за Европа и Света време, да отделиш най вишшите администратори на дадените държави за обща сплотяваща снимка е голема работа. След изречението на Зеленски"Нашите партньори знаят от какво се нуждаем и в какво количество", е ясно че преди нито такава снимката и нито такова знание в ЕУ е имало. Славана Крадлюреца. Коминтерна ин Акшън, ха ха
179
1
 
13
 
! Отговори
Мижав интерес преди 4 месеца
по-скучно и от шоуто на Цикатридинидис...
178
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
До Шоу - умните хора го канят.
177
14
 
1
 
! Отговори
За Русия преди 4 месеца
Два стратегически самолета по-малко. Не е лошо.
176
2
 
22
 
! Отговори
Шоу преди 4 месеца
Кой кани този нацист Зеленски,да говори глупости и да дава акъл?!
175
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Нашите партньори знаят от какво се нуждаем и в какво количество", казал бил Зеленски, Но Зеленски няма да ги каже какви, колко и за кога нужните количества е поискал и са ну обещани. Няма дати. Няма Количества. Няма какво ще пристига защото и руснаците щели да научат и да поискат от корейците и иранците да им докарат противо оръжията. ИдиотИто екстремно нахален и безпардонен. Някъде да е дал рекапитулация за дадено-попучено-използвано-постигнато???? А кво каза? мошенник!
174
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 190.И кой си ти бе да се обясняваш ,какво иска България,е каза, ти се имат хората да си разкараш украинската простотия .Дошло от Украйна и обяснява кое трябвало да им се дава и кво трябвало да се прави ,аре у лево,че ще ти стане уркопската тиква мека нагляр
173
0
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
И Давос превърнаха в цирк.
172
0
 
5
 
! Отговори
Тика е прав преди 4 месеца
. . . няма да се задоволи със "замразен" конфликт", заяви Зеленски. . . Няма кой да е съгласен със замразени конфликти, които винаги може да се размразят! Решението винаги трябеа да е 100%-во!
171
17
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 месеца
Мачкай русначета. Мааамичката им.
170
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 185 Е пиши си украинска копейко,ама като хапем винкела ще видим кой ,какъв е отворко ,че неща си много нагъл ще си уредим сметките
169
1
 
19
 
! Отговори
Какво следва преди 4 месеца
Надявам се Тръмп да спечели изборите в САЩ. Той е разумен политик и ще се договори с Путин за спиране на войната в Украйна. Като им отреже доларите на украинците и те ще кандисат да преговарят за мир. От дядо Байдън това не може да се очаква.
168
0
 
6
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 месеца
До анонимен к'елеш: С п'ростотии ли се мъчиш да се покажеш интересен?
167
0
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 месеца
От коментарите по американски сайтове се вижда, че мнението на американците за това дали трябва да се дават пари за войната в Украйна започва да се променя. Според републиканците е по-добре САЩ да влагат тези пари за да решат проблеми с емиграцията. Освен това те считат, че икономическото (а и военно) съперничество с Китай им е по-голям приоритет.
166
3
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 месеца
да де, ама споко - няма да има "замразяване на войната в Донбас". А и кой е казал, че войната е почнала, и че става дума само за Донбас, а? А иначе, няма лошо след смук на бел пpax да се сънува как се свалят самолети...Е, почва се с по два наведнъж, и спирка нема...
165
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя не спря да иска все едно запада му е не е някакъв склад ми да беше си на направил
164
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този е все по-несвързан с реалността.
163
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Укарайна почнаха да стрелят по военните коменданти които раздават призовките и прибират хората.
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колкото повече помагате на евреите, толкова повече украинци и славяни щеУмират. Вие пък защо изобщо помагате на евреите да правят геноцид срещу украинците, славяните и палестинците?