Въпреки войната Зеленски иска подобряване на украинската икономика

Миналата година имаше икономически растеж от над 5%
6 фев 2024 07:39, Елка Василева
59
Въпреки войната Зеленски иска подобряване на украинската икономика
Снимка: архив, БГНЕС

Въпреки че почти от две години Украйна брани територията си от пълномащабното нападение на Русия срещу нея, украинският президент Володимир Зеленски иска да подобри състоянието на икономиката на страната си. Това заяви той в нощното си видеообръщение, предаде ДПА.

Още по темата
В него Зеленски каза, че е посетил регионалните власти в Днепърска, Черкаска и Кировоградска област и е разговарял с тях не само по военни, но и по икономически въпроси.

"Държавата трябва да подкрепи възстановяването на украинското производство", заяви Зеленски.

Един от основните приоритети е да се предоставят максимални възможности на предприемачите да допринесат за икономическия растеж и създаването на работни места, допълни той.

"През изминалата година положихме основите на икономическата стабилност на Украйна", каза Зеленски, като отбеляза, че морският коридор за износ от Украйна функционира, а енергийният сектор е по-добре защитен от руски атаки.
 
Киев е постигнал и споразумения с чуждестранни партньори за дългосрочна подкрепа за Украйна и за финансови програми.

Миналата година завърши с икономически растеж от над 5% за Украйна и Зеленски заяви, че "темпото трябва да се запази и през тази година". За да се постигне това, отношенията между държавните институции и икономиката трябва да бъдат "прозрачни" и чисти в рамките на ясна правна рамка, каза той.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
само факти преди 2 месеца
1 гривня = 3 рубли Украинците са по богати от московитите и блатните за това се пукат от яд Които е влизал в Украинско и руско село още от ссср времето знае разликата Украинското бе уредено красиво подържано а руското бе като ромско гето
54
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Само един Въпрос към неадекватите в Киев: Как ще планираш развитие и подобряваш икономиката цивилна и военна когато заради твоите неразумни политически, военни и ТЕРОРИСТИЧНИ действия РФ може във всеки момент да те остави без ток(включително по средата на зимата)? Аман не от ***, а от неадеквати!!!
53
0
 
2
 
! Отговори
Чакай малко !!! преди 2 месеца
Нека първо видим какво изобщо ще остане от Окрайна като независима държава , пък тогава Нашмъркания нека да подкрепя местната икономика. Все пак доста по-лесно се възстановява икономиката в землището на малко селце ,ако разбира се въобще имат късмет да им остане нещо. Има и положителна страна - тогава ще могат и в НАТО ив ЕС да влязат.
52
0
 
2
 
! Отговори
СалмонЕЛКА : преди 2 месеца
"Зеленски иска"... Айде у лево,др0гарЮ!
51
0
 
1
 
! Отговори
ТояЩеПредадеВсички?? преди 2 месеца
Както предаде украинските олигарси, Генералитеат и обикновенните граждани, утре така ще извади "Факти" кои са го карали да воюва с руснаците и понеже от русия само с един Мирен договор м/у Киев и Москва към УКР ще тръгне Тока, нефто продуктите, и възстановяването на УКР Икономика, Образование, Медицина, Полицейски служби, Пенсионна система и Службите за застаховане.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Активно работещия срещу Ген Залужний,Тоя сиврътнаГъзо о армията и сеобърна къмолигархите към същите които финансово мугарантираха президенстването,после ги нахендри а сега сизречението му заикономиката иска да гивкара вдънота накраха.Мерзавците така правят-съсипват тези които са им помагали.Алоо Кой помага на Зеленски?тоя разоффшорира над 250милярда.Разпродаде на АфроАзоЛатинските пазари даденото му оръжие и боепрпаси.Виновен за Инфлацията. Овеси милиони авантаджиии и подлеци на Европата
49
0
 
4
 
! Отговори
Украински власти преди 2 месеца
Обявиха 1000 милиарда $ понесени загуби от войната. Днес демонстрират възстановяване на икономиката.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако слушаме внимателео Тръмп, разбираме, че не е възможна победа на Украйна без 3СВ. В този ред на мисли, войната трябва да спре там където е. Останалото са подробности. И с влиянието си в конгреса, той вече работи в тази насока.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази мисирка от къде копае тези данни за фашистката икономика?
46
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Браво на Зеленски. Сложете Денков до него... или Гаргамел и кажете кого бихте избрали?!
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това джудже е много хитро ,само гледа хай да измъкне оши милиарди от Европа,сащ ги отрязаха с 60 милиарда ,ни пак му дават много по малко ,ако стане Тръмп президент че му даде мукаря ,заканваше се и ЕС че сами че се изправят
44
0
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
До Я па ти.. Зеленски е виновен, но не за това, че защитава украинците, а за това, че можеше да избегне войната а не го направи. Той спечели изборите с обещания да спре гражданската война в Украйна. Вместо да изпълнява Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия, даване на специален статут на Донбас,украинската армия продължи обстрела през т.н. разделителна линия. Осем години обстрел, намерения за атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне.
43
0
 
11
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
Украйна е фалирала държава. Ако Украйна не получава милиарди помощ, Зеленски няма да може да плати дори заплати на чиновниците. Но всичко си има край - кранчето взе да пресъхва. Рано или късно Зеленски ще трябва да обяснява на украинците защо докара нещата до тук.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно е да искаш,а друго е да можеш и трето и четвърто е да го направиш . Николай Хайтов"Мъжки времена"
41
0
 
10
 
! Отговори
До Я па ти.. преди 2 месеца
Това ли считаш че е защита - зеленото да избива всички рускоговорящи. А там са повечето такива. Абе вие съвсем ли сте сдухали, или или така ви изнася.
40
0
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
39, Путин навлезе в Украйна, за да защити той от своя страна сънародниците си. Бе му поискана официално помощ. Ако примерно в Македония стане конфликт, албанците тероризират българи/македонци и бъде поискана помош от България, дали няма да се намесим ако имаме тая възможност? Същото е с Путин. Търпя ги 8 години.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зелето е дезориентиран, да не би да е предозирал, че за пореден път бълва глупости ? Или той си е така по принцип. Май трябва да го пратим с някой иследователски екип на НАСА към луната ,той Джо ша удари едно рамо.
38
17
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 месеца
До Анонимен 23 Ако Зеленски е гад че защитава родината си от нашествениците , като какъв да определим "миротвореца " Путин ?
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски вече не е симпатичен дори на непредубедения европеец.
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дните му са преброени. Вече никой не взима насериозно поредните му хрумвания. Колкото повече си измисля важни теми ща обръщения, толкова повече думите се отдплечават от делата.